Mijn doelen voor 2022 🌟

Nieuwe doelen stellen en dingen veranderen in je leven kun je altijd doen, maar het begin van een nieuw jaar is en blijft daar toch een mooi moment voor. In mijn vorige stukje gaf ik aan dat ik in 2022 een aantal dingen anders wil aanpakken. Met behulp van het levenswiel bekeek ik hoe tevreden ik ben met verschillende aspecten van mijn leven, hoe mijn ideale situaties eruit zien en wat ik in 2022 kan doen om daarnaartoe te werken. Dit was een voorproefje op mijn doelen voor 2022 en in dit stukje lees je waar ik me dit jaar op wil focussen.

🌟 Meer routine in mijn leven

De categorie routines en gewoontes scoorde het laagste in mijn levenswiel en dat is ook waar ik me in 2022 vooral op wil richten. Ik wil fijne routines hebben die ik zonder nadenken kan volgen, zodat ik zowel werk als hobby’s zonder teveel afleiding kan doen. Dat worden geen heftige that girl-routines (mocht je ze kennen), maar normale en fijne gewoontes waar ik blij van word. 

🌟 Mijn Spaans verbeteren

Iets wat me in mijn dagelijkse leven in Spanje het meeste belemmert, is mijn (gebrek aan) Spaans. Ik heb afgelopen jaar veel geleerd en versta inmiddels ook steeds meer, maar ik wil dit jaar écht beter leren spreken. Daarom wil ik taallessen gaan volgen (het liefst in een klaslokaal, desnoods online), dagelijks met Duolingo oefenen en vaker Spaans spreken met mijn vriend. Mijn (ambitieuze) doel is om een B2-niveau te hebben eind december.

🌟 Meer bewegen

Het is niet zo dat ik het afgelopen jaar niet bewogen heb – ik wandelde meer dan ooit – of nooit sportte, maar (je raadt het al) het ontbrak vooral aan routine. Eind 2022 wil ik me sterker voelen en flexibeler zijn. Ik begin met een 30 day yoga challenge (waar ik langer dan een maand over ga doen) en ieder weekend een krachttraining. Ik wil vooral meer bewegen op manieren waar ik plezier uit haal, zodat het makkelijk vol te houden is. Iedere maand beslis ik wat ik leuk vind om te doen, zolang het maar met sport en beweging te maken heeft.

🌟 Mijn blog nóg leuker maken

Weer beginnen met bloggen en dat in het Nederlands doen, was de beste beslissing die ik in (augustus) 2021 nam. Het bloggen motiveert me enorm, ik haal er veel plezier uit en ik vind de blog-community een gezellige online plek. In 2022 ga ik dus vrolijk door met bloggen en is het mijn doel om twee keer per week een stukje te plaatsen. Mocht dat een keer niet lukken, is dat niet erg, want plezier houden in het bloggen blijft het belangrijkste voor mij.

🌟 Freelance projecten

Qua werk – ik ben freelance tekstschrijver en communicatie-expert – heb ik een hoop ideeën en doelen voor het nieuwe jaar. Ik heb geen grote financiële doelen (behalve in mijn levensonderhoud kunnen voorzien, uiteraard) en wil vooral nieuwe dingen uitproberen. Ik hoop mijn huidige freelance klussen te blijven doen en voor ten minste twee nieuwe opdrachtgevers te werken in 2022. Ik wil nieuwe vaardigheden leren die van pas komen in mijn vakgebied, een website voor mezelf als freelancer maken en een aantal creatieve projecten uitproberen. Wat voor ideeën ik in die laatste categorie heb, houd ik nog even voor me. Je leest er vanzelf wel over op mijn blog, als het ervan komt 😉

Hoe het mij en mijn doelen vergaat, kun je vanaf februari maandelijks lezen op mijn blog. In die stukjes blik ik terug op de vergane maand en stel ik kleinere doelen voor de nieuwe maand, zodat het helemaal goed moet komen met mijn vijf grote doelen.

Wat is jouw grootste doel voor 2022?

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

18 reacties

 1. Aah, die yoga-reeks van Adrienne staat bij mij ook op de planning! Maar te vaak lukt het bij mij niet echt om volledig te ontspannen aangezien ik die lessen echt dan zie als een “moeten”, dus ik hou ze nog even aan de kant tot ik er écht de tijd voor heb. Echt zalig dat je als freelancer aan de bak kan, lijkt mij een fantastisch beroep. En hoe lief dat je de camera van je opa hebt! Groot gelijk dat je daar wat meer foto’s mee gaat nemen! Liefs & succes met je doelen!

  • Ik herken dat gevoel wel, maar heb er deze keer minder last van. Ik ga pas yoga doen als mijn werk en andere to do’s af zijn, zodat ik daar niet aan hoef te denken en dan gaat ontspannen een stuk beter 🙂

 2. Wat een leuke doelen! Routines kunnen zeker helpen met je leven mentaal makkelijker te maken ofzo, omdat je minder over bepaalde zaken hoeft na te denken.

 3. Wat een leuke voornemens en doelen 🙂 Ik ben heel benieuwd naar je blogplannen voor dit jaar, vind je blog altijd zo fijn om te lezen. Ik ga ook beginnen met yoga! Vind de video’s van Adrienne ook heel leuk!

 4. Wat een mooi lijstje. Klinkt volgens mij ook wel als doelen die haalbaar zijn. Ben ook erg benieuwd naar je blogplannen, we gaan t zien!

 5. Wat een mooie voornemens! I live for routine, dus ik snap dat je daar ook baat bij hebt haha. Succes met het behalen van alle doelen, maar dat komt vast goed. 🙂

 6. Mooie doelen heb je opgesteld. Heel veel succes, maar het gaat je zeker lukken.

 7. Veel plezier met de camera van je opa! Zo leuk 🙂

 8. Leuk om te lezen! Die routines, daar wil ik ook dit jaar ook wat aan werken. Net zoals yoga terug opnemen. Ik kies elke maand een thema om aan te werken in de hoop dat het dan makkelijker is om ergens op te focussen en dat dan ook vol te houden :p
  Veel plezier ermee alleszins!

  • Goed plan! Ik ga inderdaad ook niet met alles meteen beginnen, maar ik heb wel een aantal doelen waar ik consistent aan wil werken. Andere doelen zijn in kleine stukjes verdeeld, zodat ik iedere maand iets kan doen. Jij ook succes!

 9. Routines zijn zo fijn! Ik kan wel beamen dat je dan veel doet zonder te hoeven nadenken inderdaad. Zo heb ik tijdens het föhnen elke keer alweer halve boeken in mijn hoofd verzonnen of de dag alvast doorgenomen of nagedacht over iets wat nog wat aandacht nodig had. Werkt super goed 😀
  Ohh en nu ik zie staan rolletje volschieten bedenk ik me dat ik dat ook echt nog eens moet gaan doen! Die had ik ook wel op mijn lijst kunnen zetten dit jaar. Veel plezier met de camera van je opa, dat is natuurlijk extra speciaal 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *