Weekdagboekje 16 ☾ coronabesmetting, isolatie en uitrusten

Als je de titel van dit stukje hebt gelezen, voel je het misschien al een beetje aankomen: het was niet echt een spannende week. De ellende begon op maandag al en werd op dinsdagochtend bevestigd door een positieve coronatest. Ik isoleerde mezelf de hele week thuis en voelde me het grootste gedeelte van de tijd niet top. Hoewel ik dus niet de meest spannende verhalen in de aanbieding heb, hoop ik toch dat je verder blijft lezen. Niet iedere week kan spannend of überhaupt leuk zijn natuurlijk.

Op maandagochtend was ik nog optimistisch over mijn vrije dag. Ik ging de deur uit, maar voelde me al snel duizelig en binnen een half uur zat ik dus weer op de bank. De avond ervoor had ik al wat hoofdpijn, maar ik was nog lekker nietsvermoedend en dacht dat het snel over zou gaan. In de 48 uur daarop kreeg ik zo’n beetje alle coronaklachten die je kunt hebben: ik was moe, had spierpijn, moest niezen en hoesten, had keelpijn, hoofdpijn, koorts, oorpijn en was ook nog eens snotverkouden. Het was dan ook geen verrassing meer toen de coronatest op dinsdagochtend twee streepjes liet zien. 

In totaal was ik er twee dagen echt ziek van en daarna nog twee dagen vooral erg verkouden met wat keelpijn. Ik besloot om rustig aan te doen qua werk en deed uiteindelijk niet al te veel. Het grootste gedeelte van de week bracht ik met een deken op de bank door. Ik dronk liters thee met citroen en honing en keek oude seizoenen van De Mol terug. Ik vind dat veel leuker dan de Nederlandse versie, omdat die ‘bekende’ Nederlanders me vaak niet zo interesseren en in België selecteren ze de kandidaten zo dat er een toffe groep ontstaat. De dynamiek van het programma is daardoor veel leuker. Er stonden nog drie seizoenen online die ik niet had gezien, waarvan er nu ik dit schrijf nog maar een halve over is. 

Op vrijdagochtend voelde ik me weer iets beter en die dag deed ik zelfs weer wat werk. Ik deed nog een keer een coronatest en die bleek negatief. Toen ik 24 uur vrij van klachten was, mocht ik mijn vriend eindelijk weer een knuffel geven. Ik was erg blij, want ik vond in quarantaine in de woonkamer en dan heel zielig door de glazen deur kijken niet echt gezellig. 

Inmiddels ben ik alweer even de deur uit geweest voor een korte wandeling, maar ook dit weekend heb ik weinig spannends gedaan. Ik voel me nog steeds wat moe, dus ik doe rustig aan. Een beetje knutselen, een taart bakken en films kijken. Prima tijdbesteding, maar ik kijk er wel weer naar uit om morgen te werken en wat meer de deur uit te kunnen!

Ik hoop dat je een fijnere week achter de rug hebt 😉

Overzichtje

  • De week in één woord: corona
  • Favoriete moment: of toen ik me eindelijk weer iets beter voelde en met een glas wijn in bed De Mol keek, of toen ik 24 uur zonder klachten was en uit isolatie mocht
  • Stom moment: toen er twee streepjes op mijn coronatest verschenen (en ik me dus ook al slecht voelde)
  • Het weer: ergens tussen de 5 en 17 graden met wat regen en wat zon
  • Ik las een paar pagina’s uit My Year Abroad – Chang-Rae Lee*
  • Ik keek Bajocero (spannend), Hogar (spannend, maar ook wat vreemd) en oude seizoenen van De Mol (altijd leuk)
  • Ik luisterde naar El Fin Del Mundo – La La Love You, Axolotes Mexicanos

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

14 reacties

 1. Balen dat je corona had. Hopelijk ben je snel weer helemaal de oude!

 2. Ahhh wat vervelend! Gelukkig duurde het niet al te lang 🙂 Hoop dat je snel weer helemaal opgeknapt bent!

 3. Blij dat je wel weer opgeknapt bent, maar een week in isolatie is inderdaad naar, zeker als je je ook niet lekker voelt. (Ik had corona maar geen klachten en dan is het gewoon vervelend om alleen in een kamertje te zitten, maar ik voelde me verder top. Dat is minder vervelend.)
  Lichtpuntje is dat je nu weer antostoffen hebt, dus voorlopig zit je weer even goed! (En je hebt je vriend niet aangestoken!)

 4. Ooh, wat herkenbaar Linda, zo toevallig dat we het net op hetzelfde moment hadden! Al denk ik dat het zeker niet te onderschatten is om dan binnen je quarantaine nog eens opgesloten te zitten… Pfoe! Bij ons hadden we dan het “geluk” dat we het allebei zitten hadden. Maar misschien goed dat je vriend ervan gespaard bleef 😉 Waar kijk je trouwens je afleveringen van De Mol? Heb eigenlijk ook wel zin om nog eens wat oudere seizoenen te bekijken! Liefs & hopelijk alweer wat de oude nu!

 5. Ik hoor het weer vaker en vaker dat mensen corona krijgen. Op het werk hadden we ook een zieke collega die de week ervoor nog had gezegd al twee jaar gespaard te zijn gebleven. Gelukkig viel het ziek zijn goed mee en heb je je vriend niet aangestoken. Al lijkt die isolatie me ook maar eenzaam.

 6. Corona is echt een vuil virus, ik kan er ondertussen ook van meespreken. Hopelijk heb je ook niet te veel last van de nasleep! Ik hoop dat de week die nu bezig is wel een goeie week is. Geniet ervan in elk geval dat je weer naar buiten kan!

 7. Oh no, corona! Hopelijk knap je snel weer helemaal op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *