Weekdagboekje 29 ☾ zomeravonden en internationaal jazz & blues festival

De ene week maak ik meer foto’s dan de andere, maar deze week was uitzonderlijk: ik maakte geen enkele foto om voor dit stukje te gebruiken. Gelukkig schreef ik mijn weekdagboekje vorige week op zaterdag en maakte ik tijdens een lange wandeling op zondag een hoop foto’s, dus daar zal je het mee moeten doen deze keer. Geen foto’s betekent overigens niet dat ik niets meemaakte of dat mijn week niet leuk was. Sterker nog: het was een fijne week gevuld met gezellige zomeravonden.

Mijn werkweek was vrij gevarieerd met klussen voor drie verschillende opdrachtgevers. Ik schreef teksten over voedingssupplementen, over affiliate marketing en over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Heel verschillende onderwerpen, maar allemaal relatief lange teksten, wat ik zelf het liefste heb. Soms is het makkelijk om korte stukjes te schrijven, maar ik ben liever iets langer met één onderwerp bezig. Op woensdagavond ontmoette ik wederom iemand van Bumble BFF, wat gezellig was, en verder gebeurde er tijdens de werkweek weinig spannends.

Op de begane grond in het gebouw waar ik woon drupte al enkele weken water uit een pijp in het plafond, wat tijdelijk opgelost werd met een grote emmer. Deze week werd het probleem echt opgelost, wat betekende dat er stukken muur gebroken moesten worden en het water regelmatig afgesloten werd. Niet ideaal wanneer je thuis werkt, maar ook vrij weinig aan te doen helaas. Het lijkt erop dat het lek inmiddels is opgelost, maar op iedere verdieping missen nog steeds grote stukken muur. Ik hoop dat het repareren van de schade minder lawaai met zich meebrengt dan het slopen 😛

Op vrijdagavond begon het weekend goed: ik had met een vriendin afgesproken en zij had nog een vriendin van haar uitgenodigd. We kletsten in de schaduw naast de fontein, maakten een wandeling door het centrum, kwamen per ongeluk een concert tegen, dronken wijn op het terras en bezochten het International Jazz & Blues festival dat dit weekend in Pontevedra is. Stiekem vond ik het kleine concert indrukwekkender, omdat het tussen de ruïnes van een oud klooster gehouden werd en de muziek ontspannend en kalm was. Maar: de sfeer op het jazz & blues festival was ook goed en we hadden het geluk om helemaal vooraan op de grond te kunnen zitten.

Op zaterdagavond zag ik dezelfde vriendin en deden we vrijwel hetzelfde. Eerst een spelletje spelen en kletsen in de woonkamer, een ijsje eten in het centrum en een bezoek aan het jazz & blues festival. De concerten begonnen iedere avond pas om half 11 wanneer het al vrij donker is, maar het bleef warm genoeg om zonder jas of trui buiten te zijn. Dat zijn de beste zomeravonden! Minpuntje: naast ons huis was er op vrijdag- en zaterdagnacht livemuziek en dat duurde één keer tot twee uur en één keer tot half vier. Ik hoop dat er veel mensen waren die ervan genoten hebben, maar zelf werd ik er vooral chagrijnig van terwijl ik in bed probeerde te slapen.

Overzichtje

  • De week in vijf emoji: 🔨💻🥂🌞🎷
  • Favoriete moment: toevallig langs de ruïnes lopen precies op het moment dat er een concert begint
  • Stom moment: het lawaai van de werkzaamheden en de muziek ’s nachts 
  • Het weer: ergens tussen de 14 en 32 graden met veel zon
  • Ik las niet
  • Ik keek een aantal afleveringen van Virgin River (kijkt lekker weg) en van Black Mirror (ik weet nog niet zo goed wat ik ervan vind)
  • Ik luisterde naar E Por Ela Me Materám – Xoán Curiel (maar dan live in de ruïnes)

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

16 reacties

 1. Ahh wat leuk zo’n jazzfestival! Hebben wij hier in de stad ook, maar ik woon in de binnenstad dus ik voel je probleem wat betreft geluidsoverlast haha.
  Het klinkt als een fijne week 🙂 Zwoele zomeravonden zijn de beste zomeravonden! (zwoel als in de temperaturen haha)

 2. De eerste aflevering van Black Mirror vond ik (in eerste instantie) vreselijk. Maar, het wordt echt beter. Er zitten goede en betere afleveringen tussen. En kijk dan daarna nog eens de eerste aflevering. Het is de meest schokkende, denk ik. Pas als je daar doorheen kijkt, zie je dat het verhaal heel goed in elkaar steekt.

  • Ik vond de eerste aflevering niet vreselijk en vond het punt van de aflevering interessant, maar ik vind het jammer dat de verhalen zo snel verteld worden. Iedere aflevering is een eigen verhaal, dus het gaat niet echt de diepte in en ik waardeer dat juist in een serie. Ik denk dat dat is waarom ik niet zo goed weet of ik het wel of niet leuk vind, haha 😛

 3. Heb ook soms weken dat ik geen enkele foto maak en dan op zaterdag superveel :p Lijkt een fijne week. Leuk dat festival, jammer van de geluidsoverlast! Wij wonen in de buurt van een voetbalveld waar ook om de haverklap luide muziek te horen is, vooral dan als D’tje moet gaan slapen, en dat vind ik ook zo frustrerend.

 4. Oh zo leuk Virgin River! Ik ben ook weer begonnen met kijken. Ik moet nog het laatste stukje van seizoen 3. Gisteren aardig wat gekeken en ik vond het zo zielig! Zo verdrietig haha. Dat Jazz festival klinkt heerlijk trouwens. Ik houd ook van jazz 🙂

 5. Een concert in de ruïnes van een klooster, dat lijkt me heel bijzonder. Fijne dingen heb je gedaan!

 6. Ik vind de foto’s prachtig! Moet echt jouw kant van Spanje eens op gaan zoeken 🙂

  • Dankjewel! Het noorden van Spanje is vaak niet waar mensen aan denken als ze aan Spanje en vakantie denken, maar het is zeker de moeite waard. Prachtige groene natuur, omdat het meer regent hier, en fijnere temperaturen (tenzij je van heel warm houdt :P).

 7. Vaak maak ik in de meest interessante weken ook de minste foto’s, maar das omdat je aandacht wordt opgeslokt door het echte leven denk ik dan altijd. Het klinkt wel als een hele toffe week. Ik ben zelf geen jazz liefhebber, maar de sfeer van muziekevents vind ik wel altijd geweldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *