Weekdagboekje 4 ☾ natillas maken, véél schrijven en europeers meeting

Toen ik begin dit jaar met de weekdagboekjes begon, was ik bang dat mijn leven niet spannend genoeg zou zijn om de dagboekjes ook daadwerkelijk wekelijks te kunnen vullen. Inmiddels zijn we bij nummer vier en heb ik nog steeds iets om over te tikken, dus die angst blijkt (tot nu toe) voor niets te zijn. Maar goed, misschien denken jullie daar anders over en vinden jullie dit maar oninteressant gebabbel 😉 In de vierde week van het jaar bleef het weer heerlijk zonnig, maakten mijn vriend en ik zelf natillas en schreef ik véél teksten.

Vinted shoppen

Ik had laatst een aantal zomerse dingen besteld op Vinted (hebben jullie ook zo’n zin in de lente?) en het tweede en laatste pakketje werd bezorgd op een pakketpunt. De medewerker vond mijn naam maar lastig, maar vond het pakketje uiteindelijk toch. Ik paste de korte broek thuis, maar weet nog niet zo goed wat ik ervan vind. De andere twee items die ik eerder ontving passen perfect, maar de broek is wat aan de korte kant. Daar moet ik dus nog iets op verzinnen!

Natillas maken

Mijn vriend en ik zijn sinds kort verslaafd aan natillas – een soort vla-maar-dan-anders met een zacht koekje en kaneel. We besloten om het eens zelf te maken in plaats van het kant en klaar in de supermarkt te kopen. We deden dit wel met een pakje, dus niet helemaal zelf, maar toch. Het resultaat smaakte goed! We hebben nog vier zakjes waar alleen melk en suiker aan toegevoegd moet worden, maar daarna wil ik het écht zelf proberen te maken.

Videobeldag

Donderdag had ik wel twee videobelafspraken, wat voor mijn doen veel is, want meestal tik ik gewoon rustig teksten zonder mensen te spreken. ’s Ochtends sprak ik met een van mijn opdrachtgevers en vanaf april gaan we weer samen aan de slag, dus daar heb ik zin in. Ik vind het bedrijf namelijk heel leuk en de teksten zijn uitgebreid en diepgaand. Dat is een fijne afwisseling van het beschrijven van producten.

’s Avonds (hoewel dat hier in Spanje nog ’s middags is) videobelde ik met andere Europeers, iets wat maandelijks gebeurt, maar waar ik tot nu toe weinig aan deelnam. Mijn goede voornemen: dit jaar wél gewoon deelnemen, ook al ken ik de mensen niet zo goed. Europeer zijn betekent dat je een buitenlandervaring in Europa hebt gehad, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een semester in het buitenland studeren, en daar graag over vertelt. Het doel is om andere jongeren te inspireren om iets soortgelijks te doen. 

Drukke werkweek afsluiten

Mijn week stond vooral in het teken van schrijven. Ik had nog een aantal opdrachten open staan voor januari en moest dus hard aan de bak om alles op tijd af te krijgen. Ik typ dit op zondag en morgen wordt nog één drukke schrijfdag en daarna heb ik het weer wat rustiger – fijn. (Hoewel dit geheel mijn eigen fout was en ik beter had kunnen plannen om het minder druk te hebben.) Ik schreef onder andere over verkeersboetes, relatiegeschenken en sierkussens. Gelukkig waren de teksten over sierkussens kort, want seriously, hoeveel kun je nou over acht op elkaar lijkende kussens schrijven?

Heerlijk weekendweer

Het weekend was zonovergoten en dat vond ik helemaal niet erg. Ik maakte een lange wandeling door de stad en het park op zaterdagmiddag en zag de zon steeds lager zakken. In het park zag ik de verte een teckel aan komen rennen en hij kwam recht op me af. Ik maakte oogcontact, was enthousiast en… – wat denk je? – het dier rende gewoon langs me heen. Gemeen. Op de terugweg kwam ik hem nog een keer tegen en maakten we weer oogcontact, maar deze keer liep ik stug door. Dat had ‘ie verdiend.

Ik genoot van een rustig weekend met lekker eten, series op de bank, lezen in mijn boek en yoga doen in de woonkamer. En de mindere dingen van het volwassen leven, zoals de badkamer schoonmaken en wasjes draaien. Moet ook gebeuren. Hoewel ik veel werk te doen had en er weinig spannends gebeurde, was het wel een fijne week.

Overzichtje

  • De week in één woord: productief
  • Favoriete moment: zelfgemaakte natillas eten (en de volgende dag nog een keer, feest)
  • Stom moment: ’s nachts vol met mijn hoofd tegen de deur aanlopen en de volgende ochtend wakker worden met een rode streep en kleine bult op mijn voorhoofd
  • Het weer: ergens tussen de 2 en 17 graden met veel zon
  • Ik las Forest Dark – Nicole Kraus* uit
  • Ik keek La Isla Mínima en La Piel Que Habito
  • Ik luisterde deze remix van een uur op de achtergrond

Ik ga me mentaal voorbereiden op een drukke maandag vol teksten over ondergoed (ja, echt) en wens je een fijne week! Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

10 reacties

 1. Oh neeee een teckel die oogcontact maakte en dan toch voorbij liep! Gemeen! Toevallig had ik dat van de week met grote labradors die besloten hun kwijl aan mijn nieuwe jas af te vegen :’) Bedankt he!

  Ik vind je verhalen over je klussen altijd zo leuk om te lezen haha, volgens mij ken jij een hele hoop random feitjes 😉

  En die natillas klinken lekker, oeh!

 2. Wat een fijne week! Ik ben ook echt aan het genieten van de zonnige dagen. Veel succes met je drukke werkweek, you got this!

 3. Klinkt al met al als een fijne week, heerlijk ook die zonnige dagen. Ik vind het ook altijd zo gemeen als een baasje besluit om met zijn hond precies de andere kant op de lopen, of nog erger, als de hond je inderdaad voorbij loopt..

 4. Haha ik denk soms ook van “ik ga toch echt niets te vertellen hebben over deze week”, maar inderdaad, meestal lukt dat eigenlijk wel! Zeg hoe lekker klinken die natilla’s. Alles met kaneel is eigenlijk sowieso een match, hihi. Fijne week heb je gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *