Weekdagboekje 53 ☾ kitten Casper, nieuwe freelance klus en Driekoningen-optocht

Toen ik mijn laptop erbij pakte om dit stukje te typen, dacht ik “eigenlijk gebeurde er vrij weinig deze week”. Pas toen ik mijn notities erbij haalde en nog eens nadacht, besefte ik dat er toch best wel wat dingen waren die het vermelden waard zijn. Zo knuffelde ik met een kitten, zat ik op een januariavond op het terras, bekeek ik voor het eerst een Driekoningen-optocht én kreeg ik een nieuwe freelance klus. Voldoende om over te typen, toch? Ik neem je mee in mijn week!

De week begon met een verrassing toen mijn vriend en ik de deur uit stapten om boodschappen te doen. We waren bijna bij de trap toen onze buurvrouw de deur opende om haar nieuwe kitten aan ons voor te stellen. Ik was in mijn nopjes, want ik mocht even met de kleine, grijze Casper knuffelen voordat we toch echt naar de supermarkt gingen. Het weer zat ook eindelijk weer eens mee en dus was het tijd voor een wandeling zonder paraplu, hoera!

Nog een spannende ontwikkeling deze week: ik kreeg een nieuwe freelance klus. Ik solliciteerde een tijdje terug, schreef een proeftekst en kreeg het goede nieuws dat ik aangenomen was. Op dinsdag had ik een digitaal kennismakingsgesprek, op donderdag schreef ik mijn eerst tekst en op vrijdag kreeg ik daar live feedback op in een ander digitaal gesprek. Gelukkig vonden ze het een goede eerste tekst, maar uiteraard waren er verbeterpunten en stijldingen waar ik niet van op de hoogte was. Het was in ieder geval positief en ik heb zin om de komende tijd met deze nieuwe klus aan de slag te gaan.

En verder? Op dinsdagavond deed ik drankjes met een vriend op het terras (vind het nog steeds bizar om in januari een avond op het terras te zitten zonder dat mijn vingers bevriezen) en op donderdag was er een optocht voor Driekoningen. Ik zag inderdaad alle drie de koningen in een versierde wagen voorbij komen, deed tevergeefs pogingen om snoepjes te vangen én zag een vuurspuwende draak, waarvan ik niet precies weet hoe hij in het verhaal van de drie koningen past. 

Waar we op donderdagavond nog genoten van mild en droog weer, bracht het weekend vooral regen. Niet heel erg, maar spelletjes spelen, lezen, pilates en tv kijken zorgen nou eenmaal niet voor hele spannende verhalen of foto’s. Goed, ik ga verder met genieten van mijn niet-zo-spannende-maar-wel-fijne weekend. Ik hoop dat je ook een fijn weekend hebt!

Ook leuk: mijn eerste weekdagboekje is precies een jaar geleden en vanaf nu kan ik dus iedere week vergelijken wat ik 52 weken geleden deed/hoe mijn leven er toen uitzag.

Overzichtje

  • De afgelopen week in vijf emoji: 🐱💻🐲☔️🧘‍♀️
  • Favoriete moment: goed nieuws over de nieuwe freelance klus (of knuffelen met een kitten)
  • Stom moment: niet kunnen slapen omdat de regen zó luid is
  • Het weer: ergens tussen 2 en 15 graden met wat zon en wat regen
  • Ik las verder in Either/Or – Elif Batuman*
  • Ik keek bijna iedere dag een aflevering van Machos Alfa (veel gelachen) en Que Dios Nos Perdona (spannend maar ook wat raar)
  • Ik luisterde de podcast EN DAN? (over de nasleep van meedoen aan reality-tv)

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

12 reacties

 1. Fijn dat je een nieuwe klus in de wacht hebt gesleept! Grappig dat Driekoningen daar zelfs met een optocht is.

 2. Nu willen we natuurlijk wel een foto van de kitten!

 3. Ik wist niet hoe snel ik moest klikken toen ik kitten las, maar helaas, geen foto 😉 (Misschien deze week? Haha!)
  En ik vind die Spaanse optochten zo cool he, jammer dat wij dat alleen met carnaval hebben haha.
  En fijn van je nieuwe klus 😀

 4. Drie koningen en… een draak! Hahaha, geweldig.

 5. Klinkt als een fijne week! Gefeliciteerd met je nieuwe opdracht 🙂 Ik ben toevallig zelf ook deze week begonnen met een nieuwe opdracht. Veel succes!

 6. Zo leuk, die kitten en dat terrasje in januari. Het is hier nu ook niet bepaald koud tegenwoordig maar ik zie het me hier toch niet zo snel doen. En fijn dat je een nieuwe klus in de wacht sleepte! 🙂

  • Hier is het ’s avonds ook al snel onder de tien graden, maar met een jas en een trui kan het prima. Voor mijn gevoel zou dat in Nederland heel koud zijn, dus ik weet niet precies waar het verschil zit, haha 😂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *