Weekdagboekje 36 ☾ grappige freelance klus, leren breien en Spaans oefenen

Ik zit al een tijdje naar dit lege stukje computerscherm te staren en weet niet zo goed hoe ik moet beginnen deze week. Niet omdat ik niks te vertellen heb – misschien juist wel omdat ik het over allemaal verschillende dingen wil hebben. Zo deed ik pogingen om te leren breien deze week, had ik een grappige freelance klus en ging ik naar een soort taalcafé om Spaans te oefenen. En nog zo’n tien andere dingen, maar daar komen we straks vanzelf op 😉

Wanneer je hier regelmatig meeleest weet je dat er een paar weken geleden water uit ons badkamerplafond drupte, dat er toen een groot gat in het plafond geslagen werd en dat het nogal lang duurde voordat het gat gedicht werd. Op maandagochtend was het eindelijk tijd voor de laatste stap: de schilder kwam om het plafond te schilderen en inmiddels ziet het er weer uit zoals voorheen. 

Deze week had ik een grappig freelance klus, ik schreef namelijk teksten voor een dating app voor mensen van 50+. Als je me kent, weet je dat ik duidelijk nog niet boven de vijftig ben én dat ik nog nooit gedatet heb via een app, dus niet echt de juiste persoon ben voor de klus. Toch schreef ik duizenden woorden met datingtips en algemene tips over het gebruik van datingapps. Ik kreeg gelukkig een uitgebreid overzicht met bestaande tips meegestuurd, dus hoefde ik niet alles zelf te verzinnen. Ik moest vooral lachen om de tip dat je het beste eerst een paar keer op een publieke plek kunt afspreken voordat je “iemand je huis laat zien”. Zouden de mensen dan letterlijk hun huis aan elkaar laten zien of is dat een eufemisme? 😛

Om me iets beter in te leven in de doelgroep besloot ik dat ik wilde leren breien. Grapje natuurlijk, dat was niet de reden waarom ik wilde leren breien, maar toch toepasselijk. Ik twijfelde even of ik nou 27 of 72 ben 😉 Tot dusver brei ik vooral stukjes om de verschillende steken te oefenen, haal ik alles weer uit elkaar en begin ik weer opnieuw. Uiteindelijk wil ik graag een trui breien, maar er is nog genoeg te leren voordat ik daar aan toe ben.

Ik werkte verrassend efficiënt deze week, waardoor ik op drie dagen niets meer hoefde te doen na de lunch (dat is hier tussen twee en drie uur). Ik wandelde, kocht wat dingen die we nodig hadden, deed drankjes in het centrum. De eerste dagen van de week regende het regelmatig, maar vanaf donderdag was het stralend mooi weer en wat het extra fijn om ’s middags al de deur uit te kunnen.

Op vrijdagavond ging ik voor het eerst naar een soort taalcafé wat hier in de stad georganiseerd wordt. Het grootste gedeelte van de mensen kwam om Engels te oefenen en dus sprak ik ook vooral Engels, al moet ik zeggen dat ik ook een beetje Spaans geoefend heb. Het was precies wat je van een taalcafé verwacht: een avond vol verwarring omdat je elkaar niet goed verstaat/niet begrijpt waar iemand het over heeft. En dat was eigenlijk juist heel leuk en zorgde voor een hoop gelach.

September is misschien wel mijn lievelingsmaand en het voelde gisteren echt al een beetje als herfst. De temperaturen zorgden vooral voor een zomergevoel, maar de zachte septemberzon in combinatie met een paar gele blaadjes gaven me toch al een herfstig gevoel. Ik had een heerlijke dag in mijn eentje, precies waar ik behoefte aan had: podcast luisteren, breien, een lange wandeling maken, een stukje lezen. Mijn mede-introverten snappen dit vast 😉

Overzichtje

  • De week in vijf emoji: 💌🧶🇪🇸🍂🌞
  • Favoriete moment: of alle grappige verwarring bij het taalcafé, of heerlijk in mijn eentje wandelen in de septemberzon
  • Stom moment: het gebruikte koffiefilter in de prullenbak gooien en er net iets te laat achter komen dat er nog geen vuilniszak in zit 🤦🏻‍♀️
  • Het weer: ergens tussen de 15 en 27 graden met wat wolken, wat regen en wat zon
  • Ik las een klein stukje in Either/Or – Elif Batuman*
  • Ik keek Basic Instinct (niet fantastisch, maar ook niet slecht) en Inside the Mind of a Cat (love it)
  • Ik luisterde naar Again – Casper The Ghost

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

12 reacties

 1. Inderdaad heerlijk zo’n dagje voor jezelf!

 2. Oh, je dagje voor jezelf klinkt heerlijk, zo zou ik er ook meer willen hebben! Super leuk ook dat je bent beginnen breien. Heb dat meer dan 10 jaar geleden (kan dat nu beginnen zeggen haha, vind mezelf dan zo oud) geleerd maar sindsdien eigenlijk niet meer gedaan. Terwijl het echt een ontspannende bezigheid is eigenlijk. Geniet van je week!

 3. Wat een leuk weekoverzichtje weer!

 4. Die dag in je eentje klinkt geweldig! Ik plan voor mezelf ook zo’n dagje in volgende week maandag 🙂
  En dat taalcafé, haha. Grappig dat je dan vooral Engels sprak. Ik hou ook van september! Schrik er wel van dat het ineens alweer de 12de is…
  Ik wil ook al lang leren breien, of haken maar ik moet er eens echt werk van maken. Zou wel geen zin hebben om alleen lapjes te breien, zou meteen aan een trui willen beginnen, haha. Maar dat is contraproductief vrees ik. Alleszins, benieuwd naar je vooruitgang!

 5. Oh ik hang een beetje achter met je blog lezen zie ik! Ahh en hilarisch je klus voor de 50+ dating app! Ik zie ze inderdaad dus al letterlijk bij elkaar op de koffie gaan en elk kamertje van het huis doorlopen haha.
  En die dag in je eentje, jaaa daar laad ik ook altijd enorm van op! Kan een mens niet genoeg van hebben 😉

 6. Inside the mind of a cat vonden wij ook heel leuk, katten zijn ook gewoon geweldig he. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *