Weekdagboekje 64 ☾ dagje in Leer, kattencafé en Groninger Museum

Deze week heb ik meer een weekenddagboekje dan een weekdagboekje – maar wel super uitgebreid. Het was grijs en regende de eerste dagen van de week vooral, ik zat binnen te typen achter mijn laptop, kookte nieuwe recepten en knutselde wat in mijn bullet journalFun fact: in een van die gerechten gebruikte ik voor het eerst in mijn leven verse kurkuma en ik was er niet helemaal van op de hoogte hoeveel kleur dat afgeeft. In totaal liep ik vier dagen met knalgele vingers rond, haha! Anyway, laten we beginnen met het weekenddagboekje, wat al wel op vrijdagochtend begint. Lees verder »

Weekdagboekje 63 ☾ een week vol thee-gerelateerde activiteiten

Goedenavond vanuit Nederland! Ik liet jullie natuurlijk vorige week in spanning achter toen ik zei dat de komende drie weekdagboekjes goed gevuld zouden zijn, zowel qua foto’s als qua verhalen. Dat was vooral om goed te praten waarom het vorige dagboekje korter was, maar uiteraard wel op waarheden gebaseerd. Dan weet je ook meteen waarom ik afgelopen zondag de hele dag onderweg was: ik ging namelijk vanuit Spanje deze kant op en dus lees je vandaag over al mijn thee-gerelateerde activiteiten in Nederland 👇🏻 Lees verder »

Weekdagboekje 41 ☾ naar Appingedam, (te) vaak uit eten en veel gezelligheid

Net als vorige week, schrijf ik ook nu mijn weekdagboekje vanuit Nederland. Geen foto’s van Spaanse natuur en stranden deze week dus, maar ‘gewoon’ Nederlandse kiekjes. Hoewel de uitzichten hier gewoner voelen, simpelweg omdat ik ze gewend bent, kijk er toch anders naar nu ik dit minder vaak zie. Grachten met woonboten, prachtige herenhuizen en uitgestrekte landschappen met mist in de ochtendzon – ook niet verkeerd om naar te kijken 😉 Lees verder »

Weekdagboekje 40 ☾ twee dagen Spanje en weer in Nederland (Groningen + Amersfoort)

Het weekdagboekje begint deze keer met twee dagen Spanje en bestaat verder vooral uit Nederlandse avonturen. Ik ging maar liefst twee keer uit eten (één keer in Spanje en één keer in Nederland), begon met online Spaans lessen aan de universiteit en genoot ervan om weer even in Nederland te zijn. Zo was ik in het centrum van Groningen te vinden en bracht ik een halve dag door in Amersfoort. Er staan je een hele hoop typisch Nederlandse foto’s te wachten! 😉 Lees verder »

Weekdagboekje 12 ☾ begin van de lente, terug naar Spanje en opening tentoonstelling

Het is officieel lente en ik moet zeggen, daar word ik erg blij van. Ik zie steeds meer lentebloemen tussen het gras, in de bomen en langs de weg. De natuur wordt weer wakker en ik merk dat het me energie geeft. Zeker nu de klok weer een uur vooruit gezet is en de dagen nog langer zijn – het is tot bijna negen uur ’s avonds licht hier. De afgelopen week begon in Nederland en eindigde thuis in Spanje, met een aantal tussenstops. Zo had ik een reisdag van bijna zestien (!) uur en bracht ik het weekend aan de kust door, onder andere om de opening van een tentoonstelling van mijn vriend te zien. Lees verder »

Weekdagboekje 11 ☾ een weekend storyweaven in Antwerpen

Ik begin dit weekoverzichtje met een moment op zondagmiddag, wat de week eigenlijk heel goed samenvat. Ik zat met zes andere mensen in een kring en voor ons lagen een heleboel Dixit kaarten*. We moesten er één kiezen die beschreef hoe we aan het weekend begonnen en één die beschreef hoe we ons toen – op zondagmiddag – voelen. Als eerste kaart koos ik een soort gekke stoommachine waar allemaal schaapjes uitkomen: de afgelopen twee weken zaten vol met sociale activiteiten en reizen, waardoor het een beetje veel voelde om nog een heel weekend sociaal te doen. De tweede kaart was een ballerina in het rood die op een meer danste: dat stond symbool voor het verhaal dat ik dat weekend weefde. Want dat is waar ik je in dit weekdagboekje mee naar toe wil nemen, naar een weekend storyweaven in Antwerpen. Lees verder »