2.5 jaar in Galicië, Spanje

Ik zou best kunnen doen alsof dit stukje precies op het moment waarop ik 2,5 jaar in Spanje ben online komt, maar eerlijk gezegd ben ik twee weken te laat én bestaat dit stukje alleen maar omdat ik het tweejarige jubileum vergeten was. Anyway, het is nog steeds de juiste maand en ik vind het leuk om terug te blikken, dus waarom niet? Toen ik één jaar in Spanje was vierde ik dat met een uitstapje en nu ‘vier’ ik 2,5 jaar met een terugblik. Lees verder »

Weekdagboekje 72 ☾ een avontuurlijke dag in Cangas

Welkom bij weer een nieuw weekdagboekje! Het is lang geleden dat ik dit al op zondag typte en online zette – dus hoera daarvoor – tenminste, als je het leuk vindt om dit op zondag of maandagochtend te lezen. Het was een fijne week met lenteweer, een bezoekje aan de tandarts, een drankje op het terras en een avontuurlijke dag in Cangas. Dit ‘weekdagboekje’ wordt vooral een ‘dagboekje’ over dat laatste punt, maar niet voordat we het kort over de rest van de week hebben gehad. Lees verder »

Weekdagboekje 70 ☾ eigen lettertype maken, concert en avondje op stap

Afgelopen week was een week vol feestdagen: op maandag werd de Dag van de Arbeid gevierd in Spanje en op vrijdag was het Bevrijdingsdag in Nederland. En… ik kreeg er eigenlijk niets van mee? Op maandag werkte ik gewoon, omdat dat in Nederland geen feestdag is en op vrijdag hielp een vrije dag niet echt, want dan ben ik als enige hier vrij. Mij hoor je niet klagen trouwens: ik zat op werkdagen in een soort creatieve kluizenaarsmodus en kwam het huis niet uit. Lees verder »

Weekdagboekje 69 ☾ kajakken en lentewandelingen

Nieuwe maand, nieuwe week, nieuw weekdagboekje – bizar dat het vandaag al mei is. In Spanje is vandaag (1 mei) een feestdag en wordt de Festa dos Maios gevierd met bloemcomposities. Helaas kwam ik er net iets te laat achter dat dat vanochtend om 11 uur was 😅 Duimen jullie mee dat ik straks tijdens mijn wandeling alsnog een aantal exemplaren kan zien? Ik heb geen idee of ze direct weer ‘opgeruimd’ worden of nog een tijdje op het plein blijven staan… Lees verder »

Weekdagboekje 68 ☾ brouwerij, waterverven en spelletjes

Goedemorgen en fijne maandag! Er is weer een week voorbij en dus is het weer tijd voor een weekdagboekje. Inmiddels is dit al nummer 68, bizar hoe snel dat gaat! 😮 Afgelopen week was een gevalletje dertien in een dozijn. Misschien moet ik dat niet zeggen, want dat is natuurlijk niet de beste promotie om verder te lezen als je hier voor spannende verhalen komt. Maar goed – who are we kidding – als je spannende verhalen wilt, was je er waarschijnlijk na 67 weekdagboekjes al wel achter dat dit niet de juiste plek is. 😜 Lees verder »