Weekdagboekje 70 ☾ eigen lettertype maken, concert en avondje op stap

Afgelopen week was een week vol feestdagen: op maandag werd de Dag van de Arbeid gevierd in Spanje en op vrijdag was het Bevrijdingsdag in Nederland. En… ik kreeg er eigenlijk niets van mee? Op maandag werkte ik gewoon, omdat dat in Nederland geen feestdag is en op vrijdag hielp een vrije dag niet echt, want dan ben ik als enige hier vrij. Mij hoor je niet klagen trouwens: ik zat op werkdagen in een soort creatieve kluizenaarsmodus en kwam het huis niet uit.

Zoals ik al zei, zat ik door de week in een soort creatieve kluizenaarsmodus. Ik had 101 ideeën die ik natuurlijk allemaal direct uit wilde voeren, maar er moest ook gewoon gewerkt worden. Dat resulteerde erin dat ik het appartement eigenlijk niet verliet, behalve om boodschappen te doen op dinsdag. Ik had allerlei leuke ideeën voor mijn blog, begon een andere website (daarover misschien later meer), maakte een superhandige spreadsheet (de nerd in mij haalt daar veel voldoening uit) en maakte ik mijn eigen lettertype!

Geïnspireerd door dit stukje van Irene en met de iPad van mijn vriend ging ik aan de slag met (digitaal) tekenen. In eerste instantie was mijn idee om het overal op mijn blog te gebruiken, maar dat was in de praktijk toch wat chaotisch. Dus nu gebruik ik het voor tussenkopjes en titels.

Dit is zo’n tussenkopje in mijn eigen handschrift/lettertype

(Hallo, ik ben een iets kleiner tussenkopje!)

Let me know, leuk of leuk? 😉

⋇⋒✭✵✶✿❁❃❈❊

Hoewel ik het eigenlijk wel naar mijn zin had in kluizenaarsmodus, besloot ik op vrijdag dat het misschien toch wel gezond zou zijn om eens naar buiten te gaan. Ik bracht de avond door in het taalcafé, waar de gesprekken hoofdzakelijk in het Engels waren helaas. Tussendoor oefende ik een heel klein beetje Spaans.

Zaterdagavond kwam ik helemaal uit de kluizenaarsmodus, want ik bracht maar liefst 7 uren buiten de deur door in horecagelegenheden. Ik sprak af met een vriend die ik al een poos niet had gezien en dat werd al vrij snel een hele groep. We deden drankjes op het terras, gingen naar een gratis concert op het plein en deden daarna nog wat drankjes… Je raadt het al: het werd vrij laat.

Zondag was dan ook een relaxte dag: ik las een heel stuk in mijn boek en maakte een lange wandeling langs de rivier in het zonnetje. Heerlijk einde van het weekend als je het mij vraagt!

Overzichtje

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

8 reacties

  1. Je bent productief en creatief bezig geweest als ik dat zo lees. Ik raak ook heel makkelijk in kluizenaarsmodus. Ik ben bij momenten iets te graag thuis, haha. Gelukkig had je ook wat sociale compensatie. Je maakt me wel nieuwsgierig naar je nieuwe website!

  2. Wat leuk dat eigen lettertype! Ik kan me herinneren dat ik dit vroeger ook wel eens heb gedaan. Maar mijn handschrift is helaas niet meer zo mooi.

  3. Zo leuk je handschrift! Heel netjes! 😀 Ik ga er binnenkort ook nog eens eentje maken 🙂
    En wow, 27 graden al! Hier regent het alleen maar en wil ik de verwarming ’s avonds nog aanzetten :’)

  4. Een eigen lettertype maken wil ik al heel lang! Ik moet dat toch eens gaan doen. Het lijkt me ook handig als je een kaartje wilt versturen online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *