Weekdagboekje 57 ☾ een sociale week en lentekriebels

Het voelt als lente dit weekend en ik kan je niet vertellen hoe blij ik daarvan word! Na drie maanden regen werd het eerst al wat zonniger en dit weekend liepen de temperaturen op tot 17 graden. Waarschijnlijk is er nog genoeg regen op komst voor de lente écht begint, maar dat idee negeer ik voorlopig maar even terwijl ik geniet van het prachtige weer.

Het was een van de fijnste werkweken van de afgelopen tijd: ik had de perfecte hoeveelheid opdrachten en schreef mijn teksten efficiënt, waardoor er voldoende tijd overbleef voor leuke dingen. Op woensdagmiddag (Spaanse middag, Nederlandse avond) zat ik te kletsen in een bar met een vriendin en een kopje groene thee. Op donderdagmiddag herhaalde ik deze activiteit op vrijwel identieke wijze, al zat ik in een andere bar met een andere vriendin (maar wel met een kopje groene thee).

Voor een van mijn freelance klussen had ik een videobelafspraak om te bespreken hoe de eerste maand was gegaan en ik kreeg hele positieve feedback, wat de werkweek nog iets beter maakte dan die al was. Op vrijdagavond ging ik – het zal je niet verbazen als je regelmatig meeleest hier – naar het taalcafé. Ik had mijn werk vroeg af, waardoor ik voor de verandering eens niet hoefde te haasten, en begon de avond met een anderhalf uur durend gesprek in het Spaans (met misschien vijftien minuten Engels tussendoor). Ik was in mijn nopjes dat ik kon oefenen en toen er later op de avond wat bekenden binnen druppelden, kon ik gezellig (in het Engels) bijkletsen. 

Zaterdag was een fijne dag waarop ik ultiem van het mooie weer genoot. We deden wat verplichte klusjes zoals boodschappen, aten zelfgemaakte pizza’s en gingen daarna aan de wandel. Op het grote plein in het centrum bleek een soort tent te staan met een markt erin, waar allerlei lokale producten verkocht werden en je bijna alles kon proeven. Ik proefde een soort citroenachtige cake, mijn vriend dronk een alcoholisch drankje op basis van honing en ik zag een hoop bijzondere producten voorbij komen. Zo was er een kraampje met bloem op basis van kastanje, werden er allerlei soorten kaas en vlees verkocht en was er een kraam met pepersnoepjes. Het waren de in Galicië bekende Pimientos de Padrón, maar dan in snoepvorm, waarbij er enkele pittige snoepjes tussen de niet-pittige snoepjes zitten (net als wanneer je de pepers warm en in de pan bereidt). Heb een klein beetje spijt dat ik die niet geproefd heb!

Ook vandaag (zondag) ga ik vooral genieten van het lekkere weer op deze vrije dag. En een bezoekje brengen aan de wasserette, want onze wasmachine heeft er geen zin meer in. Maar dat is een probleem dat we vandaag nog even negeren en waar we ons morgen druk om gaan maken 😉

Overzichtje

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

6 reacties

  1. Leuk dat je zo’n fijne werkweek achter de rug hebt. Positieve feedback is altijd motiverend hé. Die pepersnoepjes klinken niet echt lekker eigenlijk, haha. Kan het me niet goed voorstellen hoe het zou smaken (maar jij misschien ook niet aangezien je ze niet proefde).

  2. Positieve feedback krijgen is altijd een boost, geniet er van 🙂

    P.S.: welkom op mijn blogje, véél leesplezier.

  3. Wat een lente preview voor verschil maakt! Ik zit nu ook heerlijk in de zon, zo fijn!! Naar de wasserette is ook wel een ervaring. En die pittige snoepjes zou ik wel willen proeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *