Weekdagboekje 55 ☾ worteltaart bakken en de regen stopt eindelijk

Ik probeer al sinds de kerstdagen om een worteltaart te bakken en ik kan met trots melden dat het eindelijk gelukt is. Waarom dit vier weken geduurd heeft? Omdat we met kerst zoveel zoetigheid mee naar huis kregen en dat eerst op wilden eten. Inmiddels hebben we de koekjes, panettone en turrón achter de kiezen en kwam het er eindelijk van: de worteltaart waar ik inmiddels al een maand over fantaseerde. Het resultaat smaakt goed en ik ga er de komende dagen van genieten!

Ik durf het na vorige week bijna niet te zeggen, maar het was wederom een onbewogen week waarin ik vooral veel werkte. Sinds vorige week heb ik een nieuwe freelance klus waar ik drie teksten per week voor schrijf en dat bleek lastig te combineren met het werk dat ik al had. Wederom moest ik op zaterdagochtend nog aan het werk om de laatste tekst af te maken en dat heb ik natuurlijk liever niet. Gelukkig ga ik bij een andere klus iets minder uren maken, waardoor het vanaf volgende week wat rustiger wordt qua werk. Ik kijk er naar uit, al kan ik niet beloven dat mijn weekdagboekjes daar meteen heel veel spannender van worden. 😉

Gelukkig zorgde het weekend deze week – net als vorige week – voor wat meer spanning. Ik bracht mijn vrijdagavond in het taalcafé door, waar we 2 truths, 1 lie speelden en er eigenlijk vooral veel Spaans gepraat werd. Fijn voor mij om te oefenen, maar ook fijn om tussendoor gewoon wat in het Engels te kletsen. Voor het taalcafé had ik geen tijd om te eten en ik kan je vertellen dat ik nog nooit zo blij ben geweest met tosti’s om middernacht, haha. (Gelukkig eten we in Spanje rond 3 uur ’s middags warm, dan valt het nog mee. Voor Nederlands termen klinkt het zieliger om pas om middernacht avond te eten.)

Ander goed nieuws van het weekend: het is eindelijk gestopt met regenen en dat schijnt aan te houden tot februari. Een hele week zonder regen! Ik kan het nauwelijks bevatten, want de afgelopen drie maanden stopte het volgens mij niet één keer langer dan drie dagen. De vreugde hiervan begon dit weekend al met twee wandelingen in de zon, eentje door het centrum en eentje in de natuur. Verder bakte ik worteltaart, knipte en plakte ik wat in mijn bullet journal, keek ik series en las ik in mijn boek. En keek (kijk) ik uit naar een rustigere werkweek.

Overzichtje

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

2 reacties

  1. Carrot cake, yummie!
    Fijn dat het gestopt is met regenen, ik begrijp dat je daar heel blij van wordt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *