Weekdagboekje 3 ☾ taaltoets, klein naaiproject en heerlijk weer

Op het moment van typen is het zondagmiddag (nou ja – in Nederland zouden we dit waarschijnlijk al avond noemen, want het is na zessen) en zit ik met een kop thee, een stukje pure chocola en twee koekjes voor mijn laptop. De verwarming komt langzaam op gang en het duurt niet meer lang voordat het buiten begint te schemeren. Een perfect moment om stukje over de afgelopen week te tikken! Ik begon met mijn nieuwe freelance klus, deed een Spaanse taaltoets, het was heerlijk weer en dus ging ik af en toe de deur uit 😉

Werkdingen 🐕

Ik vertelde vorige week al dat ik over erfelijke ziekten bij honden schreef en er zelfs al over droomde. Deze week kwamen er wat nieuwe ziekten aan de orde, net als gevallen waarin honden doodgebeten werden. Niet echt gezellig en dus vroeg mijn vriend regelmatig of ik bijna klaar was met de opdracht, want hij wilde niets meer horen over zieke honden. Gelukkig rondde ik de klus af en verder schreef ik twee teksten voor de nieuwe opdrachtgever, waar ik het vorige week al even over had. 

Uitstapje naar het gezondheidscentrum 🏥

Het stond al een tijdje op de to-do-lijst: ons adres wijzigen bij de dokter. Niet alleen omdat het fijn is om een huisarts in de buurt te hebben, maar ook in afwachting van de boosterprik. Het duurde even voordat we een afspraak konden maken om het adres te wijzigen (dat kan hier natuurlijk alleen persoonlijk en niet online) en wat denk je… We kregen net allebei twee dagen voor het zover was de boosterprik-uitnodiging op de oude locatie. In het gezondheidscentrum kregen we te horen dat we over twee weken opnieuw uitgenodigd worden, maar dan op het nieuwe adres. Nog even wachten dus! 

Spaanse taaltoets 🇪🇸

Niet alleen de uitnodiging voor de boosterprik verliep moeizaam, maar ook mijn Spaanse taaltoets was een dingetje. Ik meldde me aan om taallessen aan de universiteit te volgen en als er genoeg aanmeldingen zijn, kan dat waar ik woon. Daarvoor moest ik een taaltoets doen en me werd verzekerd dat ik op 17 januari een linkje zou krijgen. Op 19 januari vond ik dat ik lang genoeg had gewacht en stuurde ik een mail. Het antwoord op de 21ste? “Ja, die hebben we verstuurd. Niks ontvangen?” Na wat zoeken online kon ik een link vinden en maakte ik de toets, hoewel de deadline eigenlijk al op 20ste was. Uiteindelijk lukte het dus toch en ik ben benieuwd of er genoeg aanmeldingen zijn!

Wandelen met heerlijk weer en klein naaiproject ☀️

Het was de hele week heerlijk weer en ook in het weekend bleef dat zo. Mijn vriend en ik gingen het centrum in, op zoek naar een aantal dingen. We kwamen met lege handen thuis, maar hadden wel een fijne wandeling door het centrum en langs de markt gemaakt. Verder keken we in ongeveer een week tijd het hele seizoen van Squid Game (ja, ik weet dat we er laat bij zijn). We hielden het keurig bij een aflevering per dag, tot we gewoon wilden weten hoe het eindigde en drie afleveringen achter elkaar keken. Verder at ik dit weekend Pringles (altijd een hoogtepunt), belde ik met het thuisfront en paste ik een blouse die ik via Vinted kocht wat aan. Zo leuk om tweedehands of in de sale iets te kopen en het dan een beetje te veranderen, zodat het perfect (bij me) past.

