Weekdagboekje 40 ☾ twee dagen Spanje en weer in Nederland (Groningen + Amersfoort)

Het weekdagboekje begint deze keer met twee dagen Spanje en bestaat verder vooral uit Nederlandse avonturen. Ik ging maar liefst twee keer uit eten (één keer in Spanje en één keer in Nederland), begon met online Spaans lessen aan de universiteit en genoot ervan om weer even in Nederland te zijn. Zo was ik in het centrum van Groningen te vinden en bracht ik een halve dag door in Amersfoort. Er staan je een hele hoop typisch Nederlandse foto’s te wachten! 😉

Afgelopen zondag gingen we spontaan uit eten bij een Marokkaans restaurant in Pontevedra, wat al een tijdje op mijn lijstje stond vanwege de vegetarische opties. Ik was zelf erg enthousiast en heb heerlijk gegeten, maar mijn vriend was teleurgesteld. Ik denk dat het mis ging bij de erg pittige olijven die we kregen als voorgerechtje en hij vond ook zijn eerste gerecht niet zo lekker, terwijl ik daar juist enthousiast over was (we hadden niet hetzelfde).

Op maandagavond begonnen mijn Spaans lessen weer en daar was ik erg blij mee. Het niveau ligt deze keer een stuk hoger dan in de vorige cursus, maar dat is denk ik alleen maar goed, omdat ik dan meer kan leren. De docent is leuk en ik denk dat het een leerzaam semester wordt!

De volgende dag was ik eigenlijk de hele dag onderweg, want ik ging naar…

…Nederland! Bovenstaande twee foto’s hadden dan ook niet Nederlandser gekund 😉

Leuk om even een tijdje terug te zijn en om vrienden en familie weer te kunnen zien. Ik was ook blij om weer herenigd te zijn met mijn fiets, om een bezoekje aan de bibliotheek te kunnen brengen en om de typische Nederlandse huizen te zien. Ik kan hier gewoon werken en naar mijn online Spaans lessen gaan, dus dat is ideaal. Op donderdag was het heerlijk weer en dus maakte ik een wandeling door het centrum van Groningen met mijn moeder.

Zo mooi de herfstkleuren overal!

Natuurlijk wilde ik van bovenop het Forum naar de stad kijken – een must in Groningen.

En een rondje in het Noorderplantsoen mag uiteraard ook niet ontbreken!

Op vrijdagochtend schreef ik nog wat teksten, maar ’s middags stond er wederom iets leuks op het programma. Ik had met twee vriendinnen in Amersfoort afgesproken om uit eten te gaan, een stad waar ik nog nooit geweest was. Daarom nam ik de trein iets eerder en zo had ik tijd om van tevoren een wandeling door het centrum te maken. Ik was aangenaam verrast door Amersfoort: het centrum is écht schattig en gezellig, zeker in de herfst. We aten heerlijk bij Madonna en hadden een gezellige avond!

Hieronder nog leuke kiekjes van Amersfoort:

Zoals je misschien al hebt gemerkt stopt het weekdagboekje al op vrijdagavond (omdat ik dit op zaterdagochtend schrijf). Simpelweg omdat ik al een hele hoop foto’s verzameld had én omdat ik nu even tijd had om te typen. Over de rest van het weekend lees je volgende week meer. Fijn weekend! 🙂

Overzichtje

  • De week in vijf emoji: 🇲🇦🛫📚🍂🏙️
  • Favoriete moment: of door het centrum van Groningen wandelen, of uit eten in Amersfoort
  • Stom moment: dagje reizen (niet echt stom, maar wel het stomste van de week)
  • Het weer: ergens tussen de 12 en 27 graden met zon in Spanje en ergens tussen 9 en 18 graden met wolken en zon in Nederland
  • Ik las een stuk van Een Film Met Sophia – Herman Koch*
  • Ik keek bijna geen tv
  • Ik luisterde Reventar La Ciudad – Walls, Funzy & Baby Loud

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

14 reacties

 1. Helemaal leuk dat je weer even in Nederland bent. Lijkt me fijn om dan weer vrienden en familie te kunnen zien!

 2. Ah wat leuk dat je even in Nederland bent! Je treft het met het weer ;). En Amersfoort, ook nog nooit geweest, maar ziet er leuk uit.

 3. Even schakelen om op je blog foto’s uit Nederland te zien haha. Maar ohh wat is Groningen mooi! Het staat al zo lang op mijn lijstje om eens te bezoeken, maar het komt er maar niet van! Het is dan ook best een tripje vanuit Limburg… Heel mooi je foto’s 🙂

 4. Fietsen is fijn he! Ik mis mijn fiets al als ik twee weken op vakantie ben! Nu wil ik ook weer eens naar Groningen.

 5. Ik ontdek net je blog via Facebook, wat super leuk dat je ook in Spanje woont! Ik ben in Valencia neergestreken, hoewel ik eigenlijk nog aan het pendelen ben tussen Spanje en Nederland… Ik wil het komende jaar het land wat meer gaan ontdekken, en ook zeker Galicië bezoeken, ben benieuwd!

 6. Amersfoort ken ik vooral van het dierenpark, waar je met de hond naar binnen kan. Toch de volgende keer ook maar eens de binnenstad verkennen!

 7. Amersfoort is zeker leuk! Alweer een hele tijd geleden dat ik er ben geweest, maar als ik weer eens in de buurt ben moet ik er maar weer naar toe 🙂 Leuk dat je even in NL bent! Is voor jou het temperatuursverschil te doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *