Weekdagboekje 6 ☾ eerste lessen Spaans, derde vaccinatie en ijsjes eten

Daar zit ik dan op zondagochtend, met dikke spierpijn en een vette kater. Helaas niet omdat ik gisteren uitgebreid gesport heb én een avondje heb staan drinken in de kroeg, maar omdat ik gisteren mijn derde vaccinatie kreeg. Het voelt een beetje alsof ik overreden ben door een bus en het liefste zou ik de hele dag in bed doorbrengen, maar neem toch even de moeite om hier iets te typen. Alleen maar liggen kan ook niet gezond zijn 😉 Na deze (ahum) positieve start van de blog beloof ik je plechtig dat ik niet alleen maar ga zeuren en dat er ook leuke dingen voorbij komen!

Voordat ik zelf stress had, omdat ik erachter kwam dat ik nog veel te veel woorden moest typen tot aankomende vrijdag, schreef ik teksten over – juist – stress. Ook dook ik (pun intended) in de wondere wereld van steenzout en verdiepte ik mij in de drank gin. Ik leerde verschillende cocktailrecepten en kan je alles vertellen over de bereidingswijze van gin. Alleen denk ik dat je daar niet op zit te wachten, dus houd ik me in. (Dat rijmt.)

Op dinsdag was het eindelijk zover: ik had mijn eerste Spaanse les aan de universiteit. (Nou ja, niet echt aan de universiteit, want de cursus is online, maar wordt wel aangeboden door de universiteit.) Ik voelde me direct een oma, omdat mijn medestudenten allemaal begin twintig (of zelfs negentien) zijn en als favoriete hobby uitgaan hebben. De eerste week bestond uit twee lessen die vooral bedoeld waren om veel te praten en te kijken of je in een groep met het juiste niveau zit. Voor mijn gevoel zit ik op mijn plek en ik ben benieuwd naar volgende week, want dan gaan we echt beginnen.

Zeker vanaf donderdag was de week niet heel spannend, omdat ik erachter kwam dat ik véél werk heb tot eind deze week (deze week als in de week waarin dit online komt). Ik zat dus vooral achter mijn laptop teksten te typen en moest zelfs in het weekend wat teksten schrijven om alles af te krijgen. Deze keer lag het er niet aan uitstelgedrag, maar simpelweg aan het feit dat ik niet goed had ingeschat hoeveel werk iedere opdracht is.

Op zaterdagmiddag kregen mijn vriend en ik onze derde vaccinatie en we trakteerden onszelf op een ijsje daarna. Ik koos voor een soort die smaakte als het binnenste van een Kinder Bueno – yum. We zaten op een bankje te genieten van het ijsje toen er een pomsky (ik googelde “kleine husky” zodat ik slim kan overkomen door het juiste hondenras hier te noemen) langskwam die ik mocht aaien. Helaas was het van korte duur, omdat de pomsky afgeleid werd door een kleine hond met een bril op. Geen grap, de hond had een blauwe bril op waarvan de glazen de vorm van hartjes hadden. We hadden hem al eerder gespot die dag en de eigenaar had veel lol in zijn eentje om de bril.

En verder? Ik overtuigde mijn vriend deze week eindelijk om samen Gilmore Girls te kijken. Ik stelde het al bijna een maand voor en hij zei steeds nee, maar nu vindt hij het helemaal leuk. En ik ook, want dat is een van mijn favoriete series. Goed, het was dus niet de meest spannende week en dat zal volgende week ook wel niet worden met al het schrijfwerk wat ik te doen heb. Gelukkig heb ik wél leuke weekendplannen, maar daar lees je volgende week meer over!

Overzichtje

  • De week in één woord: computer-ig
  • Favoriete moment: buiten op een bankje zitten met een ijsje terwijl er een hond met een bril voorbij komt lopen
  • Stom moment: er op donderdag achter komen dat ik misschien ja heb gezegd tegen iets teveel klussen en dus in het weekend zal moeten werken
  • Het weer: ergens tussen de 5 en 20 graden met zon en ook een paar wolken
  • Ik las een paar pagina’s uit My Year Abroad – Chang-Rae Lee* (het schiet nog niet echt op)
  • Ik keek The Hustle (slecht maar toch leuk), Yucatán (matig) en de laatste afleveringen van Lupin (leuk)
  • Ik luisterde If I Didn’t Have You – BANNERS

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

14 reacties

 1. Hahaha ik ben een beelddenker en zag de pomsky en het hondje met brilletje helemaal voor me. Dat moet echt hilarisch geweest zijn!
  Balen dat je zoveel stress had van je schrijfwerk. Dat zou mij dus ook kunnen overkomen, dat ik verkeerd inschat hoeveel werk het is en me dan de laatste paar dagen helemaal in de rondte moet werken om het af te krijgen. Hopelijk gaat het deze week beter en heb je minder stress!
  Ben benieuwd naar de weekendplannen 🙂 En ik zie dat ik wat posts gemist heb zo door de week (ik heb vaak maar 1 of 2 korte momenten in de week om bij te lezen), dus dat probeer ik nog even in te halen voordat Lotte zo wakker wordt 😉 Fijne week voor jou!

 2. Weken zoals deze moeten er ook zijn. Stelt mij ook altijd gerust als ik een heel saai weekoverzichtje moet maken. Maar het is wel herkenbaar. Ik kwam er in de hogeschool ook achter dat ik heel slecht ben ik tijd inschatten en dat heeft me vaak genekt. Vaak zat ik nog tot na het avondeten schoolwerk te doen. Daar is ook een oorzaak uitgekomen: ik die mijn studie eigenlijk niet graag deed. Wel jammer om te horen dat je zoveel last had van je vaccin. Ik heb meerdere mensen gehoord die er zo ziek van waren. Hopelijk gaat het ondertussen beter! En een dikke knuffel als dat niet zo is. Ik wens je een hele fijne week toe!

  • Dankje! Het was gelukkig maar één dag en ik voelde me op maandag alweer fit. En ja, niet iedere week kan spannend zijn, toch? Ik vind het zelf altijd juist wel leuk om ‘gewone’ weken te lezen bij mensen met alledaagse dingen – dat is juist herkenbaar in plaats van mensen die altijd een super druk leven hebben en allemaal spannende dingen doen 😉

 3. Soms heb je van die ‘saaie’ weken. Soms ook wel even fijn. Ik had echt een bizar drukke week dus deze week even een stapje terug. Ik vind het nooit een straf om te moeten werken in het weekend maar probeer het tegenwoordig wel te voorkomen, weekend hebben is toch ook wel lekker. Dus succes 😉 merk wel altijd dat je van dit soort situaties in de toekomst steeds beter leert inschatten wat wel/niet lukt.

 4. Ahhh ik wil ook een ijsje eten in de zon! En 20 graden, wat heerlijk1 En staat daar nou al een magnoliaboom in bloei? Hier duurt dat doorgaans nog wel een maand..
  Die hondjes, ik zie het al helemaal voor me haha 🙂

  • Ja, daar staat een magnoliaboom in bloei. Ik denk dat ze hier sinds een week of twee bloeien en de eerste keer dat ik het zag, was ik ook helemaal verbaasd. Hopelijk betekent het dat de lente eraan komt!

 5. Saaie weken moeten er ook zijn! En mén wat heb ik zin in een ijsje nu 🙂

 6. Toch even balen dat de opdrachten meer werk waren dan je dacht.
  Heerlijk dat jullie lekker een ijsje hebben zitten eten.

 7. Dat ijsje klinkt echt super lekker! Ik had laatst zo’n potje van de Dille & Kamille (oké nee, dat is al wel een paar maanden geleden) met hazelnootpasta aka het binnenste van een Kinder Bueno. ZO LEKKER!
  Ik zou mijn lief echt nooit kunnen overtuigen om Gilmore Girls te kijken denk ik :p De enige serie waar ik hem ooit aankreeg was How To Get Away With Murder, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *