Weekdagboekje 42 ☾ een paar dagen in Barcelona

Deze week heb ik een overzicht gevuld met verschillende plekken en vooral met vrijwel alle denkbare weersomstandigheden: het begon met bewolkte herfstdagen in Nederland, ging verder met 25 graden, zon en smog in Barcelona en eindige met regen, storm en onweer in Galicië. Over dat middelste gedeelte ga ik het vooral hebben en dat is ook het enige gedeelte van de week waar ik foto’s van heb. Dus: lees verder voor Barcelona-avonturen!

Het voelt inmiddels als een eeuwigheid geleden, maar de week begon op maandag en dinsdag nog in Nederland. Ik werkte beide dagen, had Spaanse les en moest een hele lading huiswerk maken voor de volgende lessen.

In eerste instantie had ik mijn vlucht terug naar Galicië geboekt met een tussenstop in Barcelona, omdat directe vluchten geen optie waren. Toen dacht ik er nog eens iets beter over na: waarom niet een paar dagen in Barcelona blijven als ik er toch al ben? Dat was precies wat ik besloot om te doen en om het allemaal nog leuker te maken, kon ik die dagen bij een vriend verblijven.

Op woensdag namiddag zat ik dan ook in een voor mij onbekend appartement in Barcelona te wachten op de vriend in kwestie, die ik al vijf jaar niet had gezien. Onze eerste activiteit was een bezoek aan 📍 Park Güell, een van de bekendste plekken in Barcelona. De rest van de avond brachten we etend, drinkend en pratend door.

Trouwens: alle plekken in dit stukje hebben een Google Maps linkje, zodat je ze op kunt slaan als je inspiratie zoekt voor een Barcelona tripje 🙂

Op donderdagochtend waren we al vrij vroeg op de volgende plek met een mooi uitzicht: 📍 MUHBA Turó de la Rovira. Er waren maar twee andere toeristen te bekennen en het voelde bijna alsof we de plek voor onszelf hadden. Ik ben er niet geweest rond zonsondergang, maar dan wemelt het er blijkbaar van de mensen. De tweede stop was ontbijt: we aten de beste tortilla van Barcelona (dat is tenminste wat ik mij heb laten vertellen ;)).

Ik bracht een aantal uren alleen door, wandelend in het centrum van Barcelona (📍 Barri Gòtic). Zo bezocht ik de markt van Barcelona (📍 Mercat de la Boqueria), een van de beroemdste huizen van Gaudí (📍 Casa Battló), liep ik door de mooie straatjes van het oude centrum en las ik in mijn nieuwe boek op mijn favoriete plein (📍 Plaça Reial). 

Toen ik door de straatjes dwaalde zonder een duidelijk plan kwam ik een café tegen dat van binnen op een soort bos leek (📍 El Bosc de Les Fades). Er waren overal bladeren en boomstammen, het café had allemaal gekke hoekjes en je genoot er van het geluid van klassieke muziek en stromend water. Een rustgevende plek om te lunchen dus. Tenminste, tot de verlichting opeens uit ging en er audiofragmenten van storm en donder werden afgespeeld in combinatie met flitsende lampen. Het duurde zo’n drie minuten, maar gelukkig kon ik daarna mijn burger en frietjes weer zien, haha.

Na de lunch wandelde ik over een voetgangersbrug (📍 Rambla de Mar) richting de haven en bekeek ik dit gedeelte de stad. Later in de middag hoefde ik Barcelona niet langer alleen te verkennen en stonden er nog een aantal dingen op de planning: de 📍 Sagrada Família van buiten bekijken, net als het 📍 Recinte Modernista de Sant Pau. We genoten van het uitzicht vanaf het 📍 Museu Nacinoal d’Arte Catalunya, aten ergens en deden een drankje bij een bar richting 📍 Tibidabo. Omdat we een heel stuk de hoogte in waren, hadden we een prachtig uitzicht over een donker Barcelona met veel lampjes. Zo mooi!

Vrijdagochtend vermaakte ik mezelf: ik wandelde richting het centrum, bekeek 📍 Casa Milà en las in mijn boek. Gelukkig was het mezelf vermaken van korte duur en al snel was het tijd voor een typisch Spaanse vermut (een drankje wat voor de lunch gedronken wordt) met uitzicht op een kleine vijver met schildpadden. Na de lunch gingen we naar 📍 Montjuïc en bezochten we verschillende plekken in het centrum, waaronder de populaire buurt 📍 El Born en het strand 📍 La Barceloneta. De avond inclusief eten en drankjes ging zo snel voorbij dat het opeens één uur was en de bar ging sluiten.

Het Barcelona-avontuur eindigde op zaterdagochtend na het ontbijt. Op het vliegveld waren alle medewerkers boos (vond ik niet heel gek bij die mensenmassa en vooral bij de hoeveelheid mensen die sloom of onnozel waren) en duurde het in totaal een uur van het begin van het boarden tot ik daadwerkelijk op de stoel zat.

Je kunt je voorstellen: ik was blij om op zaterdagmiddag weer thuis te zijn. (Al moet ik zeggen dat ik ook nog best een paar dagen van Barcelona en het lekkere weer had willen genieten, zeker gezien de regen en storm hier.)

Overzichtje

  • De week in vijf emoji: 🌰🌴🌫️🏙️🐢
  • Favoriete moment: Barcelona in het algemeen – ik kan niet één moment kiezen
  • Stom moment: mensenmassa’s op het vliegveld met gestreste, schreeuwende medewerkers
  • Het weer: ergens tussen 6 en 17 graden met zon en wolken in Nederland, ergens tussen 18 en 25 graden met zon in Barcelona en ergens tussen 12 en 17 graden met regen en storm in Galicië
  • Ik las een aantal pagina’s van Either/Or – Elif Batuman* en begon in Never Let Me Go – Kazuo Ishiguro*
  • Ik keek geen series of tv
  • Ik luisterde Narcotic – YouNotUs

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

14 reacties

 1. Ohhh dat ziet er leuk uit! Zoals je weet ga ik binnenkort ook naar Barcelona dus ik ga je tips zeker meenemen 😀
  Ben wel benieuwd naar de lekkerste tortilla 😉

 2. Oh ik krijg weer heimwee! Ben al een aantal keer in Barcelona geweest en het is wel een van mijn favoriete steden 😀

 3. Tof je Barcelona tripje! Ik ben er jaaaaren geleden ook geweest, ben ook wel op veel plekken geweest die je hier benoemd. Leuk! Al was ik toen een puber die alles stom vond, dus ja dat is dan wel weer jammer.

 4. Barcelona is zo’n leuke stad. Je hebt er veel gezien in de korte tijd dat je er was!

 5. Nog nooit geweest maar schildpadden, vermut en Gaudi zeggen mij dat dat er ook eens van moet komen.

 6. Ik ben er nog nooit geweest maar Barcelona staat echt nog op mijn wensenlijstje! Gaaf verslag!

 7. Oh, Barcelona lijkt me een hele mooie stad! Nog nooit geweest, maar staat zeker op het wensenlijstje. Mij lijken de tapas daar ook echt fantastisch 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *