Weekdagboekje 22 ☾ meer bezoek uit Nederland, vakantie en veel eten

Eigenlijk is de week nog niet voorbij terwijl ik dit typ, het is namelijk zaterdag vandaag. Ik heb vakantie en toevallig even tijd om een stukje te tikken, dus je zult het deze keer met zes dagen in plaats van zeven moeten doen. Het grote voordeel: volgende week heeft mijn weekdagboekje acht dagen, met daarin nog een tweede week vakantie vol avonturen. Ik heb al een aantal dagen heerlijk vakantie en ben vooral veel aan het eten. Lees verder voor de eerste vakantie-avonturen van het jaar 🙂

Op maandag en dinsdag werkte ik officieel nog, al moet ik zeggen dat ik de meeste klussen al had afgerond en alleen hier en daar nog wat kleine dingetjes af moest maken. De week begon dus ontspannen en nadat ik op dinsdag mijn facturen had verstuurd, klapte ik mijn laptop tevreden dicht. Dit is de eerste keer dat hij weer uit de kast mag sinds het begin van mijn vakantie. Hierboven nog wat regenachtige plaatjes van het begin van de week – de eerste twee dagen zagen er namelijk nat uit. Gelukkig klaarde het daarna voor een groot deel op, met hier en daar nog wat regen.

Op woensdagochtend nam ik de trein naar Santiago om opnieuw bezoek uit Nederland te ontvangen. De vriendin die vorige week op bezoek was, was amper thuis en de volgende gasten stonden alweer voor de deur – mijn ouders dit keer. We brachten de woensdag in Santiago door en begonnen de dag goed met een ontbijtje bij Delusx en wandelden daarna door het centrum. Lekker slenteren door de straatjes, de kathedraal in, een rondje door het park. ’s Middags aten we bij A Corre Vexeta, een vegetarisch restaurant met heerlijk eten.

Na het eten wandelden we nog iets verder, bijvoorbeeld naar het park rechts op de foto waar je de bonen ziet groeien. Ik ben benieuwd of ze lekker zijn, maar heb er geen meegenomen en heb dus ook geen idee hoe ze smaken. Tegen het eind van de middag (de Nederlandse middag, that is) gingen we met de trein richting Pontevedra.

Op donderdagochtend leek het droog en zonnig, dus begonnen we de dag met een wandeling langs de rivier. Gevoelsmatig ben ik daar al honderd keer gelopen, maar het blijft mooi. Wel jammer voor het dagboekje, want waarschijnlijk heb je deze foto’s ook al honderd keer gezien 😉 We dronken koffie op het terras (terwijl de regen op de parasol kletste) en wandelden ’s middags nog wat door het centrum. 

Ook op vrijdag werd er wederom door de stad gewandeld, keken we wat winkeltjes en werd er ook weer koffie gedronken. Iets met gewoontedieren 😉 ’s Avonds stond er iets leuks op de planning: een bezoek aan de kaasbar. La Quesera is een van mijn favoriete plekjes hier in Pontevedra – kaas eten is namelijk altijd goed. Vol met kaas maakten we nog een wandeling door de stad in het donker. Wel met een paraplu, want droog was het niet meer.

Vandaag (op zaterdag) begonnen we dag wederom wandelend door het centrum, maar wel met een andere route om ook wat nieuwe dingen (voor mijn ouders, niet voor mij) te zien. We liepen een rondje op de markt, die alleen op zaterdag langs de rivier gehouden wordt en gingen daarna naar het marktgebouw, waar je elke dag verse ingrediënten kunt kopen. Boven de markt is een ruimte met allemaal kraampjes en tafeltjes waar je kunt eten. Iedereen kan bij een ander kraampje iets halen en dan kun je gezamenlijk aan tafel eten. En het leukste: de ingrediënten komen beneden van de markt. Je kunt zelfs een specifieke vis op de markt kopen en die boven laten bereiden.

Het weekdagboekje is iets beknopter dan normaal deze week, maar hé, ik heb vakantie. Ik wilde toch even snel iets tikken en wat foto’s delen, maar wel iets korter dan normaal. Volgende week ben ik er weer met uitgebreidere verhalen en zelfs met een extra dag (de zondag van deze week) in het dagboekje. Tot dan! ✨

Overzichtje

  • De week in één woord: vakantie
  • Favoriete moment: een avond in de kaasbar is altijd goede tijdsbesteding
  • Stom moment: het onvoorspelbare weer en dan met name de weerapps die het standaard mis hadden en die nul keer te vertrouwen waren 
  • Het weer: ergens tussen de 13 en 20 graden met veel wolken, een beetje zon en een beetje regen
  • Ik las nog niet in mijn vakantie, gek genoeg
  • Ik keek wederom vrij weinig: Five Square Meters (best goed) en Rose Island (min een klein stukje richting het einde toen ik in slaap gevallen was – goede film)
  • Ik luisterde naar Wheat – Wilderado

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

4 reacties

 1. Dat klinkt heel gezellig en relaxed! Geniet van je vakantie.

 2. Geniet van je vakantie! Ondanks de regen ziet het er wel een gezellige week uit. En I don’t mind de foto’s van het riviertje hoor. Het lijkt mij een hele mooie plek om te wandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *