Het is even geleden dat ik jullie een inkijkje in mijn bullet journal gaf, maar de journal met mij-serie is weer terug en ik hoop vanaf nu weer iedere maand een stukje te delen. Ik deelde al eerder mijn doelen voor 2023 en met deze maandelijkse serie houd ik voor jullie (en mezelf) bij hoe het daarmee gaat. In dit stukje lees je hoe december was en wat ik uit januari wil halen: onder andere mijn favoriete herinneringen, verbeterpunten, doelen voor de maand en waar ik naar uitkijk.

 Terugblik op december

December was een maand vol met twee dingen: regen en feestdagen. Op 5 december vierden we een lightversie van Sinterklaas met enkele pepernoten, de kerstdagen brachten we door met familie van mijn vriend en oud en nieuw vierden we gezellig op de bank met hapjes, drankjes, spelletjes en de “12 druiven in 12 seconden” traditie. December betekende ook Spaans B2-examen doen, wat ik gelukkig haalde met een goed cijfer. We brachten een leuke dag door in Santiago de Compostella en genoten van alle kerstverlichting in Pontevedra. Vanaf volgende maand lees je onder dit kopje ook hoe het ervoor staat met mijn (maandelijkse) doelen.

 Mijn favoriete herinneringen van december

 Waar ik trots op ben

Dat het me lukte om mijn 12 druiven in de laatste 12 seconden voor 12 uur naar binnen te werken met oud en nieuw, zodat ik geluk heb in 2023. Grapje. Ik ben meer trots op het halen van mijn B2-examen voor Spaans.

 Wat ik lastig vond

De hoeveelheid regen – en met name de hoeveelheid dagen waarop het regende – waardoor ik veel binnen zat. Niet iets waar ik veel invloed op heb, dus ik hoop maar dat januari minder regen brengt.

 Wat ik anders wil doen in januari

In januari wil ik werken met tijdblokken, waardoor ik bepaalde taken op bepaalde momenten uitvoer. Dus: deze ochtenden voor opdrachtgever X, die middagen voor opdrachtgever Y, een andere middag voor mijn blog en op moment X, Y en Z pilates doen. Bijvoorbeeld. Ik wil hiermee experimenteren en een schema vinden dat werkt voor mij.

 Mijn doelen

 Hoe ik me wil voelen

On top of things.

 Waar ik naar uitkijk

Dagen zonder regen! Al weet ik niet zo goed of die daadwerkelijk komen. Ik heb (nog) geen spannende activiteiten gepland waar ik alvast naar uitkijk.

 Mijn bullet journal setup voor januari 2023

Bovenaan zie je mijn bullet journal setup voor januari 2023: simpel, maar effectief. Ik maakte een soort collage met uitgeknipt papier, uitgeknipte afbeeldingen en stickers. Geheel in thema schreef ik in het groen januari op de pagina. Aan de rechterkant maakte ik ruimte voor een tracker voor doelen en gewoontes. Voor bepaalde gewoontes – bijvoorbeeld lezen – geef ik dagelijks aan of ik dit wel of niet deed. Voor andere doelen zet ik één of meerdere vinkjes, afhankelijk van het feit of het een eenmalig ding of bijvoorbeeld een wekelijks ding is.