Overzichtje 🌙

  • De week in één woord: zonnig
  • Favoriete moment: genieten van een zonovergoten centrum op zaterdagochtend
  • Stom moment: geen patat als lunch mogen van mijn vriend en dus maar noedels koken (uiteindelijk was ik er tevreden mee, ik had gewoon veel honger en zin in friet, haha).
  • Het weer: ergens tussen de 2 en 18 graden met super veel zon
  • Ik las (een deel van) Forest Dark – Nicole Kraus*
  • Ik keek Squid Game en BlacKkKlansman
  • Ik luisterde vrij weinig, maar wel af en toe deze Hot Acoustics playlist op de achtergrond

Volgende week wordt een drukke werkweek en moeten er heel wat woorden getikt worden iedere dag, dus bij deze wens ik mezelf een goede portie motivatie toe 🤭. Ik wens jou natuurlijk ook een fijne week (en een goede portie motivatie, mocht je dat nodig hebben)! Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

23 reacties

 1. Ooh, dat weer ziet er echt zalig uit! Wel gek dat het schommelt tussen 2 en 18 graden, da’s wel echt een groot verschil toch! Ik duim mee voor voldoende aanmeldingen alleszins, gelukkig dat je de test nog kon doen! & ik versta je frustratie over de frietjes helemaal haha.

  • Het koelt ’s nachts nog erg af en ’s ochtends is het ook koud, maar overdag in het zonnetje is het best lekker. Al voelt het anders dan 18 graden op een zomerdag en is een trui en/of jas zeker nog fijn nu. Dankje, ik duim ook voor mezelf, haha!

 2. BlackKklansman is goed, he? 🙂 En Squid Game, we zijn er bijna doorheen, nog één aflevering. Tip om taal te leren: zet de ondertiteling aan op de taal die je wilt leren. Of de nasynchronisatie op de taal die je wilt leren en de ondertiteling op Nederlands. En DuoLingo. Maar in een groep leren is gewoon ook leuker.

 3. Veel leesplezier met Nicole Kraus! Ik heb Donker woud een paar jaar terug gelezen (net nog even geverifieerd via een blogpost op mijn eigen blog, haha) en zag ‘m vandaag toevallig weer in de bieb staan. Misschien een hint om ‘m nog een keer te lezen 😉 Was er wel erg van onder de indruk toen!

 4. Ha deze post stond nog open op mijn laptop zonder dat ik ooit gereageerd had!
  Ik moet zeggen dat ik met een licht verlangen kijk naar die zonnige foto’s 😉 Het is hier al de hele week grauw en donker. Verschrikkelijk!
  Als ik honger heb krijg ik ook altijd trek in friet haha.
  Moet zeggen dat die pizza er ook wel lekker uit ziet… mmmm.
  Hoop dat je taalcursus door kan gaan 😀

 5. Wat super tof spaans! Wat ziet het er mooi uit zeg

 6. Dat weer ziet er wel aantrekkelijk uit, alhoewel ik zelf een echt wintermens ben is een beetje zo’n ook wel welkom haha. Leuk dat je de blouse op die manier helemaal eigen maakt!

 7. O, ik wil weer terug! Wij waren vanaf eind december tot en met 27 januari in Galicië en ergens begin januari werd het ineens zulk fijn weer. Heb echt genoten van die zon en de vele strandwandelingen. Hoop dat het zo blijft voor je!

 8. Die zonnige foto’s, zo fijn om te zien! Krijg er nog meer lentezin van.

 9. Van die zonnige foto’s krijg ik net als de rest heel veel zin in de warmere seizoenen. Lente en zomer, laat maar komen! En ik denk mocht ik die tekstklus moeten doen, ik net als jij zou zijn. Fijne week en veel motivatie toegewenst! Al is de week waarin je die nodig had waarschijnlijk al voorbij nu. Dus ik wens je een fijne week toe komende week in de plek!

 10. Ingewikkeld zeg dat je je adres bij de huisarts alleen persoonlijk kan wijzigen!
  Heerlijk dat lekkere weer. 🙂

 11. Ohh zo fijn die zonnige foto’s! Hier in NL kunnen we al blij zijn met één zonnige dag in de twee weken momenteel haha. Extra veel zin in de lente door jouw foto’s 🙂
  Haha de opmerking van je vriend over de zieke honden. Kan me voorstellen dat dat soms wel even erin hakt ja. Hopelijk is de volgende opdracht wat luchtiger om over te praten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *