Gratis Notion templates: kalenders, budget, freelance & meer!

Gratis Notion Templates

Ben je gek op plannen en probeer je graag nieuwe tools uit? Of is het juist chaos in je hoofd en wil je daar iets aan veranderen? Met Notion breng je alles wat met plannen te maken heeft samen in één programma. Je hoeft dus geen aparte Google kalender, app voor to lijstjes en Excel bestanden voor tabellen meer te gebruiken, maar zet alles overzichtelijk op één plek. Op deze pagina vind je mijn gratis Notion templates, die je kunt downloaden en gebruiken. Je past makkelijk dingen aan om de templates aan je wensen te laten voldoen.

Je vindt hier onder andere gratis Notion templates met een kalender/agenda voor 2023, een freelance administratie en betalingen tracker en templates om je budget en uitgaven bij te houden.

Wat is Notion?

First things first, voor wie nog niet bekend is met Notion. Notion is een gratis software programma en een digitale plek om te denken, schrijven en plannen. Het is lastig om uit te leggen wat Notion precies is, juist omdat je er zoveel in kan. Je maakt onder andere to do lijstjes waarin je taken kunt afvinken, databases waarin je informatie verzamelt, kalenders om afspraken bij te houden en bestandjes om simpelweg dingen te noteren. En het fijne is dat je alles kunt combineren op een pagina: een opsomming midden in je to lijst of juist een link naar een andere pagina met handige informatie. 

In eerste instantie kan het programma dus wat overweldigend lijken, máár het is zeker de moeite waard om door deze leercurve te gaan. Met de talloze tutorials (bijvoorbeeld blogs of YouTube video’s) en de vele (gratis) templates die beschikbaar zijn, begin je snel en hoef je niet direct alles zelf in elkaar te zetten.

Waar ik Notion voor gebruik

Waar ik Notion voor gebruik? Eigenlijk voor alles! Het programma brengt letterlijk rust en orde in mijn leven op alle gebieden. Mijn kalender voor het hele jaar, inclusief maand- en weekagenda’s met to do’s, herinneringen en afspraken, staat in Notion. Ik houd al mijn freelance klussen bij, track betalingen en heb een inkomsten overzicht voor het jaar in Notion. Zowel mijn persoonlijke uitgaven als mijn budget met mijn vriend houd ik bij in een Notion tabel én voor mijn blog heb ik een planning en overzicht van ideeën. En verder heb ik nog een hoop losse pagina’s, bijvoorbeeld met allerlei notities voor Spaans, een handig notitieblokje voor willekeurige dingen en pagina’s voor creatieve projecten. Dus ja: waar gebruik ik Notion niet voor is een betere vraag 😉

Mijn gratis te downloaden Notion templates

Hieronder vind je alle Notion templates die ik maakte en die je gratis kunt downloaden. Ik vul de pagina af en toe aan met nieuwe templates die ik uitgebreid getest en gebruikt heb. Dit is dus hoe de Notion templates goed werken voor mij. Een voordeel van de software is dat je makkelijk aanpassingen doet en dus stem je de kalenders of trackers precies af op je eigen behoeften.

Kalender/agenda voor 2023

De Kalender/Agenda voor 2023 gratis Notion template is perfect voor het maken van een planning. Je maakt een planning voor het hele jaar door activiteiten, afspraken, doelen en to do’s in de maandagenda’s te plaatsen. Plan later in meer detail met de weekagenda’s. Ook reflecteer je aan de hand van het levenswiel en stel je doelen op voor het jaar.

Freelance administratie & betalingen trackers

De Freelance administratie & Betalingen tracker gratis Notion template is voor alle freelancers: houd bij welk werk je wanneer deed, track welke facturen verstuurd en/of voldaan zijn (trackers voor tarief per uur/per taak/per woord) en houd je inkomsten per maand bij in een handig overzicht.

Budget tracker (persoonlijke financiën)

De Budget Tracker gratis Notion template is ideaal om bij te houden hoeveel geld er binnenkomt, wat je uitgeeft en wat je spaart/belegt. Alles is verdeeld in handige categorieën, waarbij je zowel het totaalbedrag als losse uitgaven/inkomsten ziet. Dit template helpt je om meer inzicht in je persoonlijke financiën te krijgen.

Vond je het leuk om mijn gratis Notion templates te zien en downloaden? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief. Laat me weten wat je van de templates vindt en wat ik eventueel kan verbeteren óf doe een suggestie voor een template dat je hier graag zou willen downloaden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *