Hoe je zelf een taal kunt leren zonder lessen: 7 effectieve & leuke tips 💡

Wil je graag een taal leren, maar heb je niet de kans om lessen te volgen? Vandaag deel ik mijn zeven beste tips om zelf een taal te leren zonder lessen. Taallessen zijn een handige manier om een taal te leren, maar het is niet altijd mogelijk. Misschien is het te duur om lessen te volgen, worden er geen lessen bij jou in de buurt aangeboden of gooit de pandemie roet in het eten. Zelf woon ik inmiddels vijftien maanden in Spanje en begon ik pas vorige week met een officiële taalcursus op niveau B1. Met onderstaande tips is het me gelukt om zelf alle stof van niveau A1 en A2 te leren! Lees verder »

10 tips om je computer ‘op te ruimen’ en minder afgeleid te raken online #2022reset ✨

Ik vind technologie fantastisch. Ik bedoel, ik zit hier vanuit mijn woonkamer in Galicië te typen en theoretisch gezien kan iedereen op de wereld dat lezen. Praktisch gezien moet je natuurlijk wel Nederlands spreken, maar dat terzijde. Zonder mijn laptop zou ik niet kunnen werken en niet kunnen bloggen, dus ik ben erg dankbaar voor dit handige apparaat. Dat neemt echter niet weg dat ik soms verdwaal op het internet en er onnodig veel tijd doorbreng. Voor jezelf werken helpt daar zeker niet bij, want er is nul sociale druk om alleen werk-gerelateerde dingen te doen. Vandaar dat ik vandaag tien tips met je deel om je computer ‘op te ruimen’ en minder afgeleid te raken online. Een beetje voor jou, maar vooral ook voor mezelf. Lees verder »

11 tips om je schermtijd te verminderen en een betere relatie met je smartphone te krijgen #2022reset ✨

Mijn telefoon is soms echt mijn maatje: hij helpt me om contact te houden met mensen die ik niet zo vaak zie, hij wijst me de weg als ik die even kwijt ben en hij kan vrijwel iedere vraag die ik in Google intoets beantwoorden. Maar is echt alles wat ik op die telefoon doe zinvol? Dat is zeker niet zo. Soms scroll ik maar wat in de rondte om tijd te doden of verdwaal ik in een wereld van schattige-dieren-video’s. En dat vind ik eigenlijk zonde van mijn tijd. Vandaar dat ik elf tips deel om je schermtijd te verminderen en een betere relatie met je smartphone te krijgen. Een beetje voor jou, maar vooral ook voor mezelf. Lees verder »