Weekdagboekje 68 ☾ brouwerij, waterverven en spelletjes

Goedemorgen en fijne maandag! Er is weer een week voorbij en dus is het weer tijd voor een weekdagboekje. Inmiddels is dit al nummer 68, bizar hoe snel dat gaat! 😮 Afgelopen week was een gevalletje dertien in een dozijn. Misschien moet ik dat niet zeggen, want dat is natuurlijk niet de beste promotie om verder te lezen als je hier voor spannende verhalen komt. Maar goed – who are we kidding – als je spannende verhalen wilt, was je er waarschijnlijk na 67 weekdagboekjes al wel achter dat dit niet de juiste plek is. 😜

De week begon matig: ik was moe en had weinig motivatie. Als het aan mij had gelegen, was ik twee dagen niet van de bank afgekomen, maar goed, dat is niet echt een optie als je werk met deadlines hebt. Dus typte ik keurig mijn teksten, maar deed ik verder weinig bijzonders. Tegelijkertijd vond ik dat jammer, omdat het aan het begin van de week heerlijk weer was. Op woensdag besloot ik daar verandering in te brengen (het moeë gevoel was weg!) en de werkdag af te sluiten met een wandeling in de frisse lucht.

Ook op donderdag sloot ik de werkdag af met een wandeling langs rivier en daarna ging ik voor het eerst naar een lokale brouwerij met vrienden. Grappig feitje: we haalden de gemiddelde leeftijd enorm naar beneden. Afgezien van een aantal mensen die misschien 40 of 50 waren, zaten er vooral 65+ers te genieten van hun avond 😉

Op vrijdagavond was ik – het zal je niet verbazen – in het taalcafé om Spaans te oefenen en gewoon om gezellig met wat mensen te kletsen. Soms bestaat dat vooral uit een basisgesprek met mensen waarmee je niet eerder sprak (waar kom je vandaan, hoe lang woon je hier al, wat voor werk doe je, bla bla bla), maar gelukkig levert bijna iedere avond ten minste één interessant en diepgaander gesprek op. Zo ook deze week. 

Het was een rustig weekend met regen: waterverven in mijn journal, lezen, wat meer tijd aan koken besteden dan op een doordeweekse dag, een paar rondes Clever* en Qwixx* spelen op de bank. Op zaterdagavond trotseerde ik de regen om een drankje te doen met vrienden.  Ook hier kwam een spelletje aan te pas: ik speelde voor het eerst Cards Against Humanity*, en dat in het Spaans! Gelukkig hadden we de regel dat je een kaartje om mocht ruilen als je niet wist wat de tekst betekende 😉 We waren maar met z’n drieën, maar toch leverde het een hoop grappige zinnen op.

Overzichtje

  • De afgelopen week in vijf emoji: 😴🚀🍓🃏🎨
  • Favoriete moment: voor het eerst Card Against Humanity spelen
  • Stom moment: minder motivatie aan het begin van de week
  • Het weer: ergens tussen 8 en 26 graden met zon, daarna wolken en daarna regen
  • Ik las verder in The Remains Of The Day – Kazuo Ishiguro*
  • Ik keek De Mol (ben eindelijk bij, op de aflevering van gisteren na dan)

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

8 reacties

 1. Vervelend dat je je zo moe voelde begin van de week. Gelukkig kreeg je later in de week weer energie voor leuke dingen!

 2. Erg mooie foto’s 🙂
  Lijkt me een fijne streek.

 3. Wie verdenk je bij De Mol? 😀

  • Al sinds meerdere afleveringen verdenk ik zowel Ruben als Lancelot en ik kan geen keuze tussen de twee maken 😂 Zit jij nog steeds op Ruben? Mijn vriend dacht dat het Thomas was, dus die heeft het in ieder geval al fout, haha!

 4. Jouw weekdagboekjes saai? Nou ik kijk graag naar je foto’s. Zeker die je maakt in de omgeving. Ik vind het zo tof om juist mee te kijken met iemand leven in het buitenland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *