Zomervakantie deel 1 ❀ Pórtico da Gloria, kunstmuseum & het bos

Na een paar dagen thuis van mijn zomervakantie te hebben genoten, was het tijd om écht op vakantie te gaan. De bestemming: Santiago de Compostella, op slechts vijftig kilometer van huis. Het bleek maar weer eens dat je helemaal niet ver van huis hoeft te zijn voor een vakantiegevoel. Een andere dagindeling, een net iets andere omgeving en vooral veel lekker eten zijn hier ruim voldoende voor. Ik was anderhalve week op vakantie (inmiddels weer thuis en aan het werk), maar nam zo veel foto’s dat we dit echt in meerdere delen moeten doen. Vandaag dan ook deel één van mijn zomervakantie.

Dag 1: de aankomst

Mijn ouders – die bij me op bezoek kwamen in Spanje – zaten nog in de auto onderweg naar het vliegveld en mijn vriend was nog druk met vrienden, dus mijn avontuur in Santiago begon alleen. Ik vond een plekje in het park om mijn empanadillas uit de supermarkt op te eten. Je zou zeggen dat ze vers lekkerder zijn dan uit de supermarkt en ik was dan ook enigszins bang dat het zou tegenvallen, maar ze waren super lekker. Misschien nog wel beter dan de verse variant.

Ik haalde ’s middags de sleutel van het appartementje op, sloeg een basisvoorraad boodschappen in en wachtte tot mijn vriend en later ook mijn ouders arriveerden. Ondertussen bereidde ik pimientos de Padrón, misschien wel mijn favoriete typische eten van hier. (Ik zei toch dat lekker eten belangrijk is op vakantie?)

Het uitzicht vanaf de achtste verdieping was helaas vooral op andere gebouwen met ook ten minste acht verdiepingen. Maar: het uitzicht vanuit het piepkleine en vieze badkamerraampje werd wel goedgekeurd 👇

Dag 2: de stad leren kennen, Pórtico da Gloria & paso de vaca

We begonnen de dag met een wandeling door de stad. Voor mijn vriend en mij bekend terrein, maar voor mijn ouders was het een nieuwe plek. We (en met we bedoel ik vooral mijn vriend) gaven ze een tour door de stad en overspoelden ze met informatie over gebouwen, standbeelden en mensen. Je moet ook wat leren op vakantie, toch?

Hiernaast nog een kiekje van mij met mondkap. Zo sta je in ieder geval nooit meer met een stomme gezichtsuitdrukking op de foto.

We aten een driegangenmenu inclusief een drankje voor een verrassend laag bedrag van tien euro en gingen daarna naar de kathedraal. We hadden kaarten om de Pórtico da Gloria te zien. (Die gratis tickets zijn bijzonder lastig te bemachtigen en toen ze om middernacht beschikbaar werden, klikte ik ze meteen mijn online winkelwagen in. De volgende ochtend was alles weg.) Zeker de moeite waard om dit bijzondere gedeelte van de kathedraal te zien en ook een ideale manier om de rij van tweehonderd man voor de ingang te ontwijken en meteen naar binnen te mogen.

Foto’s waren niet toegestaan, dus je zult het moeten doen met de foto van de kathedraal helemaal bovenaan dit blogje.

Blijkbaar zijn zebrapaden passé en zijn koeienpaden hip and happening. In ieder geval in Santiago is er een paso de vaca, ter ere van het belangrijkste dier van Galicië: de koe. Wel op een plek waar een zebrapad (of koeienpad) totaal overbodig is en je niet eens kunt oversteken, al zou je willen. 

Dag 3: lelijk gebouw, kunstmuseum & het bos

Mijn vader had een lijst gemaakt met plekken die hij graag wilde zien en daarop stond de faculteit van de communicatie. Na een relatief lange wandeling vonden we een verrassend lelijk gebouw. Eigenlijk was het gewoon een blok beton dat er gedurende de jaren niet mooier op geworden was. En dat noemen ze dan “moderne architectuur die je echt moet zien”. Mijn vader zijn lijst met bezienswaardigheden werd vervolgens de gehele vakantie in twijfel getrokken.

We wandelden van de campus terug naar het centrum en besloten dat het moderne kunstmuseum een betere bezienswaardigheid is 👇

Na een pizza (met gemene artisjok, maar verder wel lekker) wandelden we naar Bosque do Banquete de Conxo. Een perfecte plek om van schaduw te genieten op een warme zomerdag, om spelletjes aan een picknicktafel te spelen en om een begin te maken in een nieuw boek.

Vond je het leuk om dit vakantieverslag te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief. Binnenkort deel twee met meer vakantiefoto’s en -dagen! 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

8 reacties

  1. Great blog post!! I have also been exploring santiago a little bit with my youngest daughter who is keen on the vegetarian/vegan and LGBTQ friendly restaurants and cafes that Santiago has a lot of!

  2. Hey, wat leuk dat je in Galicië woont! Mag ik vragen waar precies? Mijn vriend komt er namelijk ook vandaan en woonde ook op zo’n 50 kilometer van Santiago vandaan. Ben zelf ook een paar keer in de stad geweest, maar wel echt voor dagtripjes alleen. Hele bijzondere stad!

  3. Haha, heerlijk, dit inkijkje! Dat koeienpad vind ik ook maar fascinerend…

  4. Haha zalig, zo’n lijst samenstellen dat uiteindelijk weinig waarde heeft, dat zou mij ook overkomen :p Heerlijk dat ge iedereen zo mee op pad neemt! Je draagt duidelijk die trots 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *