Weekdagboekje 18 ☾ Brincadeira de Bouzas, klooster-wandeling en elf citroenen

Waar ik meestal met een kop thee naast me mijn weekdagboekje typ, is dat vandaag een glas water met een schijfje bevroren citroen (later meer over de citroen in kwestie). Het raam staat wagenwijd open en een zacht briesje blaast de 27 graden van buiten naar binnen. Je zou zeggen dat dat veel te heet is, maar in de lente voelt dat gek genoeg nog heerlijk aan. Je leest verder over een gemixte week: van bleh tot gezellig en van lange wandelingen tot studeren voor mijn Spaanse examens.

De eerste dagen van de week voelden een beetje bleh en ik weet zelf ook niet zo goed waarom. Ik had weinig zin om te werken en ook in andere dingen had ik niet al te veel zin. Ik schreef de eerste dagen van de week over keramische tegels en dat vond ik geen bijster interessant onderwerp, dus dat hielp ook nog eens niet mee. Het hoogtepunt van de eerste helft van de werkweek: ik maakte mijn eigen pizzadeeg en hoewel er nog voldoende ruimte voor verbetering was, smaakte de pizza zeker niet slecht.

Verder kwam mijn vriend thuis van werk met een zak met elf citroenen die hij van iemand cadeau had gekregen. We hebben ons de hele week afgevraagd wat we nou met zoveel citroenen kunnen maken en uiteindelijk heb ik ze vandaag in schijfjes ingevroren. Blijkbaar kan dat en nu ligt de helft van de vriezer vol met citroenschijfjes.

Op woensdagnamiddag had ik genoeg van het bleh gevoel en besloot ik de deur uit te gaan, hoewel er eigenlijk nog genoeg werk te doen was. Ik maakte een lange wandeling langs de rivier en had de route al helemaal uitgestippeld in mijn hoofd. Halverwege kwam ik bij een afslag richting een klooster waar ik al een tijdje naartoe wilde wandelen en ik besloot spontaan: waarom ook niet? Het was even zoeken na de afslag, maar uiteindelijk kwam ik er zonder een al te lange omweg. 

Het klooster van San Salvador de Leréz werd opgericht in de tiende eeuw. De huidige kerk stamt uit de achttiende eeuw en een deel van het zestiende-eeuwse klooster staat nog. Ik kon helaas niet naar binnen, omdat het klooster gesloten was, maar ik genoot wel van onderstaand uitzicht. (Alhoewel: er was een luid blaffende hond die de hele tijd op me af probeerde te rennen, dus heel relaxed was het niet.)

Kijk dan, wat een uitzicht!

Hoe verder de week vorderde, hoe warmer het werd. Al moet ik zeggen dat het bord op de foto hierboven het niet helemaal juist had, want 121 graden werd het niet, maar de 25 tikten we zeker meerdere dagen achter elkaar aan. Mijn wandelpauze op woensdag had geholpen, want op donderdag werkte ik vol motivatie en schreef ik een hele hoop woorden over voedingssupplementen.

’s Avonds had ik mijn laatste Spaanse les voor de examenweek en die was eerlijk gezegd een beetje saai, omdat we alle stof herhaalden. Geluk sloten we af met een interactieve Kahoot quiz, die ik overigens ook nog eens won. Ik was even trots op mezelf, maar al vrij snel daarna dacht ik aan alle grammatica die ik moet kunnen voor de examens. Het is echt heel veel en dat alle vormen door elkaar gaan, maakt het niet makkelijker.

Op zaterdag stond er een leuke dag op het programma. Ik ging lunchen met een vriendin en daarna gingen we samen naar een soort Spaans buurtfeest (Brincadeira de Bouzas) een stuk verderop. Op het feest waren een aantal bekenden van haar en haar vriend was ook meegekomen, dus het was leuk voor mij om wat nieuwe mensen te ontmoeten. Het feest zelf bestond uit een grote markt met veel traditioneel eten en uiteraard drank, maar ook allerlei kraampjes met sieraden, kinderkleding en andere zelfgemaakte producten. Er was traditionele muziek en (sommige) mensen droegen traditionele kleding. 

Eenmaal thuis en een hele hoop stappen verder, maakte ik nog een wandeling met mijn vriend én at ik voor de tweede keer die dag chocolade ijs. Als dat geen goede dag is, weet ik het ook niet 😉

Vandaag is een rustige dag thuis: ik maakte een korte wandeling, videobelde met thuis en moet nu écht verder met studeren voor mijn Spaanse examens. Al die grammatica leert zich niet vanzelf (helaas). Ik hoop dat je een fijne week achter de rug hebt en wens je uiteraard ook een fijne nieuwe week toe! ❀

Overzichtje

  • De week in één woord: zomers
  • Favoriete moment: naar de Brincadeira de Bouzas
  • Stom moment: het bleh begin van de week (hoewel dat niet echt een moment is)
  • Het weer: ergens tussen de 10 en 27 graden met veel zon
  • Ik las niet in mijn boek deze week
  • Ik keek een aantal afleveringen Ozark (love it) en natuurlijk De Mol (ik ben zo overtuigd van mijn mol dat ik héél teleurgesteld ben als het hem niet is)
  • Ik luisterde naar I Have Made Mistakes – The Oh Hello’s

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

8 reacties

 1. Zomers dagboekje! Ik geniet heel erg van je verhalen. Wel jammer om te horen dat je in het begin van de week je wat meh voelde, maar die dagen moeten er ook gewoon zijn. Ik volg De Mol niet, maar ik hoop met je mee dat je de juiste mol hebt gekozen. En met die citroenen ga je nog veel lekkere limonades kunnen maken deze zomer! Ik wens je een fijne week toe 🙂

 2. Citroenen: behalve natuurlijk lekker in de thee (of een drankje) kun je ook denken aan vispakketjes uit de oven met rucola en citroenschijfjes; een fruitsalade maken en de schijfjes er tussen steken om een beetje te laten intrekken; citroen meebakken met courgette; pasta met citroen; geroosterde aardappeltjes met citroen. Kijk verder dan baksels en ijsjes en limonade!

 3. Ben benieuwd waar je bent met De Mol! Het was een merkwaardig seizoen haha.
  Chocoladeijs klinkt goed! Ik eet stiekem ook wel elke dag een ijsje nu het hier ook zulk lekker weer is. Vandaag 25 graden, bizar!

 4. Citroencake! Cheesecake! Jammie. maar bevroren citroenschijfjes zijn ook lekker. Ik koop dat in een zak uit de winkel.
  Zo zalig weer ook! Alhoewel ik 27 graden misschien toch al iets te warm vind. Het wordt hier deze week ook zo warm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *