Weekdagboekje 64 ☾ dagje in Leer, kattencafé en Groninger Museum

Deze week heb ik meer een weekenddagboekje dan een weekdagboekje – maar wel super uitgebreid. Het was grijs en regende de eerste dagen van de week vooral, ik zat binnen te typen achter mijn laptop, kookte nieuwe recepten en knutselde wat in mijn bullet journalFun fact: in een van die gerechten gebruikte ik voor het eerst in mijn leven verse kurkuma en ik was er niet helemaal van op de hoogte hoeveel kleur dat afgeeft. In totaal liep ik vier dagen met knalgele vingers rond, haha! Anyway, laten we beginnen met het weekenddagboekje, wat al wel op vrijdagochtend begint.

Vrijdag was ik niet aan het werk – en was het eindelijk zonnig – en gingen we een dagje de grens over naar Leer. We begonnen met een wandeling naar de haven (ik herhaal: met het zonnetje in het gezicht) en vervolgens door het centrum. Leer heeft twee hele schattige straatjes waar alle huizen en winkels er prachtig uitzien. 

Vervolgens aten we bij Bar Celona (vind die naam echt vreselijk lame, maar goed, je komt er uiteindelijk voor het eten en niet voor de naam). Ik at een heerlijke falafel burger met net iets te veel zoete aardappel frietjes ernaast, die ik natuurlijk wel allemaal opat. En ik bestelde een huisgemaakte ijsthee met bramen en vlierbessensiroop. 

Nadat we helemaal vol zaten, vervolgden we onze wandeling door het centrum. We kwamen onder andere langs een vrolijk beschilderd café (foto hieronder) dat bij het theemuseum hoort. Hoewel het me leuk leek om er speciale thee te proeven, was het minder gezellig binnen.

Uiteindelijk gingen we naar een veel leukere optie, namelijk het 📍 Antik Café. Zoals de naam al doet vermoeden staat het café vol met antiek en het is echt alsof je in de woonkamer van je grootouders zit. Niet alleen het interieur was ouderwets gezellig, maar ook de porties waren ouderwets groot – zowel het stuk taart als de grote mok koffie.  

Ik weet niet meer zo goed wat me motiveerde om voor een stuk cheesecake crumble te kiezen, behalve dat het er zo lekker uitzag, want eigenlijk zat ik al vol. Toen we het café uitkwamen was ik het liefste rollend naar huis gegaan, maar goed dat was een beetje ver, dus ben ik toch maar naar de auto gelopen.

Nog een paar lichtpuntjes: ik aaide een hond én een kat in Leer. Verder maakte ik nog oogcontact met wat honden, maar goed je kan niet altijd geluk hebben en het feit dat zo’n beest meestal aangelijnd is helpt ook niet mee. Kijk deze lieverd hierboven! En over katten gesproken…

Op zondag ging ik naar 📍 Kattencafé Op z’n Kop! We hadden een prachtig plekje aan het raam, waar al snel een eerste kat in een mandje ging liggen. O’Malley kreeg een aai over z’n bolletje, maar daarna lieten we hem lekker slapen. Er kwamen nog meerdere katten langs die even uit het raam wilden kijken en eentje sprong zelfs op schoot om te knuffelen. Ik dronk een chai latte en at een cheese cake met karamel-zeezout. En ik kon zelfs mijn volle stempelkaart inleveren aan het einde! 

Vervolgens gingen we naar het Groninger Museum, waar op de benedenverdieping de tentoonstelling The Art of Hipgnosis te zien was. Het is een overzicht van de designs van de Londense ontwerpstudio Hipgnosis, die onder andere platenhoezen ontwierp voor Pink Floyd en Led Zeppelin. Tof om te zien!

Op de bovenste twee verdiepingen was Gianni Versace Retrospective te zien. Hier werd over het leven van de ontwerper verteld en waren veel van zijn iconische ontwerpen te zien. Ook deze tentoonstelling was tof ingericht met felle kleuren en bijpassende muziek. Heb er weinig mooie foto’s van gemaakt, maar goed, dan moet je zelf maar naar het museum gaan om te kijken 😉

Overzichtje

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

8 reacties

  1. Wat een leuk Nederlands weekje weer! Blijf je nog lang hier?

  2. Ja ik moet ook echt een keer naar een kattencafe.

  3. Oeh, de Belgische Mol is weer begonnen, goed dat je me er even aan herinnert.
    Leer klinkt als een leuk plaatsje!

  4. Haha oh nee Bar Celona, cringy maar goed ja, het blijft wel hangen hé. Heb je al een Mol-verdachte na de eerste aflevering? 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *