Weekdagboekje 27 ☾ hittegolf en per ongeluk een internationale picknick organiseren

*Veegt zweet van voorhoofd en neemt nog een paar slokken water* 🥵 De afgelopen week tikte de thermometer dagelijks de dertig graden aan en de meeste dagen waren het er zelfs nog een paar meer. Tussen negen uur ’s avonds en negen uur ’s ochtends is het fijn buiten, maar op ieder ander tijdstip verstopte ik me het liefste binnen met de rolgordijnen dicht in de hoop dat de hitte buiten bleef. Behalve op zaterdag, want toen organiseerde ik per ongeluk een picknick ’s middags en daarvoor moet je nou eenmaal naar buiten.

Hoewel ik nergens heen ging, stond mijn week toch in het teken van reizen. Ik schreef allerlei teksten over warme badplaatsen, gezellige steden en bergachtige landschappen. Zo waande ik me onder andere aan de Turkse Rivièra, in hartje Milaan en aan de meren in het Salzburgerland. Op woensdagavond deed ik een drankje met een vriendin en dat gaf opeens een weekendgevoel. Ergens wel fijn, maar toen kwamen er alsnog twee werkdagen aan.

Op vrijdag – toen het echt bijna weekend was – durfden we om half acht eindelijk de deur uit te gaan en waaide er een aangenaam briesje door de stad. Er bleek een boekenfestival te zijn op het plein met een creatieve workshop, gesprekken met auteurs en kraampjes van de lokale boekwinkels. De meeste boeken waren voor kinderen en uiteraard was alles in het Spaans (of Galicisch), dus kocht ik geen nieuwe boeken. Verder gingen we nog wat winkels in, waar we vooral genoten van ventilators en airco.

Ik zei het al aan het begin van dit weekdagboekje: op zaterdag organiseerde ik per ongeluk een picknick. Hoe dat je overkomt, dat je per ongeluk een picknick organiseert? Ik ontmoette vorige week iemand en ze zei terloops dat het misschien een leuk idee was om een groepsevenement te plannen en ik zei iets in de richting van “oh ja, leuk idee”. De volgende dag las ik op Facebook dat we samen een picknick organiseerden, dus ja, toen organiseerde ik een picknick. Wat ik trouwens helemaal niet erg vond, want picknicken is leuk en nieuwe mensen ontmoeten is dat ook.

Op zaterdagochtend maakte ik hapjes voor de internationale picknick, waar we in totaal met vijf mensen (en één hond) kwamen. Twee ervan kende ik al, eentje had op de Facebook-oproep gereageerd en ik had nog een meisje uitgenodigd waar ik een tijdje mee had gechat via Bumble BFF. Na de picknick besloot de hond om in de rivier te springen zonder erover na te denken dat ze er dan ook weer uit moest klimmen en dat bleek niet zo eenvoudig. Daar sta je dan met z’n tweeën langs de rivier om een Duitse Herdershond omhoog te hijsen – best een opgave, haha.

Toen iedereen weer veilig aan wal was, gingen we naar het centrum om drankjes te doen. Iedereen had een andere achtergrond (bijna alle continenten waren op een bepaalde manier vertegenwoordigd) en dat zorgde voor interessante gesprekken over cultuur, politiek en het leven in het algemeen. Het was een leuke middag/avond, maar eenmaal thuis was ik helemaal gaar van de hitte.

Vandaag blijf ik dan ook veilig binnen, in ieder geval tot een uur of acht, en eet ik al mijn overgebleven hapjes van de picknick op (yay voor niet hoeven koken). Volgende week staan er leuke dingen op de planning, maar daar lees je vanzelf meer over in het volgende weekdagboekje. Fijne week alvast! 🌞

Overzichtje

  • De week in één woord: heet
  • Favoriete moment: gezellig kletsen tijdens de internationale picknick
  • Stom moment: een Duitse Herdershond uit de rivier hijsen (hoewel het ook een beetje grappig was, op de geur van natte hond na dan)
  • Het weer: ergens tussen de 16 en 35 graden met heel veel zon
  • Ik las een paar pagina’s in My Year Abroad – Chang-Rae Lee*
  • Ik keek de laatste aflevering van Stranger Things (en nu baal ik dat ik niet verder kan kijken), American Beauty (vreemd), La Vie d’Adèle (te lang) en twee afleveringen van Néboa (spannend)
  • Ik luisterde naar Ruby – Kaiser Chiefs (inside joke met mezelf)

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

22 reacties

 1. Wat tof die picknick! En een avontuur met de hond in de rivier. Snap dat je gaar wordt van de hitte. Hopelijk kan je genoeg verkoeling op zoeken. Fijne week!

 2. Amai hoe leuk dat je zo’n internationale picknick hebt georganiseerd, ook al was het heel warm dan 🙂 Hier komt de 30 graden er ook aan binnen enkele dagen en ik weet niet hoe ik er ga tegen kunnen deze keer.

 3. Hier bereiden we ons ook voor op de hitte, ben er zelf ook niet zo’n fan van.
  Leuk weer om jouw weekoverzicht te lezen!

 4. Wat leuk zo’n spontante picknick! Altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen 🙂

 5. Al bij al nog ideaal om te kunnen schrijven over reizen terwijl je binnen zit! Geeft misschien toch nog het gevoel “buiten” te zijn geweest? 😉 Leuk trouwens, die onverwachte picknick! Weet niet of ik dat zou durven haha, ben niet zo goed met onbekende mensen en dat ijs te breken. Maar wel tof dat het zo goed meeviel. Succes met de temperaturen volgende week!

  • Daar herken ik me wel een beetje in, dus ik was blij dat ik al twee van de mensen individueel had ontmoet voor de picknick. Zou het ook niet in mijn eentje hebben opgezet, al is het misschien juist goed om soms dat soort dingen te doen, een beetje uit de comfort zone 😉

 6. Haha, geweldig hoe je ineens een picknick organiseerde. Wel ontzettend leuk!

 7. Jeetje wat een hitte zeg! Hier zou het ook warm worden deze week, ben heel benieuwd.
  Leuk die picknick zeg! Ondanks de hitte ziet het er toch uit als een prettige week 🙂
  Enne ligt het aan mij of lees je al eeuwen in dat boek My Year Abroad? 😉

  • Nee, dat ligt niet aan jou, haha! Ik kom letterlijk een paar pagina’s per week vooruit in het boek en weet niet zo goed of ik het wel leuk vind, maar wil eigenlijk wel weten hoe het verder gaat, dus ja… Ben al zo’n maand of drie in dat boek aan het lezen en ben nog niet eens op de helft 😅

 8. Ik heb altijd zin in een picnic, maar op een of andere manier komt het er bijna nooit van. Dan eten we dingetjes toch maar thuis op. ach 😉
  Ooh, feels like throwback – een ama scriptje op je blog. Dat is bijna retro! 😀 Leuk! Ik bedenk wel een vraag!

 9. Och, sterkte met de warmte!

 10. Een picknick is zo heerlijk om te doen. De setting, de food, helemaal anders dan thuis.
  Stranger things 4de seizoen kan me op één of andere manier niet boeien zoals de eerste 3, dus stopte ik met kijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *