Weekdagboekje 30 ☾ veel lezen en een avondje openluchtbioscoop

Mag ik alweer klagen over de hitte of is het te kort geleden dat ik dat deed? Laat ik het positief bekijken: 36 graden zijn een goede reden om me binnen te verstoppen met de rolgordijnen dicht en dit weekdagboekje in het halfdonker te typen. Dus dat is precies wat ik op deze hete zondagmiddag doe voor ik mijn dagelijkse waterijsje mag. Ik las vooral veel deze week (wat helaas weinig spannend beeldmateriaal oplevert) en bezocht de openluchtbioscoop op vrijdagavond.

Eigenlijk begon de week op maandag fijn met een halve werkdag en wandeling langs de rivier en kletsen op het terras. Helemaal kon ik er echter niet van genieten, omdat ik me de hele dag misselijk voelde. Je weet wel, zo’n irritante misselijkheid waarbij je niet echt moet overgeven of je mega slecht voelt, maar waarbij eten niet echt leuk is en je de hele tijd een licht misselijk gevoel hebt. Nou goed, dat voelde ik dus op maandag en dat gevoel bleef nog tot en met donderdag. Ik werd er een beetje chagrijnig van en kreeg minder werk gedaan dan ik wilde. Het spannendste wat ik deed was een bezoek brengen aan de kunstwinkel en bouwmarkt en ik denk dat we het erover eens kunnen zijn dat dat niet echt spannende activiteiten zijn 😉

Na een aantal reacties (ja, ik zag jullie wel) over dat ik toch wel erg lang over mijn boek deed, besloot ik om in iets nieuws te beginnen. Ik bestelde drie nieuwe boeken en de timing was perfect, want lezen is een fijne afleiding als je je misselijk voelt. Dat was een goede keuze, want mijn enthousiasme voor lezen is weer helemaal terug.

Op vrijdag voelde ik me ein-de-lijk minder misselijk en dat was erg welkom. Niet alleen maakte het de (werk)dag aangenamer, maar ook het bezoek ’s avonds aan de openluchtbioscoop. Er was vijf avonden op rij een gratis openluchtbioscoop op een plein in het centrum, waar je om 11 uur in het donker een film kon kijken. Mijn vriend en ik gingen naar Parasite, die ik al een hele poos wilde zien. Het was de originele versie – dus Koreaans gesproken – met Spaanse ondertiteling. Dat baarde me vooraf wat zorgen, maar viel heel erg mee. Het lukte me om snel genoeg te lezen in het Spaans en ik begreep verrassend veel. Natuurlijk zaten er woorden tussen die ik niet kende, maar niet zoveel dat ik de verhaallijn niet meer kon volgen. De temperatuur was perfect voor de openluchtbioscoop en ik vond de film indrukwekkend.

Mijn weekend bleek geheel ongepland een Azië-thema te hebben: ik keek de Koreaanse film op vrijdagavond, las één en een beetje boek van de Japanse auteur Murakami en at twee dagen op rij Aziatische noedels (krijg je ervan als je teveel kookt). Ik bracht een aantal uren lezend in het park door, maar had blijkbaar een slechte plek gekozen, want ik zag drie mannen urineren in de rivier en geen enkele hond wilde geaaid worden. Toch jammer.

Overzichtje

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

10 reacties

 1. Oh wat spijtig dat je je zo misselijk voelde 🙁 Echt stom dat het zo lang duurde ook, da’s echt geen fijn gevoel. Hopelijk wordt het snel wat minder warm daar! Liefs!

 2. O vreselijk dat misselijk zijn. Vooral in de hitte trek ik dat soort ongemakken slecht. Gelukkig trok het weer weg en kon je nog eens in wat boeken en films duiken.

 3. Haha sorry als je je gepressured voelde om te stoppen in dat boek 😉
  Vervelend dat je zo misselijk was en dat het zo lang duurde! Ik ga daar ook niet zo goed op. Die filmavond in de openluchtbioscoop lijkt me super leuk! Dat wil ik ook ooit graag eens doen 🙂

  • Haha, het was juist een goed idee om iets anders te lezen 😉 En ja, de openluchtbioscoop is leuk! Ben al vaker op heel verschillende plekken geweest en het is altijd een aanrader (tenzij je een hele stomme film kijkt misschien) 😀

 4. Ohh ik vond Parasite zo goed! Een film die je niet snel vergeet denk ik. Grappig ook dat je een toevallig Koreaans thema had haha.
  En fijn dat je je niet meer misselijk voelt! Dat kan inderdaad erg vervelend zijn. Pluspunt ervan dan wel weer dat je het leesvirus te pakken hebt 😀

 5. Parasite vond ik ook tof ja! En Norwegian Wood vond ik ook mooi, maar sommige boeken van Murakami vind ik wel iets TE weird haha.
  Het was me ook wel opgevallen dat je erg lang in dat boek bezig was dus dan kan het toch niet boeiend genoeg zijn geweest denk ik dan? Haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *