Weekdagboekje 41 ☾ naar Appingedam, (te) vaak uit eten en veel gezelligheid

Net als vorige week, schrijf ik ook nu mijn weekdagboekje vanuit Nederland. Geen foto’s van Spaanse natuur en stranden deze week dus, maar ‘gewoon’ Nederlandse kiekjes. Hoewel de uitzichten hier gewoner voelen, simpelweg omdat ik ze gewend bent, kijk er toch anders naar nu ik dit minder vaak zie. Grachten met woonboten, prachtige herenhuizen en uitgestrekte landschappen met mist in de ochtendzon – ook niet verkeerd om naar te kijken 😉

Omdat mijn vorige weekdagboekje al op zaterdagochtend online kwam, gaan we deze deze keer wat verder terug in de tijd, namelijk naar zaterdag 8 oktober. Ik ging met mijn ouders naar Appingedam, waar we alle drie nog niet eerder waren geweest. We bekeken de hangende keukens die je hierboven en -onder ziet en maakten een wandeling langs het Damsterdiep. Onderweg zagen we veel mooie huizen en woonboten én mocht ik een lieve kat aaien.

Buitenradar had – zoals altijd – weer eens gelogen over het weer en dus viel er wat meer regen dan verwacht. In het begin van de middag moesten we een aantal keer schuilen, maar gelukkig klaarde het daarna op en heeft het niet meer geregend. ’s Avonds wilden we uit eten gaan in een paviljoen aan het water, wat helaas al helemaal vol zat. We eindigden bij Grand Café de Rechtbank, waar ik een heerlijke vega burger met frietjes at.

Op zondagmiddag sprak ik af met een vriendin en reden we naar Appelbergen voor een herfstwandeling in het bos. Het weer was perfect om te wandelen en daarna dronken we nog iets warms in het paviljoen. Pluspunt van deze dag: ik zag 4 (!) teckels in het bos.

Op dinsdagavond ging ik (weer) uit eten met een vriendin: pizza deze keer. Het was gezellig en gek genoeg waren we om negen uur de bijna laatste gasten die nog in het restaurant zaten. Mijn moeder had kaartjes voor de bioscoop gewonnen en dus stond dat op woensdagavond op de planning. We gingen naar de film Don’t Worry Darling en het was een aparte, maar spannende film. Het deed me qua scenario een beetje aan Black Mirror denken – alsof de film één lange aflevering van die serie was.

Op zaterdag (gisteren) ging ik met mijn ouders naar Duitsland, waar we gingen eten bij familie. Ik zag mijn ooms en tantes weer eens, wat leuk was, al was het wel een lange dag met de heen- en terugreis erbij. Vandaag staat er ook iets leuks op de planning: ik zie mijn vriendinnen van de middelbare school en daar heb ik zin in! Fijne zondag! 🥰

Overzichtje

  • De week in vijf emoji: 🍔🌳🍕📽️ 🇩🇪
  • Favoriete moment: ik vermoed dat dat vanmiddag met mijn vriendinnen wordt
  • Stom moment: een lekke band ontdekken op het moment dat ik eigenlijk al weg moest (kon gelukkig de fiets van mijn moeder lenen, dus was niet erg)
  • Het weer: ergens tussen 2 en 16 graden met zon, wolken en regen in Nederland
  • Ik las Een Film Met Sophia – Herman Koch* uit
  • Ik keek Don’t Worry Darling
  • Ik luisterde Enero 2020 – David Cuello

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

18 reacties

 1. Leuke foto’s! Ik ben ook nog nooit in Appingedam geweest maar het ziet er heel schattig uit 🙂
  Ben je nog lang in Nederland, is het echt een vakantie of werk je ook door?
  Fijn dat je je familie weer kon zien maar het lijkt me best intens als je weer eens in het land bent en iedereen af ‘moet’. Is ook leuk natuurlijk, maar lijkt me wel veel energie kosten.
  Veel plezier nog in ieder geval!

  • Ik werk gewoon als ik hier ben! Dus op de reisdag na kan ik vanuit huis werken en zijn sociale dingen vooral eind van de middag en avond. En ja, is inderdaad intens dus ik ben ook blij om weer rustig thuis te zijn daarna. Een van de freelance voordelen: werken waar je wilt en dus ook in Nederland kunnen werken als ik op bezoek ben 🙂

 2. Oehh, love woonboten! We hadden er bijna op eentje gewoond, een aantal jaar geleden. En die erkers die soort van boven het water hangen, dat vind ik altijd zo gaaf! Krijg er zin van in een city trip als ik je foto’s zie.
  Grappig ook, dat je anders kijkt naar een omgeving als je er al langer niet geweest bent he 🙂

  • Lijkt me heel leuk om een tijdje op een woonboot te wonen, bijvoorbeeld een aantal maanden of voor een vakantie. Voor altijd en zeker in de winter misschien niet, al hangt dat ook van de boot af natuurlijk.

 3. Heerlijk is dat hè, gewoon lekker vaak uiteten gaan. Appingedam is wel een schattig dorpje zeg!

 4. Wat ziet Appingedam er leuk uit! Ik hou wel van die kneuterige plaatsen.

 5. Ik heb precies hetzelfde als jij. Sinds ik in Spanje woon kijk ik met hele andere ogen naar de Nederlandse cultuur en dus ook de architectuur. Ik weet het steeds meer te waarderen, en soms mis ik Nederland zelfs, en dat terwijl ik daar zo graag weg wilde. Ik ben nog nooit in Appingedam geweest, maar het ziet er heel cute uit!

  • Het is zo leuk om ergens rond te lopen met een andere blik en te kijken alsof je er nog nooit geweest bent. Anders mis je een hoop bijzondere dingen die ‘normaal’ voor jou zijn! Ik mis Nederland er niet per se door, maar vind het wel leuk om anders te observeren 🙂

 6. Wat een fijn dagboekje om te lezen. Appingedam ziet er mooi uit! Ik was voor mijn werk een keer in Monnickendam en ik vond dat ook zó sfeervol, ik had geen idee dat het zo mooi was. En wat een mooie foto’s maak je toch, er zit heel veel sfeer in, 🙂

 7. Ik ben ook nog nooit in Appingedam geweest. Maar er zijn ook zoveel plekjes in Nederland … Zelfs in Amsterdam ben ik nog niet echt overal geweest! En een kat mogen aaien tijdens een uitstapje is ook voor mij altijd een hoogtepunt: dat het uberhaupt mág van de kat is al een eer.

 8. Zo’n leuke foto’s! Ik hou echt van Nederlandse dorpen, al die mooie huizen langs het water, zo mooi. Mijn buienradar werkt eigenlijk altijd super accuraat haha, ik vertrouw er bijna blindelings op! Liefs & fijne week.

 9. Zo fijn dat je weer in Nederland bent! Leuk ook om je eigen omgeving met andere ogen te bekijken. Ik heb dat bijvoorbeeld ook als ik blogposts lees over Gent, waar ik gestudeerd heb. Als je er elke dag in zit is het niet meer zo speciaal maar als je dan teruggaat of iemand anders erover hoort of leest, wordt het toch weer bijzonder.
  Mooie foto’s ook! Die huizen aan het water zien er ook zo leuk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *