Weekdagboekje 71 ☾ bizcocho, Eurovision en verslaafd aan mijn boek

Goedemorgen en een fijne maandag/week gewenst! Er zit alweer een week op en dat betekent uiteraard een nieuw weekdagboekje. Het was een vrij rustige maar fijne lenteweek met bijpassend lenteweer. En daar horen terrasjes bij (en in mijn geval ook met een boek, thee en een deken op de bank). Lees je mee?

Terwijl ik werk, kijk ik regelmatig uit het raam om te kijken hoe het met de huisdieren van mijn buren gaat. Toen we hier net woonden, waren dat de twee katten van de tegenoverburen die regelmatig buiten op het wasrek zaten. Op den duur kwam daar een derde kat bij (die minder graag op het wasrek zit), kregen we nieuwe onderburen die een luid blaffende (maar enthousiaste) hond adopteerden én nam onze andere onderbuurvrouw een kitten in huis. We hebben al deze huisdieren een naam gegeven en houden ze nauwlettend in de gaten 😉 Op maandag zag ik dat de inmiddels flink gegroeide kitten (oké, het is waarschijnlijk een volwassen kat inmiddels) van de onderburen een nieuwe zitplaats had gevonden: op het gaashekje bovenop een muurtje. Ze zag er bijzonder oncomfortabel uit en wist volgens mij niet zo goed hoe ze weer naar beneden moest.

Verder gebeurde er de eerste dagen van de week weinig spannends (laat me alsjeblieft in de waan dat mijn kattenverhaal spannend was). Ik werkte aan verschillende teksten en projecten, las in mijn boek, deed pilates en bracht mijn avonden op de bank door. 

Op donderdagochtend had ik een gesprek met mijn vriend via de intercom, waarbij hij me ervan overtuigde dat het een perfect moment voor koffie en bizcocho was. Het is niet heel lastig om me ervan te overtuigen dat koffie en cake een goed idee is, dus even later zaten we op het terras. Fijne pauze van werk! ’s Avonds sprak ik af met twee vrienden – wederom op het terras, maar dit keer voor een biertje. We besloten dat het terras in kwestie (zie tekening in mijn journal helemaal bovenaan dit stukje) onze zomerplek wordt, omdat het dé plek in de stad is waar je het langste in de zon kunt zitten.

Op vrijdagavond ging ik – zoals bijna elke week – naar het taalcafé om in het Engels/Spaans te kletsen met mensen. Zaterdag brachten we vooral buiten de deur door, maar we waren op tijd thuis om Eurovision te kijken. Op een of andere manier is dat tijdens de pandemie een soort traditie geworden waarbij we snacks inslaan en cider drinken.

In de supermarkt vonden we toevallig Heura Chorizo met een 50% sticker, iets wat ik al maanden wilde proberen maar duur vond, dus ik was in mijn nopjes. Iets later zaten we met onze broodjes chorizo, aardbeien en kaas klaar voor het festival. Ik was niet helemaal tevreden over de uitslag, want ik vind het stom dat je nog een keer mag meedoen als je al gewonnen hebt. 

Gisteren (zondag) was een rustige dag die vooral bestond uit wasjes draaien en lezen op de bank. Ben helemaal verslaafd aan mijn boek, waarbij ik aan de ene kant het liefste de hele dag wil lezen, maar aan de andere kant niet wil dat het uit is. 

Overzichtje

  • De afgelopen week in vijf emoji: ☕️🌆📺🧀📖
  • Favoriete moment: spontaan koffie en bizcocho op het terras
  • Stom moment: de tandarts die 3000 keer belde om mijn controle-afspraak te bevestigen/me hieraan te herinneren (laat me met rust)
  • Het weer: ergens tussen 8 en 22 graden met zon
  • Ik las verder in Tomorrow And Tomorrow And Tomorrow – Gabrielle Zevin*
  • Ik keek de eerste afleveringen van The Disappearance of Madelaine McCann (weet niet zo goed wat ik hierover kan zeggen – ergens tussen triest en bizar?), een stukje van Genius: Picasso (interessant) en een twee afleveringen van Top of the Lake (spannend)

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

8 reacties

 1. Grappig dat jij verslaafd bent aan Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow en ik er niet goed door geraak (ondanks dat ik het geen slecht boek vind) :p
  Die kat ziet er inderdaad erg oncomfortabel uit. Ik hoop dat ze ondertussen toch van het gaashekje af is!
  En ja, Eurosong, ik vond haar optreden ook niet echt geweldig en hier werd het liedje al erg vaak op de radio gespeeld. Denk dat dat ook wel helpt om veel stemmen te krijgen.

  • Lekker tegenovergesteld, haha. Vind het juist fijn weglezen en vind het iedere ochtend jammer als ik moet stoppen om te beginnen met werken 😛 En ja hoor, de kat is veilig en wel!

 2. Hier keken we ook naar het songfestival en was de jongste vooral erg voor Finland. Ik heb de uitslag niet eens helemaal afgekeken, omdat het al zo overduidelijk was wie er zou winnen. Eigenlijk was dat al duidelijk voordat het begonnen was.

 3. fanatieke tandarts wel 😀
  Hier was het heerlijk weer zaterdag avond dus hebben we Eurovision gisteren avond pas terug gekeken. Vond het best vermakelijk weer, het is hier ook een beetje traditie geworden om te kijken. Zat weer veel vals tussen 😀

 4. Zo herkenbaar dat je een boek enerzijds graag verder wil lezen, maar anderzijds hem eigenlijk niet uit wil hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *