Mijn bullet journal setup en doelen voor april 2023 🖌

Vandaag laat ik je mijn bullet journal setup voor april 2023 zien, dit keer in mijn nieuwe journal waar ik erg blij mee ben. (Moleskine is superieur, zeker vergeleken met het kleine boekje dat ik hiervoor had.) Naast de verschillende pagina’s die ik je uit mijn journal laat zien, neem ik je ook mee in een digitale journal-sessie. In dit stukje lees je hoe maart was en wat ik uit april wil halen: onder andere mijn favoriete momenten, verbeterpunten, doelen voor de nieuwe maand en waar ik naar uitkijk.

1️⃣ De afgelopen maand in één woord

Als ik maart in één woord moest omschrijven, zou ik onderweg kiezen. Ik was de eerste dagen van de maand thuis, maar daarna was ik twee weken in Nederland en nog een week in Madrid.

🌟 Terugblik op mijn doelen voor maart

Mijn eerste doel voor maart was om aan mijn geheimzinnige online projectje te werken en eerlijk gezegd: ik ben er weinig aan toegekomen. Aan het begin van de maand maakte ik een opzetje, maar ik werkte het daarna niet verder uit. Dat kwam natuurlijk omdat ik het te druk had met mijn tweede doel: genieten van sociale activiteiten en een week vakantie. Dat is wél dubbel en dwars gelukt 😉

En dan voor mijn jaarlijkse doelen: net als in januari en februari behaalde ik mijn inkomstendoel, deed ik (voor mijn doen) veel sociale activiteiten en las ik bijna elke dag. Sporten schoot er helemaal bij in tijdens al dat ‘onderweg zijn’, maar ik bezocht wel meerdere nieuwe plekken: ik bracht een dag in Leer door en kwam tijdens mijn vakantie in Madrid ook op diverse nieuwe plekken.

💕 Mijn favoriete momenten

💌 Waar ik dankbaar voor ben

  • Dat de zonsondergangen steeds iets later zijn en ik ze steeds iets vaker nog zie na werk
  • De krokusjes die in Nederland volop bloeiden en voor een lentegevoel zorgden
  • Veel tijd doorbrengen met familie en vrienden
  • Alle taartjes die ik deze maand at (gemiddeld toch wel één taartje per week)
  • Dat er in Spanje wel al lenteweer (eigenlijk al bijna zomerweer) was

💫 Waar ik trots op ben

Ik kan niet zo goed iets specifieks bedenken wat ik deed of maakte in maart waar ik trots op ben. Misschien mijn zelfgemaakte kaars? Al was dat niet echt moeilijk om te maken.

🌪 Wat ik lastig vond

Twee keer per week pilates doen, dat schoot er helemaal bij in toen ik in Nederland en Madrid was. Dat is natuurlijk logisch als je niet thuis bent, dus ik vind het niet erg, maar kijk er wel naar uit om dat in april weer op te pakken.

🚀 Wat ik anders wil doen in april

Je raadt het nooit: ten minste twee keer (en het liefste drie keer) per week pilates doen en terug in de sportroutine komen.

🎨 Mijn bullet journal setup (april 2023)

Misschien was het je al opgevallen aan de foto bovenaan dit artikel (waarschijnlijk niet), maar ik ben in een nieuwe bullet journal begonnen. Mijn vorige boekje werd zo dik en vol dat het tijd was voor een nieuw exemplaar. Dit keer kocht ik weer het zwarte Moleskine notitieboekje met stipjes* dat ik al meer dan vijf jaar gebruik, want dat blijft toch mijn favoriet.

Ik ging voor een vrolijk lentethema met bloemen op alle pagina’s, zo ook de kalender die je bovenaan dit stukje al zag. Deze gebruik ik niet als agenda, maar vooral om leuke momenten te noteren, zodat het een pagina vol leuke herinneringen wordt. Hieronder zie je de ander vier pagina’s die ik in hetzelfde thema opmaakte:

 • Habit tracker: hier houd ik bepaalde gewoontes in bij, zoals op welke dagen ik sport of in mijn boek lees. Ook geef ik op een schaal van 0-5 weer hoe goed mijn humeur op een dag was.
 • Doelen: op deze pagina vul ik mijn doelen voor de maand in – heerlijk gevoel om die af te vinken.
 • Budget: voor het eerst maakte ik een budget-pagina, waarop ik aan het eind van de maand invul hoeveel ik verdiende, hoeveel geld ik uitgaf en hoeveel ik spaarde. Leuk (en misschien confronterend) om iedere maand zo’n overzicht te hebben.
 • A line a day: ik schrijf niet iedere dag lange verhalen in mijn dagboek, maar met a line a day is de drempel erg laag om in ieder geval over iedere dag iets te vertellen. 

🔥 Mijn doelen voor april

  • Ten minste twee keer (maar het liefste drie keer) per week pilates doen
  • Actiever Spaans oefenen door te spreken, lezen en studeren
  • Genieten van de eerste echte lentemaand en lekker veel naar buiten (als het weer meewerkt)

✨ Hoe ik me wil voelen

Productief. Ik heb echt weer zin om thuis te zijn, mijn vaste routine te hebben en mijn vaste activiteiten te doen.

⏩ Waar ik naar uitkijk

Tot en met negen april is het Semana Santa – de heilige week voor Pasen – in Spanje, hebben veel mensen vrij en zijn er allerlei religieuze processies. En verder, lekker saai: heerlijk thuis zijn zonder al te veel plannen en (hopelijk) lenteweer.

Vond je het leuk om de journal met mij voor april 2023 te zien? Klik dan op het hartje hieronder ♥. Laat me in de reacties weten waar je naar uitkijkt in april, wat je doelen zijn of beantwoord een van de andere prompts!

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

4 reacties

 1. Leuke prompts!
  Ook ik bracht niet veel terecht van mijn doelen voor maart. Energiegebrek was de boosdoener. Daarom ben ik blij dat april begint met hopelijk véél zonnige dagen. ‘A line a day’ is inderdaad een toffe om zo elke dag even iets op te schrijven.

 2. Ff een pluim omdat jij altijd zo mooie dingen verft in je boekje! Daar heb ik echt bewondering voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *