Weekdagboekje 38 ☾ terrasjes, uit eten en een beetje herfst

Kan ik zeggen dat het een beetje als herfst voelt, hoewel het nog 31 graden was begin deze week? Ik vind van wel, want ik heb al meerdere gele blaadjes over de straat zien dwarrelen en vanochtend toen ik het woonkamerraam opende waaide er een frisse tien graden wind naar binnen. Overdag lopen de temperaturen nog steevast op tot boven de twintig, maar in de ochtend en avond merk ik dat de zomer echt ten einde komt en zelfs overdag voelt de wind kouder dan twee weken geleden. Ik vind het prima en heb zin in de herfst, zolang de zon nog af en toe tevoorschijn komt. Lees verder »

Weekdagboekje 37 ☾ taart bakken, busje komt zo (of niet) en prachtige zonsondergang

Gevoelsmatig heb ik honderd verhalen die ik zou kunnen vertellen over vorige week, maar ik snap ook wel dat je niet drie uur lang wilt lezen, dus ik kies er gewoon een paar uit. Eerlijk gezegd was de week vooral stressvol en was ik een beetje (lees: meer dan een beetje) chagrijnig, maar ik ga vooral over de leuke en noemenswaardige dingen typen. Zo bezocht ik een aantal nieuwe plekken, bakte ik een taart en was het heerlijk weer. Lees verder »

Weekdagboekje 36 ☾ grappige freelance klus, leren breien en Spaans oefenen

Ik zit al een tijdje naar dit lege stukje computerscherm te staren en weet niet zo goed hoe ik moet beginnen deze week. Niet omdat ik niks te vertellen heb – misschien juist wel omdat ik het over allemaal verschillende dingen wil hebben. Zo deed ik pogingen om te leren breien deze week, had ik een grappige freelance klus en ging ik naar een soort taalcafé om Spaans te oefenen. En nog zo’n tien andere dingen, maar daar komen we straks vanzelf op 😉 Lees verder »

Weekdagboekje 35 ☾ welkom in de middeleeuwen (Feira Franca)

Goedemorgen (of middag/avond, afhankelijk van wanneer je dit leest) en welkom in de middeleeuwen! Dat is namelijk waar ik je deze week mee naartoe neem: de Feira Franca, een middeleeuws feest wat ieder jaar plaatsvindt in Pontevedra. Voor mij was het de eerste keer dat ik het meemaakte en ik moet zeggen, ik was onder de indruk van de toewijding van de mensen hier. Daarover later meer, we gaan het eerst over de rest van de week hebben. Lees verder »

Weekdagboekje 34 ☾ 15 kilometer wandelen naar “de beste bank ter wereld”

Het is inmiddels bijna een routine geworden om mijn weekdagboekje op zondagochtend te schrijven, hoewel de week dan eigenlijk nog niet voorbij is. Ook deze week neem ik je op zondagochtend mee in mijn week, vooral op een 15 kilometer lange wandeling naar “de beste bank ter wereld”. Dat was letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van een verder rustige, maar fijne week. Vanmiddag heb ik nog leuke plannen, maar daar lees je volgende week meer over! Lees verder »

Weekdagboekje 33 ☾ zomerfeesten, lekkage in de badkamer en naar Isla de la Toja

De afgelopen week was een leuke week (afgezien van de lekkage die je misschien al in de titel voorbij zag komen) en ik maakte een hoop foto’s en video’s van al het leuks. Zoveel zelfs dat ik moeite had om een selectie te maken voor het weekdagboekje. Het is lang geleden dat ik zoveel beeldmateriaal had dat ik niet alle goede foto’s en video’s gebruikte! De zomerfeesten waar ik vorige week al over schreef waren nog steeds in volle gang en ik ging onder andere naar een concert, vuurwerk en een optocht. Ook bracht ik een dag door op het prachtige eiland La Toja. Lees verder »