Weekdagboekje 38 ☾ terrasjes, uit eten en een beetje herfst

Kan ik zeggen dat het een beetje als herfst voelt, hoewel het nog 31 graden was begin deze week? Ik vind van wel, want ik heb al meerdere gele blaadjes over de straat zien dwarrelen en vanochtend toen ik het woonkamerraam opende waaide er een frisse tien graden wind naar binnen. Overdag lopen de temperaturen nog steevast op tot boven de twintig, maar in de ochtend en avond merk ik dat de zomer echt ten einde komt en zelfs overdag voelt de wind kouder dan twee weken geleden. Ik vind het prima en heb zin in de herfst, zolang de zon nog af en toe tevoorschijn komt.

Waar ik vorige week vrijwel de hele week teksten aan het typen was, viel dat deze week juist mee. Ik schreef onder andere blogs met interieuradvies, beschrijvingen van huishoudelijke apparaten en teksten voor op de website van een makelaar. Ik had iedere dag nog een aantal uren over om zonder computer door te brengen en dat was fijn. Op maandagavond was het warm genoeg om tot half tien in een T-shirt op een terras te zitten, op dinsdag was mijn vriend jarig, op woensdagmiddag had ik een Bumble BFF “date”, op donderdag maakten we een uitstapje naar Lidl (dat is een half uur lopen en dus is die ene keer in drie maanden dat we gaan een uitstapje) en op vrijdagavond zat ik te breien op de bank (oma-leven). 

Hierboven zie je een van de Lidl-fondsten: een Nederlands kaasje met tomaat, olijf en basilicum. De andere foto is vanuit het restaurant waar we op zaterdag gingen eten met de familie van mijn vriend. Op de heenweg was de GPS wat eigenwijs en stuurde hij ons ergens naar rechts, door allemaal smalle straatjes een heuvel op. Maar goed, als de GPS dat zegt, dan doe je dat gewoon en twijfel je er verder niet aan. Op den duur voelde het alsof we een rondje over de heuvel hadden gemaakt en nog geen minuut later kwamen we precies uit waar we de heuvel tien minuten eerder op waren gereden. De GPS was er helemaal overspannen van en zei “geen signaal” en gaf dus in feite op. Gelukkig kwamen we een kwartier later met behulp van een andere, minder eigenwijze telefoon alsnog op de bestemming aan.

Na de lunch reden we verder naar een uitzichtpunt: 📍 Miradoiro Cabo Home. We zagen onder andere een vuurtoren in de verte en uiteraard is het uitzicht over de oceaan altijd prachtig. We dronken wat op een terras vlakbij het uitzichtpunt voor we terug richting huis gingen. Voor vandaag heb ik weinig plannen, behalve genieten van het zonnetje voor er volgende week regen komt. Fijne zondag en week!

Overzichtje

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

6 reacties

  1. Haha, daarom rijd ik altijd het liefst zonder GPS. Ach ja, jullie hebben nu wel een mooi rondje over de berg gereden.
    Gefeliciteerd nog met je vriend!

  2. Wat een mooi gebied is dat toch! Hoe smaakte het kaasje? Het klinkt heel erg lekker:)

  3. Ohhh ik had een maandje terug ook zo’n ruzie met de gps die me maar bleef omleiden naar de weg die afgezet was… irritant als dat niet meewerkt!
    En wow nog 30 graden.. het is hier ineens HEEL koud geworden, echt bizar. Het ziet er wel prachtig uit daar! En grappig dat een Hollands kaasje dan toch mediterraneo heet haha 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *