Weekdagboekje 59 ☾ per ongeluk verjaardagsfeestje, eigen mok en stranddag

Net als vorige week heb ik een (figuurlijke) stapel foto’s voor mijn dagboekje verzameld én was het wederom een leuke en zonnige week. Zo ging ik per ongeluk naar een verjaardagsfeestje (later meer daarover), kreeg ik mijn zelfgemaakte mok van de pottenbakcursus en bracht ik een zonnige dag aan het strand door. Oftewel: voldoende beeldmateriaal en verhalen voor een lang weekdagboekje!

Ik schreef deze week teksten voor een oppasservice voor honden (net als vorige week) en over nog een aantal andere onderwerpen. Ik moet zeggen dat het wat moeizaam ging en ik weinig motivatie had, zeker aan het begin van de week. Vanaf donderdag ging het een stuk beter en ik kreeg (bijna) alle teksten af. Het zijn geen opdrachten met een strakke deadline, dus met één tekst extra volgende week loop ik weer op (mijn door mezelf opgelegde) schema. Het zonnetje scheen de hele week en op dinsdag kwam er iemand om onze kapotte wasmachine te repareren. Gelukkig was dat in een kwartiertje gepiept en kon ik daarna vier wasjes draaien.

Het leuke gedeelte van de week begon op donderdagavond. Een vriendin had van de serveerster gehoord dat er die avond een evenement in de bar zou zijn met livemuziek, dus we besloten dat dat de perfecte locatie was om iets te gaan drinken. Wat bleek? Het evenement dat de serveerster had aangekondigd, was haar eigen verjaardagfeestje! Het grootste gedeelte van de bar was dan ook gereserveerd voor haar vrienden en familie, maar wij hadden een van de twee niet-gereserveerde tafeltjes bemachtigd. Daar zaten we dus midden in het verjaardagsfeestje van de serveerster, terwijl een van haar vrienden (dat denk ik ten minste) liedjes speelde op de gitaar die iedereen mee kon zingen, haha!

De vriendin had ook onze mokken van de pottenbakcursus opgehaald, dus op vrijdagochtend smaakte mijn koffie extra lekker in mijn nieuwe, zelfgemaakte mok.

Op vrijdagavond ging ik – het zal je niet verrassen – naar het taalcafé, waar we gezellig in het Spaans en Engels over allerlei dingen kletsten. Daarna ging ik nog met een kleiner groepje naar een andere bar, waar we spelletjes speelden. Er was iemand bij die een eigen kaartspel had bedacht, dus dat speelden we, en ik speelde voor het eerst in zo’n 15 jaar Zeeslag!

Op zaterdag gingen mijn vriend en ik met de bus richting O Grove, een schiereiland niet ver bij ons vandaan. Het stukje dat het schiereiland met de rest van het land verbindt, is het prachtige strand 📍 Praia da Lanzada. We begonnen de wandeling aan de kant van het schiereiland en liepen het hele strand over tot…

…we bij 📍 Ermida de Nosa Señora uitkwamen, een kapel uit de twaalfde eeuw. Je kunt niet naar binnen, maar als je vijftig cent in de deur stopt kun je wel naar binnen kijken via een kijkgaatje. We wandelden rondom de kapel, namen de trap naar beneden richting de zee en bekeken het prachtige uitzicht van alle kanten.

Twintig graden met wat wind was niet alleen aangenaam om te wandelen, maar het zorgde ook voor behoorlijk wat golven. We zagen verschillende mensen (pogingen doen tot) surfen en zagen de golven op de stenen kletsen.

De steeds verder richting de horizon zakkende zon zorgde voor een waanzinnig uitzicht. Het laatste stukje van de zonsondergang was super snel: in tien minuten ging de zon van volledig zichtbaar naar volledig weg. 

Kijk dan wat een uitzicht!

Na dit heerlijke uitje brachten we nog een bezoek aan Lidl op de terugweg en om tien uur waren we weer thuis. Ik genoot van een rustige avond op de bank, terwijl de rest van Pontevedra verkleed door de stad rende om carnaval te vieren. 

Overzichtje

  • De afgelopen week in vijf emoji: 🦥🎈☕️ 🌊⛪️
  • Favoriete moment: heerlijke zaterdagmiddag op het strand
  • Stom moment: gebrek aan motivatie aan het begon van de week
  • Het weer: ergens tussen 7 en 21 graden met zon
  • Ik las verder in Bliss Montage – Ling Ma*
  • Ik keek The Last Vermeer (prima film) en een aantal afleveringen van Arrow (net aan seizoen 2 begonnen)

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

8 reacties

 1. Wat een mooie foto’s weer! En een mooi mokje heb je gemaakt ook, wauw. Daar zou ik ook graag mijn theetje uit drinken ’s morgens.

 2. Ohhh wat heerlijk weer die zon en de zee, wat geweldig! Ik word er jaloers van 😉
  En zo leuk je mok! Ik heb ook een paar dingen geglazuurd, ben zo benieuwd naar het resultaat 🙂

 3. Wat is je mok tof geworden!

 4. Wat een fijne week en wat een fijne foto’s. De zon en de zee, heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *