Weekdagboekje 5 ☾ een vrolijke week vol zon en lemon bars

Iedere dinsdag geef ik je een inkijkje in mijn leven in Spanje en deze week is daar geen uitzondering op. Week vijf van het jaar (en van deze serie) was een fijne. Gevuld met lemon bars, zonneschijn en een goed humeur. Waarom het zo’n fijne week was of waarom ik in zo’n goed humeur was,  weet ik ook niet precies. Er was eigenlijk geen aanleiding voor en het was geen uitzonderlijke week, maar hij was gevuld met kleine blije momenten.

Ik vertelde vorige week al dat ik op maandag mijn laatste werkdeadline van januari zou hebben en dat er nog veel moest gebeuren. Dat bleek inderdaad zo te zijn: om half elf ’s avonds schreef ik eindelijk de laatste tekst over onderbroeken en stuurde ik alles in. Hoera! Soms word ik echt een beetje moe van mezelf en vraag ik me af waarom ik dingen tot het laatste moment uitstel. Het lukt altijd voor de deadline en ik ben nog nooit te laat geweest met een opdracht, maar de manier waarop… Zucht.

De volgende ochtend beloonde ik mezelf voor het harde werken van de dag ervoor (en dus eigenlijk voor mijn uitstelgedrag) en begon ik iets later. Ik las een hoop blogs van het weekend en de maandag, deed wat administratieve klusjes en begon met een nieuwe opdracht over verzorgingsproducten. Mocht je nog op zoek zijn naar orthopedische slippers, dan adviseer ik je graag, haha ;). Nog een pluspunt: ik hoefde niet te koken, want mijn vriend kwam thuis met empanadas. Dat is de gevulde deeg die je op de foto hierboven ziet en er kan letterlijk van alles in zitten. In mijn geval zaten er verschillende groentes in.

Op woensdag bracht ik een bezoekje aan mijn favoriete groente- en fruitwinkel waar ze blijkbaar een nieuwe aanbieding hebben. Wanneer je voor meer dan zes euro aan groente en fruit koopt, krijg je een gratis brood mee. Ik ben er nog niet helemaal uit of het een aanbieding voor één week was of de nieuwe norm, maar daar kom snel genoeg achter.

De werkweek was verder niet zo bijzonder en zeker na de onderbroeken en orthopedische slippers zijn mijn andere teksten niet echt noemenswaardig. Ik kreeg nog een nieuwe klus aangeboden, maar sloeg deze af, omdat ik de vergoeding niet hoog genoeg vond (wat een luxe om dat te kunnen doen!). Verder maakte ik een nieuwe voorraad natillas, deed ik iedere dag van de week yoga en was ik de hele week – om onverklaarbare redenen – in een vet goed humeur. Ook kreeg ik te horen dat mijn cursus Spaans vanaf volgende week (de week waarin dit online komt) begint en dat een training waar ik me anderhalf jaar geleden voor aanmeldde eindelijk door kan gaan. Zin in!

Ik begon het weekend met het bakken van lemon bars en het bereiden ging niet helemaal top. Het recept zei dat ik de bodem twintig minuten in de over moest doen en de bovenste laag daarna moest toevoegen. Na twintig minuten deed ik precies dat, maar toen ik de tweede laag erop goot bleek de eerste laag nog helemaal zacht te zijn en werd het één groot zacht mengsel. Ik had nog weinig hoop, maar uiteindelijk smaakten de lemon bars prima. Ze zagen er alleen wat minder mooi uit. Na een vrijdag vol regen, was het in het weekend weer stralend weer. Ik wandelde op zaterdagochtend door het centrum, heerlijk in het zonnetje, en tegen het eind van de middag nog een keer een rondje met mij vriend.

Op zondagmiddag ging ik weer lekker naar buiten, wandelen met een podcast in de oren. Ik zat op een bankje in het park met mijn boek, maar na een pagina of zes uit My Year Abroad – Chang-Rae Lee* bleek het toch te hard te waaien om er echt van te genieten. In de zon wandelen was wel heerlijk en dus deed ik dat maar. Ik kwam nog drie piepkleine puppy’s (en een dikke teckel) tegen – de hoogtepunten van de wandeling.

Nog wat wijze woorden van Haruki Murakami (die je hierboven ook in het Spaans ziet): “Als je alleen de boeken leest die iedereen leest, kan je alleen maar denken zoals iedereen denkt”.

Overzichtje

  • De week in één woord: blij
  • Favoriete moment: met het zonnetje in mijn gezicht door het centrum wandelen en dankbaar zijn dat ik op zo’n mooie plek mag wonen
  • Stom moment: op maandag pas om half elf ’s avonds mijn werk af hebben
  • Het weer: ergens tussen de 3 en 20 graden met veel zon en één grijze dag met regen
  • Ik las een paar pagina’s uit My Year Abroad – Chang-Rae Lee*
  • Ik keek Green Book (vet goed), Phantom Thread (beetje vreemd), de laatste afleveringen van seizoen 3 van The Circle (genieten)
  • Ik luisterde (heel vaak) Afterglow – Ed Sheeran

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

12 reacties

 1. Ohhh ik wil ook zon! Gelukkig hadden wij ook nog wel een paar mooie dagen, wat een verschil maakt dat dan he? Helaas geen 20 graden.. verlang er zo naar om weer terug naar Zuid-Europa te gaan haha.
  Moet altijd zo lachen om jouw schrijfonderwerpen, heerlijk! Wat is volgens jou de beste orthopedische slipper, als ik vragen mag? 😉

  • Dat mag je zeker vragen, maar daar kan ik niet 1-2-3 een antwoord op geven. Orthopedische slippers zijn zo ontworpen dat ze je helpen bij je voet- of beenklachten en het hangt dus van je klachten af wat voor orthopedische slippers (of schoenen) je nodig hebt 😉

 2. Fijn dat je zo blij was deze week! Echt super dat de cursus Spaans gaat beginnen, veel plezier daarmee. Ook met de training waar je al zo lang op wacht.

 3. Ah dat klinkt inderdaad als een heerlijke week zeg. Ik ga toevallig dit weekend naar Granada. Ik heb zoveel zin in de Spaanse zon!

 4. Wat fijn dat je zo’n goede week hebt gehad. Ik moet wel lachen om de dingen waar je soms over schrijft en dat je daar dan per ongeluk ineens een soort van expert in wordt, haha. Is net iets voor mij, ik ben zo iemand die altijd álles wil weten over élk onderwerp, dus dat zou perfect zijn!

 5. Wat een heerlijke week! Zon, lemon bars, empanadas, een coole giant octopus én een gratis brood. Ik word al blij als ik het lees. Veel plezier met de training!

 6. Haha, je weet nooit wanneer je kennis over onderbroeken of orthopedische slippers nog van pas komt denk ik maar!
  Zo leuk om te lezen dat je zo’n fijne week had. Er hoeft niet altijd een verklaring voor te zijn, zeker niet als je zo vrolijk bent. Gewoon van genieten 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *