Weekdagboekje 52 ☾ tweede kerstdag vieren, oud & nieuw en gezelligheid

Ik moet zeggen, het was nog wat onwennig om mijn weekdagboekje weer bij te houden na negen weken zonder. Op maandag was ik me er nog erg bewust van dat ik foto’s moest maken, maar daarna kwam die gedachte pas op zaterdagmiddag weer in me op. Deels omdat ik vooral binnen was om de vele regen te ontwijken, maar ook omdat het niet meer in mijn systeem zit. Toch is het nog gelukt om acht foto’s bij elkaar te sprokkelen van deze week vol feestdagen, gezelligheid en weinig werk. Ik neem je mee in mijn week 👇

Op maandag was het tweede kerstdag. Althans, in Nederland was het tweede kerstdag op maandag, want in Spanje kennen ze deze feestdag niet. Er is kerstavond en eerste kerstdag, maar daarna is het klaar met de pret hier. Ik werk vooral voor Nederlandse bedrijven en vond dus dat ik wél tweede kerstdag mocht vieren met een vrije dag. Ik kookte een kleine kerstlunch voor mijn vriend en mij met zelfgemaakte tomatensoep en verse pasta met roomsaus. Omdat het eindelijk een dag niet regende, maakten we een lange wandeling door het centrum en langs de rivier. 

Op dinsdag en woensdag was ik aan het werk en schreef ik teksten over verschillende pretparken. Het was jeugdsentiment om Slagharen te beschrijven, maar ik schreef ook over parken waar ik nog nooit geweest was. De rest van de week besloot ik spontaan om vrij te nemen, omdat ik geen opdrachten met een strakke deadline had. Ik knipte, plakte en verfde om mijn bullet journal setup voor 2023 te maken, deed meerdere keren pilates en breide met een podcast of muziek in mijn oren. Op donderdagavond had ik een Bumble BFF “date” op het terras (onder een parasol die de regen tegenhield), waar drie uren tijd zomaar voorbij vlogen.

Zaterdag was de laatste dag van het jaar: ik begon de dag met koffie op het terras met een vriendin en eindigde met twaalf druiven in mijn mond om het nieuwe jaar in te luiden. Ik had ze keurig op tijd geopereerd om de pitjes eruit te halen, want anders zijn twaalf druiven in twaalf seconden toch lastig. Net als vorig jaar vierde ik de jaarwisseling thuis met mijn vriend, cider, hapjes en spelletjes. We maakten het laat en dus volgde er een luie zondag waarop ik voor het eerst in weken weer eens in mijn boek las terwijl de regen tegen het raam bleef tikken.

Gelukkig nieuwjaar, lieve lezers! 🥂 Ik hoop dat je een fijne jaarwisseling hebt gehad met vrienden of familie, of dat nou met een wild feest of hapjes op de bank was. 

Overzichtje

  • De afgelopen week in vijf emoji: 🎄🌧️💻🍻🍇
  • Favoriete moment: spelletjesavond met oud en nieuw
  • Stom moment: het deprimerende weer dat nauwelijks wandelingen toelaat
  • Het weer: ergens tussen 8 en 17 graden met heel veel regen (en één droge dag)
  • Ik las eindelijk weer verder in Either/Or – Elif Batuman*
  • Ik keek Knives Out (leuke film) en de eerste afleveringen van Machos Alfa (grappig)
  • Ik luisterde Wrecked – Imagine Dragons (terugblikken op het jaar zorgde ervoor dat ik de hele week Imagine Dragons luisterde)

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

8 reacties

 1. Altijd leuk dit soort weekdagboekjes, maar omdat ik weet dat ik dat never nooit ga volhouden heb ik heel bewust gekozen voor kwartaaldagboekjes hahaha 😛 Ik vond het een beetje gek om er achter te komen dat ze hier geen tweede kerstdag vieren, maar heb mezelf ook gewoon een extra dag vrij gegeven hoor… Ik wens ook jou een gelukkig, inspirerend en succesvol nieuwjaar!

 2. Gelukkig nieuwjaar 😀
  Het klinkt als een fijne week!
  En ja regen is zo irritant dan he, als het maar niet ophoud en je gewoon eens lekker wil wandelen.. ugh!

 3. Gelukkig nieuw jaar! Dat je maar een mooi 2023 mag hebben 🙂

 4. Fijn 2023 gewenst! Ik herken het wel, het is voor het eerst in een maand dat ik weer overzichtjes schrijf en ik moet mezelf er ook echt stelselmatig aan herinneren dat ik foto’s moet maken. Wel fijn dat je spontaan vrij kon nemen. Ik hoop dat je ervan genoten hebt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *