Weekdagboekje 32 ☾ concerten in het centrum & Festas da Peregrina

Drie keer raden wie er geen enkele foto voor zonsondergang heeft gemaakt deze week? Juist, dat ben ik. Het dagboekje ziet er dus wat donker uit deze week, maar zo voelde de week helemaal niet. Overdag stond ik niet echt stil bij het maken van foto’s en ’s avonds gebeurden er juist dingen die ik wel vast wilde leggen. We gingen naar concerten in het centrum, ik was op een uitzichtpunt waar ik geen enkele foto nam en de zomerfeesten van Pontevedra begonnen dit weekend.

Laat ik beginnen met een leuk Spaans feitje: blijkbaar kun je op de kermis een lootje kopen voor een klein bedrag en een aantal gelukkigen winnen dan zo’n grote ham. Je ziet de hammen rechts op de foto, net als de vloer die bezaaid is met lootjes.

Op woensdagavond was er een concert bij ons in de straat en we besloten om een kijkje te nemen. Er waren ongeveer vijf geïnteresseerden die een beetje meedansten en verder bestond het publiek uit mensen die toevallig bij de bar aan het plein zaten. We besloten vrij snel om door te lopen en kwamen in het centrum direct een tweede concert tegen. Op een groter podium dit keer, en van betere kwaliteit. Na een paar liedjes te hebben geluisterd wandelden we verder het centrum in en kwamen we plots een wandelde theatervoorstelling tegen. We wandelden een klein stukje mee, maar omdat ze af en toe het publiek vroegen om mee te doen, wilde ik het liefste hard wegrennen. Publieksparticipatie, mij niet gezien, haha. Zijn er überhaupt mensen die dat leuk vinden? Laat even een reactie achter als je daar blij van wordt, want ik ken niemand die dat leuk vindt.

Op zaterdagmiddag ging ik met een aantal mensen naar een uitzichtpunt hier in de buurt en ik ben helemaal vergeten om foto’s te maken. Niet omdat het uitzicht niet mooi was trouwens, want dat was het zeker wel. Daarna deden we drankjes in het centrum en een leuke bijkomstigheid van de bar was de hond op het terras die maar wat graag geaaid wilde worden. Om half negen ging ik snel naar huis om te douchen en te eten, zodat ik daarna met mijn vriend de deur uit kon.

We bezochten het eerste concert van de Festas da Peregrina, de zomerfeesten hier in Pontevedra. We luisterden een aantal liedjes, wandelden over de kermis en probeerden een plek te vinden om iets te drinken. Niet zo eenvoudig, want het was stampvol in het centrum (heb het niet nog nooit zo vol gezien), maar we slaagden uiteindelijk. We moesten een beetje doordrinken, maar het lukte precies om om twaalf uur aan het water te staan om vuurwerk te kijken. Ik word altijd blij van vuurwerk in de lucht, maar vind het tegelijkertijd ook zielig voor de beestjes die waarschijnlijk doodsbang onder de bank verstopt zitten.

Vandaag is het tegenovergestelde van gisteren: een luie dag in huis. Zo lui zelfs dat we niet kookten maar broodjes haalden bij een broodjeszaak in onze straat waar het altijd bomvol is en het eten dus wel lekker moet zijn. Moet eerlijk zeggen dat het broodje niet heel bijzonder was, maar dat kan ook komen doordat een vegetarisch broodje een aantal ingrediënten mist. Of misschien is het wel gewoon de lage prijs die de zaak populair maakt 🤷🏻‍♀️

Overzichtje

  • De week in vijf emoji: 🎭⛰️🐕🎶🎆
  • Favoriete moment: ik twijfel, maar denk dat ik voor het vuurwerk kijken ga
  • Stom moment: ik kan eigenlijk niets verzinnen, behalve alle stomme dingen die dagelijks in het nieuws voorbij komen
  • Het weer: ergens tussen de 15 en 27 graden met zon en een paar wolken
  • Ik las verder in Norwegian Wood – Haruki Murakami*
  • Ik keek een stukje van Leaving Neverland (heftig) en een paar afleveringen van Black Mirror (vind het steeds beter worden)
  • Ik luisterde naar ILY, HOW ARE YOU? – As It Is

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

4 reacties

 1. Wauw het was bij jullie dan gewoon frisser dan bij ons lijkt het? Hier tikte het de 34 graden aan.. poeh!
  Het klinkt iig als een gezellige week en nee, ik ben ook tegen publieksparticipatie haha. Verschrikkelijk!

 2. Bah ik haat dat, als je mee moet doen als publiek. Ken ook niemand die dat leuk vindt dus snap niet waarom dat zo vaak gedaan wordt eigenlijk.
  Zo fijn dat het minder warm was!
  Vind je Norwegian Wood een aanrader?

  • Ja, ik vind het een aanrader! Ben nog niet heel ver in het boek, maar heb het eerder gelezen en herinner me dat ik ervan onder de indruk was (al weet ik niet meer zo goed wat er precies gebeurde, haha) 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *