Weekdagboekje 63 ☾ een week vol thee-gerelateerde activiteiten

Goedenavond vanuit Nederland! Ik liet jullie natuurlijk vorige week in spanning achter toen ik zei dat de komende drie weekdagboekjes goed gevuld zouden zijn, zowel qua foto’s als qua verhalen. Dat was vooral om goed te praten waarom het vorige dagboekje korter was, maar uiteraard wel op waarheden gebaseerd. Dan weet je ook meteen waarom ik afgelopen zondag de hele dag onderweg was: ik ging namelijk vanuit Spanje deze kant op en dus lees je vandaag over al mijn thee-gerelateerde activiteiten in Nederland 👇🏻

Het fijne aan mijn werk is dat ik overal aan de slag kan en dus kon ik ook in Nederland gewoon vanuit huis werken. Overdag schreef ik teksten over de hond-gerelateerde app (ja, daar ben ik nog steeds mee bezig), orthopedische kussens, voedingssupplementen en crèmes. 

Ik begon gelijk op maandagavond in mijn bibliotheekboek (Klara En De Zon – Kazuo Ishiguro*) en las het op donderdagavond uit. Echt een mooi verhaal vanuit een bijzonder perspectief! Inmiddels ben ik ook alweer halverwege het tweede bibliotheekboek (Normale Mensen – Sally Rooney*), wat heerlijk wegleest en ook een aanrader is.

Op vrijdag was het heerlijk weer en zorgde ik ervoor dat ik mijn werk voor de lunch af had. Het was tijd voor de eerste thee-gerelateerde activiteit: ik wandelde samen met een vriendin door het plantsoen, dronk een gemberthee op het terras van 📍 Zondag en wandelde daarna nog wat door het centrum. Altijd leuk om weer in de binnenstad van Groningen te zijn!

Op zaterdag was het tijd voor thee-gerelateerde activiteit nummer twee: een high tea bij 📍 Anne&Max in Zwolle. Je ziet hierboven op de foto een groot deel van de snacks, die een hele tafel vullen. Per persoon waren er drie verschillende broodjes, een scone, een worteltaartje, een taartje met bessen, een soort boterkoekje met witte chocola, dadels in chocola, een tomatensoepje en yoghurt met vers fruit. Verrassend genoeg lukte het om bijna alles op te eten! Ook qua thee ontbrak het aan niets – ik dronk verse gemberthee, verse muntthee, rooibosthee en hele lekkere groene thee waarvan ik (helaas) niet weet wat er verder nog in zat.

Op zondagochtend maakte ik een wandeling met mijn ouders en dan vind ik het altijd leuk om langs de tiny houses te wandelen. Ik kom hier natuurlijk niet heel vaak, dus dan is er altijd vooruitgang te zien qua bouw. Er waren inmiddels ook vrij rondlopende kippen gearriveerd én ik aaide een kat. 

Daarna was het tijd voor thee-gerelateerde activiteit nummer drie: ik lunchte met vriendinnen bij 📍 De Uurwerker, gevolgd door een kopje verse muntthee. We kletsten bij, maakten een wandeling door de stad én ik was de gelukkige ontvanger van een boekenbon waardoor ik uiteindelijk met twee nieuwe boeken naar huis ging. Goed einde van het weekend zou ik zo zeggen! 😌

Overzichtje

  • De afgelopen week in vijf emoji: 🌷📚☁️🍵🍰
  • Favoriete moment: dan moet ik kiezen tussen wie ik het leukste vond om te zien en dat gaan we mooi niet doen 😉
  • Stom moment: lange dag onderweg op zondag (hoewel dat stiekem al vorige week was) 🥱
  • Het weer: ergens tussen -3 en 16 graden met wolken en zon
  • Ik las Klara En De Zon – Kazuo Ishiguro* helemaal en de helft van Normale Mensen – Sally Rooney*
  • Ik keek weinig tv (had het te druk met mijn boeken)

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

12 reacties

 1. Veel plezier in Nederland! Ideaal dat je overal kan werken. Hopelijk staan er ook nog fijne ontmoetingen met mensen op de planning.

 2. Heerlijk die foto met al die bloemetjes! Echt een lente plaatje 🙂

 3. Heerlijk zo’n high tea en ontzettend gezellig om vrienden en familie te zien. Geniet van je tijd hier!

 4. Zo’n leuk dagboekje! Veel thee inderdaad maar thee is altijd goed 😉

 5. Welkom terug in ons koude kikkerlandje 😉
  Ik vond Klara & The Sun juist tegenvallen, het begon wel interessant maar eindigde vrij anticlimatisch ofzo?
  Hebben ze in Spanje eigenlijk ook krokussen? Lijkt me zo typisch Nederlands maar dat is natuurlijk een gekke gedachte haha.

  • Jammer dat je het boek vond tegenvallen, ik vond het juist heerlijk weglezen. En ik weet niet of krokussen helemaal niet bestaan, maar ze zijn zeker niet zo typisch als hier en ik heb ze dan ook nog nergens gezien.

 6. Wat leuk dat je in Nederland bent! Ik herkende het natuurlijk gelijk aan de krokussen. Veel plezier nog hier 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *