Weekdagboekje 34 ☾ 15 kilometer wandelen naar “de beste bank ter wereld”

Het is inmiddels bijna een routine geworden om mijn weekdagboekje op zondagochtend te schrijven, hoewel de week dan eigenlijk nog niet voorbij is. Ook deze week neem ik je op zondagochtend mee in mijn week, vooral op een 15 kilometer lange wandeling naar “de beste bank ter wereld”. Dat was letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van een verder rustige, maar fijne week. Vanmiddag heb ik nog leuke plannen, maar daar lees je volgende week meer over!

Waar het zondagavond nog mistig en wat frisser was, was het de rest van de week warm. Niet idioot heet zoals in sommige voorgaande weken, maar toch tikte het regelmatig de dertig graden aan, iets waar ik al niet meer gek van opkijk. Overdag schreef ik teksten en na het heetste moment van de dag probeerde ik van het fijne weer te genieten. Ik wandelde door het centrum, las in het park in mijn boek (bijna uit!) of ging op uiterst spannende excursies naar de supermarkt 😉

Op zaterdag had ik iets leuks gepland: ik ging een lange wandeling naar een uitzichtpunt maken. Ik stapte rond een uur of elf in de trein richting Redondela en begon vanaf het station aan de wandeling. Dat zag er ongeveer zo uit:

Nadat ik een aantal keren flink was geschrokken van boze, blaffende honden kwam ik op rustigere wandelpaden terecht en uiteindelijk was daar mijn eerste bestemming van de dag: 📍 El Mejor Banco del Mundo (“de beste bank ter wereld”). Hieronder zie je alvast het uitzicht zelf, maar nog niet de bank.

Het was vrij druk (lees: zo’n vijftien andere mensen) op het uitzichtpunt. Er waren twee gezinnen met kind, een ouder koppel, een groep wandelaars en een hond. Ik vond een verrassend comfortabele steen om op te zitten (zie hieronder) en wachtte tot iedereen vertrok. Hoewel het nog wat vroeg was, had ik honger en besloot ik om te lunchen met dit uitzicht:

De andere mensen vertrokken eigenlijk allemaal binnen tien minuten en toen had ik het uitzichtpunt helemaal voor mezelf. Ik at rustig mijn lunch op en genoot van mijn rustige plekje. Daarna wandelde ik zo’n tien stappen naar beneden om te zien waar ik voor kwam: de beste bank ter wereld. Het is inderdaad een bank met een prachtig uitzicht, al is het jammer dat een aantal idioten de bank moesten verpesten met hun lelijke graffiti.

Na deze fijne pauze was ik klaar om verder te wandelen, naar het volgende uitzichtpunt op mijn lijstje. Het leek dichtbij op de kaart, maar omdat ik in een soort van cirkel rondom de heuvel moest lopen, was het toch nog een half uur wandelen. Onderweg zag ik een overleden wild zwijn langs de weg liggen. Zo zielig, volgens mij was het een baby, want het was een heel klein zwijntje 🙁 

Het volgende uitzichtpunt: 📍 Miradoiro de Redondela

Vanaf het uitzichtpunt besloot ik om terug naar beneden, richting het station te lopen, zodat ik om kwart over drie weer in de trein kon zitten. Treinen rijden hier niet heel vaak (ongeveer iedere drie uur op zaterdag) en dus wilde ik de trein niet missen.

Per toeval kwam ik nog een derde uitzichtpunt tegen op de route: 📍 Miradoiro da Enseada de San Simon

Eenmaal op het station aangekomen keek ik hoever ik gewandeld had: het waren bijna 14 kilometer en nadat ik in Pontevedra vanaf het station naar huis was gelopen, waren het meer dan 15. De rest van de middag bewoog ik zo weinig mogelijk en ’s avonds deden we een drankje in het centrum. Eenmaal thuis tikte de stappenteller meer dan 18 kilometer aan! Ik kan je vertellen, ik heb geslapen als een baby vannacht 😉

Overzichtje

  • De week in vijf emoji: 🌫️📚⛰️🛋️🍻
  • Favoriete moment: lunchen met een fantastisch uitzicht
  • Stom moment: een zielig wild zwijntje dat overleden langs de weg ligt (inclusief zichtbare ingewanden)
  • Het weer: ergens tussen de 17 en 33 graden met veel zon
  • Ik las verder in Norwegian Wood – Haruki Murakami* (bijna uit)
  • Ik keek alle zeven afleveringen van The Queen’s Gambit (mijn nieuwe lievelingsserie)
  • Ik luisterde naar Distorted Light Beam – Bastille

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

10 reacties

 1. The Queen’s Gambit heb ik ook echt enorm van genoten.
  Zo mooi die uitzichtpunten. Een prachtige wandeling.

 2. Wauw wat een prachtig uitzicht 😀 Heel gaaf hoor! Ik mis dat wel in Nederland, beetje heuvels en bergen.. van die mooie vergezichten.
  Het was hier ook bloedheet! Gelukkig deze week minder, eindelijk 😀
  En the queen’s gambit is een toffe serie ja 🙂

 3. Ah, leuk zeg! Die bank heb ik ook ooit op gezeten toen ik voor het eerst op bezoek was bij mijn schoonfamilie. Een heel mooi uitzicht idd. Wij hadden het geluk dat het toen niet zo heel druk was.

 4. Wat een mooi uitzicht had je daar! Om jaloers van te worden.

 5. Ooh, klinkt als een hele leuke wandeling! Altijd tof als je zo’n “doel” hebt, zoals hier die mooie bank. Spijtig van die graffiti inderdaad, maar ik vond het nog wel mooi staan ofzo, haha. Fijne week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *