Zomervakantie deel 2 ❀ Stad der Cultuur & de zee van Vilagarcía de Arousa

Ik was anderhalve week op vakantie, op vijftig kilometer van huis. Mijn ouders bezochten me in Spanje en ik kwam tot de conclusie dat je voor het vakantiegevoel helemaal niet ver hoeft te reizen. Een andere omgeving, een andere routine en veel lekker eten zijn voldoende. Tijd voor deel twee van mijn zomervakantie serie: dit keer met één dag in de Stad der Cultuur in Santiago de Compostella en één dag in Vilagarcía de Arousa, aan de kunst. Deel één nog niet gelezen? Die vind je hier.

Dag 4: Stad der Cultuur

Eén van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Santiago is de Stad der Cultuur. Deze op een heuvel gelegen “stad” staat bekend om de architectuur en natuurlijk om de culturele activiteiten die je er kunt doen. 

Hoewel ons werd aangeraden om met de bus te gaan, wandelden we richting de heuvel en vervolgens naar boven. Veel beter! De wandeling duurde ongeveer een half uur en zeker het laatste gedeelte door het park is de moeite waard.

Eenmaal aangekomen maakten we uiteraard een rondje door de “stad” om de architectuur te bekijken. Ook bezochten we het museum, waar sinds mijn laatste bezoek één nieuwe tentoonstelling te zien was. De andere twee – eentje over Egypte en een reis door kleuren in de moderne kunst – had ik al gezien. De nieuwe tentoonstelling ging over de toekomst van Galicië en ik vond het leuk om een hoop typische elementen uit de cultuur in de tentoonstelling te kunnen herkennen.

Om je een beter beeld te geven van de “stad” en van de exposities volgen er een aantal (lees: hoop) foto’s 👇

Dag 5: een dag naar Vilagarcía de Arousa

We stonden keurig om negen uur voor de supermarkt, maar deze maakte geen enkele aanstalten om open te gaan. We wisten zeker dat gisteren zondag was en vandaag maandag, dus waarom ging die stomme winkel niet open? Een kort onderzoek via Google wees uit dat er een lokale feestdag was. Of te wel: de winkels bleven na zondag ook op maandag dicht. 

We besloten om te vluchten, maar helaas wel naar een plek waar deze feestdag ook bestond en er zelfs nog een extra feestdag – de dag van het water – werd gevierd: Vilagarcía de Arousa. We namen de trein uit de stad en besloten de dag hier aan het strand door te brengen.

Ik at mega lekkere risotto, zag graffitis van cocaïne snuivende mensen (waar Vilagarcía blijkbaar bekend om staat) en waaide bijna weg op het strand. Het was een gekke combinatie van verbranden in de zon en je handdoek met man en macht beschermen tegen windvlagen. Het was fijn om met mijn voeten in de zee te staan, maar we besloten toch dat we het strand liever van een afstandje wilden bekijken. We vonden een picknickbank in de schaduw en genoten vanaf daar. 

Van het feest van het water merkten we vrij weinig, tot we in het centrum kwamen: bij één bar bekogelden mensen elkaar met water. We vonden een terras op veilige afstand om de dag af te sluiten met een drankje voordat we terug gingen naar de stad.

Tot zover deel twee over mijn zomervakantie in Santiago en dus ook een dagje in Vilagarcía. Voor deel drie ben (of eigenlijk: was) ik weer terug in de stad!

Vond je het leuk om dit vakantieverslag te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

3 reacties

  1. Leuk om te lezen. Wat je zegt klopt wel… Soms hoef je echt niet ver te reizen. Als ik op vakantie ben ga ik ook meer leuke dingen doen. En die leuke uitjes kun je ook dichterbij zoeken.

  2. O die stad van Cultuur is echt tof zeg!

  3. Feest van het water, om dan mensen elkaar zien te bekogelen met water. Klinkt heel erg Spaans ja :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *