Weekdagboekje 1 ☾ kerstgekte in Vigo en 12 druiven (vr)eten

Sinds ik in augustus weer begonnen ben met bloggen, heb ik iedere maand een dagboekje geplaatst, omdat ik de old school dagboekjes miste die ik jaren geleden op mijn blog schreef. Het enige probleem: iedere maand merkte ik dat ik véél teveel foto’s had en de dagboekjes erg lang werden. Vandaar dat ik in 2022 iedere week een dagboekje ga (proberen te) schrijven. Natuurlijk slaat de twijfel dan meteen toe, want is mijn leven daar wel interessant genoeg voor? Die gedachte negeer ik maar gewoon even – vandaar dat je nu weekdagboekje 1 leest. De eerste editie heeft drie bonusdagen, zodat ik nog over oud en nieuw kan babbelen.

Kerstlampjes kijken

Mijn december dagboekje kwam op de dertigste online en dus ga ik verder waar ik gebleven was: de jaarwisseling. Omdat ik het grootste gedeelte van december in Nederland was, had ik de kerstverlichting van Pontevedra nog niet gezien en dat kan natuurlijk niet. Op oudejaarsavond besloten mijn vriend en ik om daar verandering in te brengen met een wandeling langs alle lichtjes. Heel leuk, ik was echt verrast! Zo hing er een maretak voor de markthal, waar veel mensen selfies stonden te maken, en kon je in de ‘kerstboom’ op het plein, zodat je alle lampjes van onderen kon zien. Het voelde bijna alsof ik in de ruimte was 👇

Super exclusief feestje

Mijn vriend en ik vierden oud en nieuw met een super exclusief feestje bij ons thuis, waar we niemand voor hadden uitgenodigd. We hadden lekkere hapjes in huis gehaald, waaronder druiven. In Spanje is het een traditie om in de laatste 12 seconden van het jaar 12 druiven te eten. Een lege mond om klokslag twaalf uur betekent een gelukkig nieuwjaar. We deden ons uiterste best om de druiven snel genoeg op te (vr)eten en dat lukte. Al moet ik wel zeggen dat de countdown op de tv volgens mij iets langer duurt dan twaalf seconden 😉

Kerstgekte in Vigo (en Dinoseto ontmoeten! 🦕)

Een andere kerstactiviteit die ik graag wilde doen, was de kerstversiering in Vigo bekijken. Deze stad gaat er volledig voor – volgens de burgemeester is het zelfs spectaculairder in Vigo dan in New York. We gingen met de ouders van mijn vriend, die eerst bij ons kwamen eten en empanada mee hadden genomen. De kerstversiering in Vigo was inderdaad spectaculair en vooral de kerstmarkt met reuzenrad had een gezellige sfeer. En ik ontmoette eindelijk Dinoseto! Ik wilde de dino in de vorm van een struik graag ontmoeten en de paniek was groot toen hij niet op zijn vaste plek stond, omdat daar wegwerkzaamheden waren. Gelukkig kwamen we hem later ‘per ongeluk’ tegen bij de kerstmarkt. Hij had zelfs een klein broertje.

Nieuwjaarsdingen

In Spanje hebben veel mensen nog vrij tot en met 6 januari – Driekoningen wordt hier namelijk groots gevierd onder de naam Los Reyes Magos, de magische koningen. Waar in Nederland Sinterklaas vaak cadeautjes brengt, worden die in Spanje precies een maand later bezorgd. De intocht van de magische koningen ging niet overal soepel en ook deze beer zorgde voor een hoop memes. Gelukkig had ik minder problemen dan de drie koningen (en de beer) gedurende de week. Ik werkte, stelde mijn doelen voor 2022 op en begon met de 30 day yoga challengeWe kochten een stickje om onze domme tv smart te maken* en dat bleek echt een uitkomst te zijn. Over het weekend valt weinig te zeggen, behalve dat het voor de helft gevuld was met hoofdpijn, podcasts en series, en voor de andere helft met hobby’s, zoals journallen en bloggen.

Overzichtje

  • De week in één woord: kerstig
  • Favoriete moment: onverwacht Dinoseto ontmoeten
  • Stom moment: ik probeerde om nasi met pindasaus te maken, maar ze verkopen in Spanje uiteraard niet de juiste kruiden en de pindakaas was raar, dus het gerecht smaakte ook raar. We hadden een restje voor twee dagen later en toen was het opeens wel lekker???
  • Het weer: ergens tussen de 3 en 21 graden met wolken, soms een beetje zon en soms een beetje regen
  • Ik las (een deel van) Forest Dark – Nicole Kraus*
  • Ik keek Ocho Apellidos Vascos, Ocho Apellidos Catalanes en een aantal afleveringen van het tweede seizoen van The Circle (mocht je een Nederlandse versie van het programma willen maken en dit toevallig lezen: mag ik meedoen?)
  • Ik luisterde De Deventer Mediazaak

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Links met een * zijn affiliate links. Voor jou kost het product via deze link niets extra en ik krijg een kleine commissie. 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

10 reacties

 1. Aaah zo mooi al die kerstlampjes! Heerlijk.

 2. Ohhh wat een gezellige lampjes, zo leuk 😀 Ik mis dat hier in Nederland wel hoor, we hebben wel wat lampjes maar zo bombastisch als in het buitenland dan weer niet.
  Het ziet er erg gezellig uit en de dino’s zijn ook leuk haha.

  Toen ik laatste een maand in Portugal was had ik ook zo’n moeite met het koken van dingen, zoveel minder kruiden en het assortiment is zo anders dan hier! We zijn in Nederland echt verwend met de supermarkten!

 3. Als je saté saus wil maken kun je ook zelf pinda’s fijnmalen om de saus te maken. Pindakaas is inderdaad blijkbaar in elk land iets anders. Zijn er echt helemaal geen aziatische toko’s? Ik dacht dat in Spanje bijna overal wel een Chinese gemeenschap te vinden was? Daar kun je vast een aantal nodige kruiden halen, denk ik. Ik hoop dat je zoiets vindt! Want een leven zonder saté saus is toch bijna (;)) bijna! niet te doen!

  • Er is inderdaad een Chinese gemeenschap, maar die hebben vaak winkels vergelijkbaar met Action in Nederland en dus niet echt toko’s. Ze zullen er vast wel zijn, maar ik ben ze nog niet tegengekomen. Ik zal eens gaan zoeken 🙂

 4. Oh wat een mooie kerstverlichting! Leuk om je weekdagboekje te lezen 🙂

 5. Mooi, die lampjes!
  En bijzonder dat je nasi 2 dagen later wel lekker was (en nog bijzonderder dat je het restje bewaard had als het raar smaakte!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *