Weekdagboekje 17 ☾ weer naar buiten mogen en naar Santiago de Compostella

Gek genoeg voelt afgelopen maandag als een eeuwigheid geleden (terwijl het maar zeven dagen zijn) en ik moest diep in mijn geheugen graven hoe de week er ook alweer uitzag. Met behulp van de datums op de foto’s en mijn to-dolijst is het gelukt om de puzzel op te lossen. Je leest hoe ik eindelijk weer de deur uit mocht na ziek te zijn geweest, hoe ik mijn rijbewijs probeerde te verlengen (met de nadruk op probeerde) en hoe ik een dag ik Santiago de Compostella doorbracht.

Na een week ziet te zijn geweest, had ik op maandag zin om weer aan de slag te gaan met werk. Voelt toch fijn om iets anders te doen dan op de bank te hangen en tv te kijken. Voor één bedrijf schreef ik verder aan teksten over verkeersboetes, voor een ander bedrijf schreef ik over voedingssupplementen. Voor een derde bedrijf schreef ik dingen voor op sociale media en ook voor mijn blog had ik een klus met een deadline. Het was even zoeken naar een goede planning, maar ik was tevreden om weer aan de slag te kunnen.

Op dinsdagochtend probeerde ik mijn rijbewijs te verlengen en ging ik vol goede moed met alle benodigdheden (en mijn vriend) richting de locatie. In de digitale afspraak stond geen adres, dus zochten we dat online op. Bleek het in de tussentijd veranderd te zijn en moesten we, terwijl we eigenlijk op tijd waren, toch nog snelwandelen naar de goede locatie een kwartier verderop. De onbekwame medewerker probeerde ons wel te helpen, maar wist eigenlijk ook niet waar hij mee bezig was en…. je raadt het nooit… natuurlijk miste ik toch weer een document, hoewel ik alles bij me had wat op de website stond aangegeven. Ook had ik blijkbaar mijn ogen en motoriek moeten laten controleren op een speciale locatie. Binnenkort waag ik een tweede poging, maar gelukkig heb ik geen auto en heb ik mijn rijbewijs momenteel niet nodig. Onderweg naar huis haalden we empanada’s, omdat het al bijna half vier was en we geen zin meer hadden om lunch te koken.

Mijn online Spaanse lessen van de week waren leuk, omdat we veel moesten praten en het thema van de week reizen was. Dat vond iedereen blijkbaar leuk en dus deed vrijwel iedereen actief mee. Mijn tweede project voor de les was wederom het maken van een vlog, waar ik eerlijk gezegd weinig zin in had. Ik flanste snel iets in elkaar tussen mijn andere werk door en hoewel ik niet helemaal content was, scoorde ik toch een 9/10. 

Ik genoot ervan om weer de deur uit te mogen, maar bracht hierdoor ook net iets teveel tijd door in de Zara, omdat mijn vriend een pak nodig had en nogal kieskeurig was. Gelukkig mochten we na beide bezoeken ook een wandeling maken en zagen we onder andere de prachtige wolk van de foto hierboven. 

Op zaterdag gingen we naar Santiago de Compostella, een van mijn favoriete plekken om te bezoeken hier in de omgeving. Het was een kunstzinnige dag met heerlijke weer.

Wat mooie kiekjes van de stad! 

Mijn vriend nam me mee naar Pub Momo, wat echt een aanrader is. ’s Middags drink je iets in de verrassend grote tuin met uitzicht en ’s avonds schijn je er ook leuk uit te kunnen gaan (maar dat heb ik niet uitgeprobeerd). Al met al een geslaagde dag, waar je later meer over leest. Zondag was het tegenovergestelde: een rustige dag in huis met foto’s bewerken, lekker koken en series kijken op de bank. Hoewel, misschien niet helemaal het tegenovergestelde, want het was ook best een geslaagde dag.

Overzichtje

  • De week in één woord: zonnig (humeur en weer)
  • Favoriete moment: met een drankje op het terras van Pub Momo
  • Stom moment: papierwerk regelen in het buitenland, altijd ellende
  • Het weer: ergens tussen de 8 en 23 graden met voornamelijk zon
  • Ik las niet in mijn boek deze week
  • Ik keek Honeymoon With My Mother (slecht maar grappig), Nothing To Hide (niet uitgekeken, tot dusver niet heel bijzonder) en  Weekend Away (matig)
  • Ik luisterde naar 505 – Arctic Monkeys (een all time favourite)

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

8 reacties

 1. Wat fijn om te horen dat je je weer beter voelt. 🙂 En ugh, de bureaucratie in Spanje kan soms zo frustrerend zijn! Hopelijk kun je het toch snel in orde brengen. Wat een mooie foto’s van Santiago de Compostella, sinds ik de camino heb gedaan, heeft die stad echt een speciaal plekje in mijn hart. Ik kijk uit naar je blogje over je bezoek!

  • Klopt, het is altijd zo onduidelijk en vaak lijkt het alsof ook de medewerkers niet echt weten hoe iets werkt. Maar goed, uiteindelijk lukt het altijd, dus dat zal nu ook wel zo zijn 🙂

 2. Pfff wat een gedoe zeg om je rijbewijs te verlengen. Gelukkig heb je hem niet direct nodig.
  Wat een mooie stad is Santiago de Compostella. Ben benieuwd naar je uitgebreide blog!

 3. God, zo ergerlijk met je rijbewijs… Ook niet echt verbazend eigenlijk maar toch. Ik ben ook benieuwd naar je blog over Santiago. Het ziet er op de foto’s al erg mooi uit!

 4. Ahh, fijn om weer aan de slag te gaan 🙂 Volgens mij moet je overigens niet te lang wachten met het vernieuwen van je rijbewijs, anders is het verlopen, toch? Geen idee, echt, want ik heb geen rijbewijs (ook niet nodig) maar zou zonde zijn als je opnieuw een examen moet afleggen. Wel heel rot dat het allemaal zo bureacratisch en traag is, en dat de website niet duidelijker is. Maar ik denk ook dat we in NL een beetje verwend zijn met hoe goed alles geregeld is, hoor. Mijn gozer moest ooit een buitenlands paspoort verlengen terwijl hij in NL woonde en dat was ook een drama.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *