Weekdagboekje 20 ☾ voor het eerst naar een Spaanse bruiloft

Waar ik mijn weekdagboekjes normaal in één keer schrijf op zondag of maandag, is het deze keer een bij elkaar geraapt zootje van meerdere dagen. Ik schrijf deze introductie bijvoorbeeld op zaterdagochtend, terwijl de belangrijkste gebeurtenissen van de week nog plaats moeten vinden. Dit weekdagboekje gaat namelijk over mijn eerste bruiloft in Spanje (waar ik dus nog niet geweest ben terwijl ik dit typ), maar ook over werkstress, de uitslag van mijn Spaans examen en een weekend aan de kust.

Op maandag en dinsdag was ik nog thuis en probeerde ik al zoveel mogelijk werk gedaan te krijgen, al lukte dat niet helemaal. Ik schreef teksten over verkeersboetes (ja, nog steeds/alweer) en over screenprotectors. Ook werkte ik aan een langere blog voor een ander bedrijf.

Op woensdagochtend kreeg ik goed nieuws: ik heb mijn Spaans B1 examen gehaald! De precieze scores per onderdeel kon ik niet zien, maar mijn eindcijfer was een 9.55/10, dus alle onderdelen moeten goed gegaan zijn. Erg blij dat ik het gehaald heb en na de zomer verder kan met B2. 

Op woensdagavond verplaatsten we ons richting de kust en richting de familie van mijn vriend. We gingen alvast die kant op voor een bruiloft op zaterdag en dus werkte ik op donderdag en vrijdag daar. Ik had nog genoeg te doen qua werk, dus daar hield ik me overdag vooral mee bezig. Op donderdagavond maakten we een wandeling langs het strand en snackten we op een bankje met bovenstaand uitzicht. 

Op zaterdag was de bruiloft en het was mijn eerste bruiloft in Spanje (en eigenlijk in het algemeen, want ik ben maar één keer eerder op een bruiloft geweest toen in 10 of 11 was en daar herinner ik me niet heel veel van). Wat ik erover gehoord had: iedereen kleedt zich mega chic en er is een overvloed aan eten. Beide vermoedens bleken te kloppen.

We gingen rond één uur ’s middags met een bus voor de gasten richting de locatie en bij aankomst begon de drank al te vloeien. Na een tijdje zaten we met z’n allen in een soort glazen tuinhuis (echt prachtig) en kwamen de bruidegom en daarna de bruid binnen. Twee familieleden gaven een speech, ze zeiden allebei ja en er werd uiteraard gekust. De plechtigheid zelf duurde vrij kort en daarna werd er vrolijk verder gedronken in de tuin en arriveerden de eerste snacks.

Rond vier uur was het tijd om te eten en iedere tafel had de naam van een artiest. Tussen iedere gang (zes in totaal) werden er twee of drie liedjes gespeeld en tegen het einde van het menu had iedere tafel een liedjes van zijn artiest gehad. Als vegetariër had ik niets te klagen en kreeg ik ook steeds iets lekkers voorgezet (er waren twee gangen zeevruchten, één gang vis en één gang vlees). De citroensorbet en het toetje kon ik uiteraard gewoon mee eten. Het diner duurde zo’n vier uur lang en ik kan je vertellen: ik zat super vol met eten en wijn. 

Toen de bruid haar boeket moest gooien, draaide ze zich opeens om en liep ze de groep in. Daar kreeg één vrouw het boeket en toen ze zich omdraaide, zat haar vriend op één knie met een ring in zijn hand voor haar. Ze kon niet stoppen met huilen en het was mega schattig. Daarna was het tijd om meer te drinken en te dansen. Het was een leuk feestje, wat eindigde in de bar hier in het dorp. Ik had een hele leuke avond en ook vandaag (want dit stukje typ ik op zondag) voel ik me top. Ik heb negen uur geslapen en ben zelden zo fris en fruitig wakker geworden na een avond uit.

Oh, en ik had een hele mooie jurk aan, maar daar zijn natuurlijk geen foto’s van, dus dat moet je maar gewoon van me aannemen. Misschien als de foto’s van de fotograaf komen…

Ik hoop dat je net zo’n leuk weekend hebt gehad als ik en ik wens je een fijne nieuwe week toe! ❀

Overzichtje

  • De week in één woord: feestelijk
  • Favoriete moment: dansen op de bruiloft
  • Stom moment: stress om werk en sociale activiteiten te combineren
  • Het weer: ergens tussen de 9 en 30 graden met regen en zon
  • Ik las iets verder in My Year Abroad – Chang-Rae Lee*
  • Ik keek de laatste aflevering van De Mol (zat er natuurlijk weer naast) en begon aan Bridgerton (de eerste aflevering vond ik top, inmiddels heb ik twijfels)
  • Ik luisterde naar Coastline – Hollow Coves

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

10 reacties

 1. Ja zeg, nu ben ik wel héél benieuwd naar je mooie jurk hé! Klinkt als een fijn feest! Ik vind het wel altijd wat raar als mensen een huwelijksaanzoek doen tijdens een huwelijk, toch even de aandacht opeisen enzo.
  Wie dacht jij dat de mol was? Wij hadden eerst heel lang op Yens ingezet maar toch net voor de laatste aflevering nog naar Uma geswitcht.

  • Ik zou dat zelf ook nooit doen/willen, maar in dit geval werkte het bruidspaar actief mee, dus was het geen probleem. Maar ik snap je punt, ik zou zelf ook een ander moment kiezen, haha. En ik zat ook vol op Yens sinds de mol was gewisseld, al vond ik het soms bijna te overdreven hoe hij molde? Uma vond ik juist helemaal niet verdacht, maar ik zit er al-tijd naast, dus het was eigenlijk ook weer geen verrassing 😛

 2. Super dat je zo genoten hebt van de bruiloft. Ook ik ben nu natuurlijk wel erg nieuwsgierig naar je jurk!

 3. Zelf heb ik heel erg weinig met (traditionele) bruiloften. Ik doe er aan mee uit beleefdheid, maar zelf vind ik het een beetje achterhaald om met name de bruid de ‘mooiste dag van haar leven’ te bezorgen. We zijn nu toch wel op een punt beland dat vrouwen op echte hoogtepunten mogenr rekenen in hun leven, wat niet afhangt van een dagje prinsesje mogen spelen … excuus, ik zag een soap box die er niet was … *schaam schaam*
  … ben wel nieuwsgierig naar je jurk. Is het er eentje die je ook buiten een feest aandoet? Of was het een gelegenheidsjurk? Ik heb in de kast nog een jurk hangen die ik echt voor een bruiloft gekocht had en daarna eigenlijk niet meer gedragen heb. Misschien deze zomer maar eens aandoen.

  • Het is zeker een gelegenheidsjurk. Afgezien van bruiloften en andere gala-achtige gelegenheden zou ik niet weten wanneer ik de jurk aan zou moeten. Ook in de zomer is hij totaal misplaatst en ongeschikt. Wie weet gaat er nog wel eens iemand trouwen of ga ik naar een gala 😉

 4. Goed zeg, je Spaans B1 examen!

 5. Die bruiloft klonk zo leuk! Ik ben zelf nog nooit op een bruiloft geweest, maar nu ik over al dat eten hoor, heb ik wel het gevoel dat ik iets mis haha. Proficiat dat je geslaagd bent voor je Spaans B1 examen! 🥳

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *