Weekdagboekje 19 ☾ Spaans B1-examens, de beste croissant van de stad en songfestival

Vanuit de woonkamer heb ik uitzicht op een ander gebouw, waar ik al maanden de twee katten van de buren observeer (we hebben ze señor Bigotes en señora Bigotes genoemd). Sinds gisteren is er een nieuwe (en waarschijnlijk tijdelijke) bewoner: een golden retriever die, net als de katten, graag zijn hoofd uit het raam steekt. We hebben hem al zo’n drie keer zien wiebelen en hopen dat hij snel en veilig weer terug mag naar zijn eigenaars. Genoeg gekletst over buurdieren – laten we doorgaan naar het weekdagboekje. Het was een warme en zonnige week vol lekker eten (de eerste aardbeien van het seizoen!), maar ook de week van mijn Spaans B1-examen.

Uiteraard moest er gewoon gewerkt worden deze week – ik schreef onder andere over verkeersboetes en relatiegeschenken – maar de week stond vooral in het teken van mijn Spaans examens. Ik volgde de afgelopen maanden een cursus op B1-niveau aan de universiteit. Op dinsdag had ik mijn mondelinge examen, waar ik best zenuwachtig voor was. Het eerste gedeelte ging matig, maar het tweede gedeelte ging gelukkig een stuk beter. Op donderdag had ik de rest van mijn examen: lezen, luisteren en schrijven. De eerste twee onderdelen waren makkelijk en ook het schrijven ging volgens mij best goed. Ik krijg de uitslag komende week, dus ik duim voor mezelf!

Op woensdagavond maakte ik een fijne wandeling. Hoewel het een beetje grijs was buiten, was het behoorlijk warm. Ik volgde een wandelpad waar ik nog niet eerder was geweest – altijd leuk om een nieuwe route te lopen. Onderweg maakte ik een vriendin: een grote hond genaamd Mini (als ik het goed verstaan heb) die ik mocht aaien. 

Op vrijdagavond deden mijn vriend en ik een poging tot shoppen, maar we waren wat aan de late kant en slaagden allebei niet. Vandaar dat we op zaterdagochtend terug waren in de winkelstraat en deze keer slaagden we gelukkig (want: het evenement waarvoor we shopten is volgende week) wel. Daarna maakten we nog een wandeling door het centrum en aten we de beste croissants van de stad. Tenminste, dat probeerden we, want croissants hadden ze niet meer. Ze hadden wel een soort groter brioche-achtig iets wat van hetzelfde deeg gemaakt wordt en dus precies hetzelfde smaakt. Niet verkeerd, want het was inderdaad erg lekker en zo hadden we een grotere hoeveelheid, haha! 

Na een luie middag, waarin we wel het appartement schoonmaakten, was het tijd voor het songfestival. Hoewel ik de muziek vaak niet zo leuk vind en het allemaal iets te lang duurt, kijk ik het toch bijna ieder jaar weer. We waren goed voorbereid met chips en vers fruit. Ik weet niet of het aan mij lag, maar ik vond dus dat de helft van de deelnemers helemaal niet goed kon zingen live? 

Vandaag is het zondag en zijn we van zonnig weer naar grijze luchten gegaan. Een perfect excuus voor een creatieve dag thuis, lekker series kijken en een stukje lezen, want de komende week zit behoorlijk vol met sociale activiteiten. Fijne zondag! 😘

Overzichtje

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

12 reacties

 1. Die foto’s van jouw wandelingen zijn altijd zo mooi! Jaloers! Ik duim met je mee voor een goede uitslag. Maar als je het beste hebt gegeven dat je kon, dan moet het wel goed komen. Hier in België was het ook vrij warm, dat heb ik gemist! Ik wens je een fijne week toe!

 2. Ik vond de zang tijdens het Eurovisiesongfestival ook vaak tegenvallen eigenlijk. Na zo’n paar niet zo bijzondere prestaties denk ik dan dat mijn verwachtingen gewoon te hoog liggen maar dan komt er toch eentje voorbij die wel perfect zingt dus het kan wel.
  Ik duim mee voor je examenpunten. Spannend!

  • Ik snap dat het live moeilijker is en je een keer de fout in kunt gaan, maar er waren zangers die er structureel naast zaten. Niet dat ik het beter kan, maar ik doe dan ook niet mee aan het songfestival, haha 😉

 3. Ik vond dit jaar echt heel saai ook qua muziek (het songfestival dus ;))
  Fijn dat de croissants-die-geen-croissants-zijn toch heel lekker waren. En aardbeien jaaaa, ik heb ze vorige week ook gekocht en ze waren perfect 😀
  En ik duim met je mee op een goede uitslag 🙂

 4. Iedere keer als ik valse noten hoorde, op het songfestival, dacht ik: ja, dat ligt aan de grote ruimte en de geluidsinstellingen … maar andere zangers en zangeressen hadden er duidelijk géén last van, want die zongen loepzuiver. Dus. Ik denk dat een groot gedeelte van de zingende deelnemers gewoon niet zonder auotune of toon-correctie kan zingen. En dat is best wel pijnlijk. Voor mijn oren. En voor de reputatie van het festival. Ik bedoel: Laura Pausini zong spontaan en live en klonk geweldig!
  (Roemenia was leuk, toch? En Subwoolfers.)

 5. Ik zal voor je duimen dat je je examen gehaald hebt!

 6. Oh wauw, B1 is al zo goed! En kan die golden retriever het wel vinden met die poezen? 😉

  • Dat weet ik niet zo goed, ze zaten in twee verschillende ramen. De buren passen soms op dieren van anderen en de hond was er maar een weekend, dus de katten hebben inmiddels weer rust (als die al verstoord was).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *