Weekdagboekje 24 ☾ weer aan het werk, rustig aan en Pontebirra

Ik hoop dat je niet te erg aan de afgelopen weken – gevuld met avonturen, nieuwe plekken en bezoekers – gewend bent geraakt, want ik heb voor de verandering weer eens een minder spannende week. Een week van terug aan het werk, van zonnestralen en van lekker rustig aan doen. Hoewel ik dus minder spannende verhalen te vertellen heb dan de afgelopen vier weken, hoop ik toch dat je gezellig meeleest.

Na bijna twee weken vakantie was het op maandag tijd om weer aan het werk te gaan. Ik had op maandag en dinsdag wat moeite om weer in het ritme te komen, maar gelukkig ging het vanaf woensdag juist ontzettend goed en kreeg ik veel gedaan. Ik schreef teksten over voedingssupplementen, wellness hotels (waar ik natuurlijk meteen weer zin in vakantie van kreeg) en werkte aan een nieuwe website voor een opdrachtgever.

Even een aantal geluksmomentjes van de week op rij:

 • Iedere ochtend het raam wagenwijd openzetten, zodat de koele zomerlucht de woonkamer in stroomt, uiteraard met een kop koffie in mijn handen. Bonuspunten als een van de buurdieren (inmiddels zijn er twee katten (maar niet de katten van bovenstaande foto’s), een hond en een kitten) zich laat zien.
 • Wandelingen door de stad na het werk, vooral als het weer zo lekker is dat je om negen uur nog steeds in een T-shirt en zonder jas kunt rondwandelen.
 • Beseffen dat het officieel nog steeds lente is en de zomer dus nog moet beginnen. Er horen nog minstens drie maanden met lekker weer aan te komen!

Van donderdag tot en met zondag was er een bierfestival (Pontebirra) in het centrum en dus namen we daar op vrijdagavond een kijkje. We hadden het al helemaal bedacht: we delen een biertje (want allebei niet echt zin om te drinken) en we delen een snack. Toen probeerden we dat biertje te bestellen, maar bleek dat je een glas moest kopen en dat glas was duurder dan het bier en dat vonden we zonde voor maar één drankje. Dus: uiteindelijk aten we alleen nacho’s en dronken we geen bier op het bierfestival 🤷‍♀️.

Tijdens het weekend gebeurden er eigenlijk ook niet veel bijzondere dingen. Gewoon, van die typische weekenddingen: het appartement schoonmaken, een wandeling door het park, series kijken en spelletjes spelen. Op zondag sloeg het weer om en viel de regen met bakken uit de lucht. Op zich niet erg, want ik bracht de hele middag met knallende hoofdpijn op de bank door. Minder leuk, maar wel het perfecte excuus om drie afleveringen van Keep Sweet: Pray & Obey te kijken (een verhaal waar je spontaan hoofdpijn van krijgt, mocht je dat nog niet hebben als je begint met kijken). Inmiddels is het maandag en is de hoofdpijn – net als het weekend – weer verdwenen. Fijne week! 🌻

Overzichtje

💡 Vraagje: welk platform gebruiken jullie om blogs te volgen? Ik gebruikte altijd Bloglovin’, maar dat werkt de laatste tijd vaker niet dan wel, dus suggesties voor alternatieven zijn welkom. 

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

14 reacties

 1. Toevallig ben ik dankzij jou ook overgestapt naar feedly, ben benieuwd!

  En toch nog een leuke week hoor! Wat jammer dat zo’n glas zo duur was, dat is dan inderdaad weer zonde. Dat doen ze wel vaak tegenwoordig, ergens begrijpelijk maar ook wel weer jammer.

  Het was hier afgelopen week ook erg warm! Kan me voorstellen dat het bij jullie nog wel een tikkeltje warmer moet zijn geweest. En de zomer moet idd nog beginnen, woah.

  Oh en die docu wil ik ook nog gaan kijken, lijkt me bizar idd!

  • Ik snap het ook wel van het glas en als je van plan bent meer te drinken is het ook helemaal prima, maar voor één drankje is het jammer 😉 En ja, aanrader de serie, ik heb net de laatste aflevering gekeken en echt bizar.

 2. Ik gebruik al jaren Feedly omdat ik het overzichtelijker vind, en ook omdat ik destijds merkte dat er heel veel ‘spam accounts’ mijn blog gingen volgen. En ik vond dat idee niet zo prettig. Leuk weekje! Misschien niet zo spannend als vorige weken, maar dat mag ook wel. Die vind ik nog de leukste van al om te lezen. Wel jammer van dat glas! Maar zal wel weer een marketing dingetje zijn. Fijne week verder!

 3. Ik word helemaal blij van de poezen foto’s 🙂 En krijg ook heel erg zin in een bierfestival nu!

 4. Ahh, iedere keer als ik poezenfoto’s zie dan mis ik onze katten weer… Maar toch blijf ik kattenfoto’s en filmpjes kijken. Maakt me ook blij. Heerlijk om af en toe eens een rustig weekje te hebben, toch? Ik kijk ook uit naar een paar rustige dagen deze week.

 5. Hier iemand die ein-de-lijk weer eens tijd maakt om blogjes te lezen and I love it. Echt fijn om jouw schrijfsel te lezen. Ben nu wel benieuwd natuurlijk, naar jouw afgelopen weken ook. Ik ga teruglezen. En ik moest stiekem wel een beetje lachen om het bierfestival zonder bier, hihi. Wel stom dat zo’n glas dan duurder is dan het bier zelf. Maaaar, wel goed dat ze geen plastic hadden! Ik ga ook eens uitvogelen waar jullie wonen, want dat heb ik als nog-niet-de-trouwe-lezer-die-ik-zou-willen-zijn dus een beetje gemist. O ja, en ik gebruik ook Feedly en dat werkt heel goed en fijn. Liefs, Stella.

  • Leuk dat je terug gaat lezen en ja: het is een beetje triest om geen bier te drinken op een bierfestival, maar hé, nacho’s zijn ook fijn 😉 Ben inmiddels ook al helemaal fan van Feedly, dankje voor de tip 🙂

 6. Ik ben ook fan van Feedly! Gebruik het al een jaar of twee denk ik in plaats van Bloglovin’. Geen klachten van 🙂

  Jammer van het ontbrekende bier maar inderdaad, nacho’s zijn ook goed. Beter zelfs, haha 😉

 7. Het is zo’n fijn idee he, dat het nog maar net zomer is? En dat we dus hopelijk nog wat goed weer te goed hebben 🙏. Een rustige week, maar toch een fijn overzicht vind ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *