Weekdagboekje 67 ☾ drankjes doen en een dagje in Santiago

Even was ik bang dat ik geen foto’s voor dit dagboekje zou hebben, maar gelukkig gingen we op zaterdag een dagje naar Santiago de Compostela, waardoor ik een hele ‘stapel’ beeldmateriaal voor dit stukje heb. Trouwens niet omdat de week saai was – het tegenovergestelde is waar. Ik bracht bijna iedere namiddag/avond buiten huis door, maar maakte weinig foto’s, vooral vanwege het regenachtige en grijze weer aan het begin van de week. Anyway, lees je mee?

De werkweek begon zoals altijd op maandag en dit keer was dat met videobellen met twee collega’s. De rest van de week was ik vooral druk aan het schrijven (vooral over matras-gerelateerde producten) en leerde ik hoe ik informatie aan kon passen op specifieke websites (iedere website werkt achter de schermen net wat anders, dus aanpassen is ook altijd net wat anders). Op maandagmiddag ging ik het centrum in om te winkelen en ik slaagde goed: ik kwam thuis met exact de dingen die ik nodig had!

Verder bracht ik mijn week – buiten het werken om – vooral in horecagelegenheden door. Op woensdag kwamen mijn vriend en ik twee bekenden van hem op straat tegen die we iedere paar weken tegenkomen. Je kent het wel: op het einde van het gesprek wordt er altijd gezegd dat we een drankje moeten doen, maar doen we dat vervolgens nooit. Om hier verandering in te brengen, deden we het drankje maar meteen 😉

Op donderdagavond had ik afgesproken met vrienden voor een soortgelijk plan en op vrijdagavond ging ik voor het eerst in een maand weer naar het taalcafé. Altijd leuk om bij te kletsen met mensen die er al langer komen én om te zien welke nieuwe mensen het taalcafé hebben gevonden. Voor het eerst kwam ik een andere Nederlander in Pontevedra tegen!

Op zaterdag ging ik samen met mijn vriend naar Santiago de Compostela. We begonnen de dag goed, namelijk met een ontbijtje. De rest van de ochtend wandelden we door het centrum, langs alle leuke straatjes, en gingen we een paar winkels in.

We lunchten bij een van mijn favoriete plekken in de stad: 📍 La Tita. Bij ieder drankje krijg je een klein stukje tortilla, dus eigenlijk heb je twee opties in dit restaurant. Eén is om zoveel te drinken dat je een volledige maaltijd binnenkrijgt en twee is om toch maar een van de gerechten van de kaart te bestellen. We gingen voor de tweede optie en dus at ik eerst een klein stukje tortilla en daarna een groot stuk tortilla en toen was het een tortilla overdosis 😉 

Na de lunch wandelden we door het 📍 Parque da Alameda, ook een van mijn favoriete plekken in de stad.

Omdat de tijden van de bus wat ongunstig waren, besloten we om naar de 📍 Ciudad de la Cultura te wandelen en onderweg kwamen we langs de 📍 Colegiata de Santa María de Sar. Deze kerk stond op den duur zo scheef dat er een hele constructie gebouwd moest worden om ervoor te zorgen dat het bouwwerk niet omviel. Aan één zijkant zie je daarom een aantal bogen die de kerk op zijn plek houden. (Ik maakte hier helaas geen mooie foto van, dus je zult moeten Googelen als je benieuwd bent.)

Naast de kerk was een klein parkje met een speeltuin, dus schommelde ik voor het eerst in lange tijd weer eens. Waarom doen we dat als volwassenen eigenlijk niet meer?

We vervolgden onze wandeling door “het bos” (zo heet het, maar ik zou het eerder een park noemen) naar boven, naar de Stad der Cultuur. Daar bekeken we twee tentoonstellingen in het museum en we eindigden de dag terug in het centrum op het terras. Het was een fijne dag en uiteindelijk waren we pas om half twaalf thuis.

Om te compenseren voor de actieve zaterdag, bracht ik een groot deel van de zondag lekker lui op de bank door. (En maakten we het appartement schoon, draaiden we wasjes, je kent het wel.) Fijne week!

Overzichtje

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

6 reacties

  1. Wij hebben een schommel aan een boom in de tuin en ik vind dat ook zo tof om te doen!
    Wat vond je van het boek van Sally Rooney?

  2. Dat gebeurt dus bijna nooit, dat je precies kunt vinden wat je nodig hebt en alles in 1x kunt kopen. Hoera!

  3. Ondanks het grijze weer vind ik de foto’s erg leuk! Heel leuk om mee te kijken met jouw week. Schommelen blijft ook leuk he, hoe oud je ook bent 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *