Weekdagboekje 8 ☾ tomatensausravage en vrienden maken in Spanje?

Ik heb wat moeite met dit weekoverzichtje (en daarom heb ik het typen ook tot maandagmiddag uitgesteld). Het voelt raar om te doen alsof het een hele normale week was, terwijl er een oorlog gaande is in Oekraïne, in Europa. En ik weet dat er altijd oorlog is ergens op de wereld, maar dit voelt toch anders omdat het zo ‘dichtbij’ is. Tegelijkertijd wil ik het er niet uitgebreid over hebben, want 1) dat heb je waarschijnlijk al uitgebreid in het nieuws gezien en 2) misschien kom je juist hier voor vrolijke content. Die vrolijke content komt er ook aan, maar niet voordat ik deze link naar het Rode Kruis deel, mocht je geld willen doneren voor humanitaire hulp. Oké, dan nu door naar mijn week 👇

Laat ik beginnen met een grappige anekdote, want waarschijnlijk heb je de foto bovenaan dit stukje van een in tomatensaus overgoten Meneer Beer (mijn pantoffel) al gezien. Ik was in alle rust een lasagne aan het maken en daar hoort natuurlijk ook tomatensaus in. Terwijl ik het laatste beetje uit het pakje probeerde te knijpen, spoot er opeens een grote klodder in mijn richting… Precies op mijn trui en op Meneer Beer. De trui – met een grote streep tomatensaus op de voorkant – mocht meteen de was in en Meneer Beer moest schoon gesprayd en gepoetst worden. Geloof het of niet: er kwam niet één spetter tomatensaus op de vloer terecht. Ik was een beetje chagrijnig na dit incident, maar gelukkig maakte de lasagne mijn humeur veertig minuten oventijd later weer goed.

Ik had eindelijk weer eens een week met wat minder werk en begon de week dan ook relaxt. Op maandag en dinsdag werkte ik in alle rust aan een opdracht en op maandagavond maakte ik koekjesdeeg. Niet om daadwerkelijk koekjes te bakken, maar gewoon om het zo te eten. Ik had daar al dagenlang zin in en gebruikte dit recept (grotendeels in ieder geval). Het resultaat was niet vies, maar véél te zoet naar mijn mening. Ik was stiekem blij toen mijn voorraad op zondagochtend eindelijk op was.

Op woensdagochtend ging ik op jacht naar een lesboek voor mijn cursus Spaans. De lerares gaf op dinsdag uit het niets aan dat we een boek nodig hadden, wat voor iedereen als een verrassing kwam, en toen vond ze ook nog dat we het op donderdag al moesten hebben. In totaal bezocht ik vier boekwinkels waar ik in mijn beste Spaans naar het boek vroeg, maar ze hadden het nergens (en dat lag niet aan mijn Spaans). Na een uur wandelen voor niets bestelde ik het toch maar online en het kwam net op tijd voor de les op donderdag.

Op vrijdag had ik mijn werk een beetje uitgesteld en dus zat ik nog tot vrij laat te typen. Ik had nog net tijd om wat boodschappen te doen en was daarna eigenlijk te moe om echt van de avond te genieten. Gelukkig kon ik op zaterdag uitslapen én stond er iets leuks op de planning. Ik had namelijk met iemand afgesproken uit een Facebookgroep voor buitenlanders in Galicië. Ik ging naar een stad een kwartier met de trein verderop om haar te ontmoeten en dat was heel leuk. Ze had een vriendin meegenomen en we gingen samen koffie drinken, wandelen, een drankje doen en daarna nog een drankje 😉

Eén drankje deden we in een soort fancy bar aan het water en de meeuwen op het terras waren agressief! Eentje probeerde een espressokopje in zijn snavel mee te nemen, maar dat lukte hem niet helemaal, waardoor het kopje keihard op tafel kletterde. Onze tweede bestemming was een bar op een onverwachte plek in een klein steegje waar ze donker bier van de tap hadden (iets wat hier niet gebruikelijk is).

Het is echt lastig om nieuwe vrienden te maken in het buitenland wanneer je niet studeert of door je werk mensen ontmoet. Want ja, waar vind je die mensen dan, zeker wanneer je de taal niet goed spreekt? Of dit mijn nieuwe vrienden worden is natuurlijk nog wat lastig te zeggen na één keer, maar het was in ieder geval leuk om gezellig drankjes te doen en wat mensen te ontmoeten 🥳

Overzichtje

  • De week in één woord: tussen een rustigere week, de gebeurtenissen in de wereld en blije momenten lukt het me niet om een woord te kiezen
  • Favoriete moment: met uitzicht op de zee een drankje doen met nieuwe mensen (verbeterpuntje: minder meeuwen)
  • Stom moment: de tomatensausravage waarbij ik het aanrecht schoon moest maken, Meneer schoon Beer moest sprayen en mijn trui moest wassen
  • Het weer: ergens tussen de 6 en 21 graden met veel zon en een paar wolken
  • Ik las (wederom) niet in mijn boek
  • Ik keek The Tinder Schwindler (ik kon niet achterblijven), The Woman in the Window (opeens heel gruwelijk richting het einde) en meer afleveringen van Ozark (vind het helemaal leuk)
  • Ik luisterde twee afleveringen van de podcast Mr. Big (aanrader tot dusver)

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

8 reacties

 1. Ha wat leuk dat je iets ging drinken met iemand! Toen ik een maandje in Lissabon was (lol een maand) heb ik via zo’n groep ook mensen leren kennen. Superleuk om zo iets te doen!
  Wat een gedoe ook met je boek zeg, jeetje. En 21 graden… ik wil ook! Heerlijk die mooie roze bomen die al in bloei staan 😀 Nou ja de bomen zelf zijn niet roze maar je snapt me wel 😉
  & Arme meneer beer… ik snap het wel, dit zou mij precies zo kunnen overkomen. Frustrerend wel haha.

 2. Het is zeker lastig om nieuwe vrienden te maken. Wel leuk dat nu in ieder geval een eerste stap is gezet!
  De meeuwen hier zijn ook altijd agressief. Je kan niet eens met een broodje in je hand door winkelstraat lopen, wordt gewoon uit je handen gepikt.

 3. Wat leuk dat je via die groep andere buitenlanders kon leren kennen. Zelf heb ik de meeste van mijn vrienden ook via zulke groepen leren kennen. Hoera voor het internet-tijdperk, haha! En wat jammer van je pantoffels, hopelijk was de lasagne wel lekker, anders is Meneer Beer voor niks gesneuveld. (:

 4. Leuk dat je op deze manier een nieuw iemand hebt leren kennen! Ben benieuwd hoe dat voor mij gaat zijn als we (ooit) naar Galicië verhuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *