Weekdagboekje 31 ☾ zomeravonden, strand en bosbranden

Ik heb het gevoel dat ik wat in herhaling val, maar het was wederom een warme week. Kan er (helaas) ook niets aan doen en ik beloof er deze week niet over te klagen ;). Het was een fijne week met lange zomeravonden in de buitenlucht en ik bracht het weekend door aan de kust. Je kunt dus uitkijken naar veel foto’s met water, maar helaas ook een aantal van de bosbranden hier in de omgeving. Het heeft al weken niet geregend en als het weerbericht niet liegt, gaat daar deze week eindelijk verandering in komen. Ik moet zeggen, ik heb zelden zo uitgekeken naar regen.

Dit is niets nieuws als je mijn blog leest, maar aan het begin van de week was het – net als de vorige weken – WARM. En dan bedoel ik rond de 35 graden warm waarbij je het liefste de hele dag binnen blijft en pas ’s avonds de deur uit ‘kunt’. Dat was ook precies wat ik deed: overdag binnen werken met de rolgordijnen naar beneden en rond een uur of acht, negen de deur uit. Ik picknickte, deed drankjes in de stad en wandelde langs de rivier. Overdag vind ik de temperaturen vooral jammer, maar stiekem vind ik de warme zomeravonden waarbij je prima tot na elf uur buiten kunt zitten heerlijk.

Mijn werkweek stopte iets eerder dan de meeste weken: op vrijdagochtend zat ik al in de trein richting de kust. We gingen het weekend namelijk op bezoek bij de familie van mijn vriend. Op vrijdag brachten we vooral tijd door bij verschillende familieleden en maakten we aan het eind van de middag (voor de Nederlanders en Belgen: avond ;)) een wandeling langs het strand. Hierboven ziet het er allemaal leuk en gezellig uit, maar…

…er waren bosbranden in het gebied die voor veel rook in de lucht zorgden. Er was onder andere een bosbrand in het dorp waar we waren en we konden vanuit het slaapkamerraam de vlammen in de heuvels zien. Er vlogen de hele dag vliegtuigen over die water uit de baai schepten en pogingen deden om het vuur te doven, wat vrijwel onmogelijk was met de harde wind. Zo zonde van alle natuur die wegbrandde, maar vooral voor de mensen die hun huis of werk verloren. En alle arme koeien en andere dieren die geen kant op konden 🙁

Zaterdag was een dag vol wandelingen. ’s Ochtends zag het er nog uit zoals op de foto’s hierboven: zonnig en warm. Naar mate de dag vorderde werd het steeds frisser en werd het enorm mistig. Ik had er bijna spijt van dat ik geen lange broek bij me had, maar gelukkig deed een trui wonderen. Naast strandwandelingen bestond de dag vooral uit bezoekjes aan familie (en uiteraard veel eten).

Gisteren (zondag) leek vooral veel op zaterdag: tijd met familie, veel eten en een wandeling voor we weer met de trein terug naar huis gingen. Op de plek van het treinstation was die dag blijkbaar een Vikingfeest en dus stonden er een hoop dronken Vikings (of zijn het Vikingen?) op het perron. We zagen een hoop verklede mensen, maar ook een groepje tieners die extreem dronken waren, ruzie maakten en huilend op de grond zaten. Op dat soort momenten ben ik toch altijd even tevreden dat ik die fase in mijn leven voorbij ben, haha 😛

Overzichtje

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

10 reacties

 1. Ohhh dat ziet er heerlijk uit! Behalve de bosbranden dan, wat akelig.. zat er vandaag nog aan te denken dat het ook hier zo ontzettend mooi weer is, warm, zon… maar zo droog. En het idee dat dit allemaal nog veel erger gaat worden vind ik echt beangstigend 🙁
  Maar gelukkig hebben jullie nog van het weekend kunnen genieten 🙂 Prachtig daar!

 2. Zo’n warme zomeravond is inderdaad echt heerlijk.
  Die bosbranden zijn echt verschrikkelijk. Het zal je huis maar zijn dat in rook opgaat. 🙁

 3. Wat naar die bosbranden, ik wist niet dat ze ook in Galicië voorkwamen. Mijn hart gaat echt uit naar al die mensen die zoveel verloren hebben. Het zag er verder wel echt prachtig uit op je foto’s, hopelijk heb je er toch nog van kunnen genieten!

 4. Heftig van die bosbranden zeg! Maar verder wel weer mooie foto’s <3

 5. Brr die bosbranden. Zou ik heel eng vinden.
  Je filmpjes zien er fijn uit zeg! Zo’n mooie omgeving weer. Hier gaat het vanaf morgen regenen, hoop dat jullie ook een goeie plensbui krijgen 😉 (ik wil gewoon nog eens een lange broek aan!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *