Weekdagboekje 56 ☾ mijn eigen mok maken bij pottenbakken

Ik deed deze week iets wat ik al heel lang wilde doen: ik volgde een cursus pottenbakken. Een vriendin had zich aangemeld en vroeg of ik mee wilde gaan, dus ik hoefde er niet eens moeite voor te doen. Op zaterdag was het zover en maakte ik mijn eerste mok onder toeziend oog van atelierkat Pinocho. Verderop in dit stukje lees je daar uiteraard meer over!

Op dinsdagavond in de supermarkt zag ik het bovenstaande Valentijnsdagcadeau – who says romance is dead?!

Over mijn werkweek van maandag tot en met vrijdag heb ik weinig spannends te melden. Ik schreef teksten over haarproducten bij mijn nieuwste opdrachtgever, waar ik wederom heel positief commentaar op kreeg. Voor een andere opdrachtgever schreef ik teksten over virtuele kantoren en… veel spannender wordt de beschrijving van mijn werkweek niet 😉 Ik begon het weekend goed op vrijdagavond in het taalcafé, waar het gezellig was en we spelletjes speelden. Na deze avond vol diepte-interviews weet ik alles over matrassen én over de serveerster die in de bar werkt.

Op zaterdag deed ik iets heel leuks: ik volgende een introductiecursus pottenbakken en maakte mijn eigen mok. In totaal waren er vijf deelnemers en we kregen een rondleiding door het atelier, leerden over de verschillende technieken en mochten vervolgens aan de slag. Het was heerlijk om uren te kleien en te verven en af en toe even de Pinocho (de atelierkat) te aaien. Het duurt nog wel even voordat ik mijn mok echt heb, want hij moet nog een paar weken drogen en dan nog zo’n tien uren in de oven, maar ik heb er alvast zin om hem op te halen. Ik vond mijn verftechniek nogal experimenteel, dus of mijn mok is een ontzettend lelijke kleurexplosie, of heeft een heel tof patroon. Let’s see.

Al met al vond ik de cursus heel leuk, al was het soms wat lastig te volgen in het Galicisch (!!). Het was vrij koud in het atelier (ik voelde mijn tenen niet meer), dus ik was erg tevreden met een warme kop thee in een bar na afloop. Vandaag (zondag) is een rustige en zonnige dag, waarop ik hopelijk nog pilates doe en een wandeling maak. Ik wens je alvast een fijne week!

Overzichtje

  • De afgelopen week in vijf emoji: 🐻‍❄️🌞💞🛎🏺
  • Favoriete moment: een middag pottenbakken
  • Stom moment: mijn bananen die al drie weken groen zijn
  • Het weer: ergens tussen 1 en 12 graden met zon
  • Ik las verder in What We Lose – Zinzi Clemmons*
  • Ik keek de eerste afleveringen van seizoen twee van Alice in Borderland (wil weten hoe het afloopt!)
  • Ik luisterde naar de Todo Indie playlist

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

14 reacties

 1. Leuk! En zelfs wel charmant dat je nog zo lang moet wachten op het resultaat. Alsof je een ouderwets fotorolletje laat ontwikkelen en afdrukken 🙂

 2. Klinkt als een hele goeie week! Ik moest wel lachen om dat Valentijns pakket. Zo gedurfd zijn ze in België en Nederland niet hoor. Ik wens je nog een fijne week toe! En het heeft wel zijn charme dat je zolang moet wachten op het resultaat van het pottenbakken vind ik 🙂

 3. Haha hopelijk zijn je bananen intussen al wat geler! Leukd at je ook met pottenbakken bent gestart, en cool dat je al een mok maakte! Dat was dan met draaien en afdraaien in 1 keer? Of was het niet op een schijf? Ik hoop het binnenkort ook te kunnen (ben ook net gestart). Liefs!

 4. Wat leuk om eens te pottenbakken! Ben ook wel nieuwsgierig naar het resultaat. Ga je die hier ook delen? 🙂

 5. Haha heerlijk dat valentijnspakket 😆
  En jaaa pottenbakken is zo leuk! Wow kon je er al meteen glazuur op doen? Zoals ik het heb geleerd is het eerst laten drogen, afbakken, dan glazuren… het kost in ieder geval wel heel veel tijd allemaal ja.
  Het lijkt me ook lastig dat Spaans allemaal nog verschillende ’talen’ heeft, wij hebben natuurlijk ook wel Fries enzo maar poeh, stel je voor dat je als expat in Friesland komt wonen en dan denkt wat Nederlands te kunnen en ze dan ineens Fries praten. Woah. Respect!

  • Nee, glazuur kon nog niet, want het moet inderdaad eerst drogen. We vormden de mok en verfden deze. De eigenaren van het atelier doen het afbakken en glazuren voor ons, omdat dat bij een cursus van één middag niet anders kan 🙂

 6. Knap werk dat pottenbakken 🙂

 7. Wat leuk! Ik volg toevallig vanavond een initiatieles pottendraaien. Benieuwd hoe het mij zal bevallen. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *