Één jaar in Spanje vieren 🎈 op avontuur in de natuur

Afgelopen weekend was een bijzonder moment: het was mijn eenjarig jubileum in Spanje. Op 13 november was het namelijk precies een jaar geleden dat ik midden in de pandemie met een enkele reis naar Galicië vertrok. Inmiddels zijn we twaalf maanden verder en ziet mijn leven er hier heel anders uit. Afgelopen zaterdag vierde ik dit heugelijke feit met een date in de natuur met mijn vriend en vandaag neem ik jullie mee op dit avontuur. Om het nog iets uitgebreider te “vieren” kun je ook uitkijken naar een volgend stukje waarin ik terugblik op mijn eerste jaar hier.

Het avontuur begon in de Froiz, onze plaatselijke supermarkt. Nu denk je misschien, dat is niet de meest spannende plek voor een avontuur, want daar kom je meer dan eens per week. Dat klopt. We kwamen er om de basisbehoeften voor het avontuur in te slaan: empanadillas (je moet toch iets Spaans eten op je eenjarig jubileum) en chips (daar hoeft geen speciale reden voor te zijn).

We wandelden van de Froiz naar het échte begin van het avontuur, namelijk het “eiland” van Pontevedra. We ploften neer op het eerste droge bankje, wat het fantastische uitzicht had wat je hierboven ziet. Hoe mooi zijn die herfstkleuren? Helemaal tevreden met het uitzicht aten we onze empanadillas en chips op.

Na de maaltijd gingen we aan de wandel. We waren amper twintig meter verder of ik vond het alweer nodig om met mijn luie reet in de herfstbladeren te gaan zitten. Wel met een goede reden natuurlijk: een herfstfoto als herinnering aan de dag. Het licht kwam niet helemaal van de goede kant voor een flaterende foto (want aan mij heeft het uiteraard niet gelegen), maar kijk die mooie kleuren blaadjes!

Oké, ik had eindelijk genoeg gezeten en dus konden we echt gaan wandelen. Na een stuk langs de rivier te hebben gelopen, kwamen we een bord tegen waarop een wandelroute was aangegeven. Origineel als we zijn, hebben we die maar gewoon gevolgd (er waren ook weinig andere opties omdat het een lang pad langs langs de rivier was). Op den duur hoorden we water naar beneden vallen en kwamen we een kleine waterval tegen, die in de mega groene rivier stroomde. Voorzichtig stapten we over de waterval en liepen we door.

Na een tijdje in de schaduw tussen de bomen te hebben gelopen, kwamen we aan bij “onze” brug waar we over moesten steken volgens de route. Je keek dwars door de brug heen en ook vanaf de brug was het uitzicht prachtig. We keken namelijk uit over de rivier en zagen een oud, verlaten gebouw. Het bleek een badhuis uit – als ik me niet vergis – 1906 te zijn. Binnenin kon je naast een hele hoop modder ook de structuur van de baden nog goed zien en aan de buitenkant kwamen de originele tegels deels naar voren.

Vanaf hier liepen we nog iets verder, waar we de oude stuwdam tegenkwamen die je op de allereerste foto van dit stukje kon zien. Aan de andere kant van de rivier wandelden we terug naar huis, waar bleek dat we meer dan tien kilometer hadden gelopen. Eenmaal thuis plofte ik moe en blij op de bank (want ja: bankaardappel) met een glas wijn. De dag was de perfecte manier om één jaar in Galicië te vieren!

Vond je het leuk om mee te gaan op avontuur? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

16 reacties

 1. Wat een prachtige wandeling! En een mooie manier om je eenjarig jubileum in Spanje te vieren. Gefeliciteerd met deze mijlpaal!

 2. Wat een mooie mijlpaal 🙂 Grappig, ik heb net tegen mijn gozer gezegd dat nu we thuiswerken hijte weing buitenkomt en dat we met onmiddellijke ingang elke dag een avondwandeling gaan maken. Nou is het dan wel al donker aan het worden, maar ik hoop op net zulke mooie beelden met herfstbomen vandaag!

 3. Oh, wat een mooie kleuren, zeg! Ziet er bijna on-Spaans uit, maar dat is Galicië misschien ook wel een beetje ;-). Gefeliciteerd iig!

 4. Het ziet er prachtig uit daar 🙂 Mooi met die herfstkleuren, en wat tof dat je in Spanje woont! Ik ga snel verder lezen 😉

 5. Wat een heerlijke foto’s zeg! <3 Gefeliciteerd

 6. Proficiat met jullie jubilee! Leuke foto’s ook, zo’n mooie kleuren!

 7. Tof om ook een andere kant van Spanje te zien. En op de volgende 12 maanden in Spanje 😀

  Doe jij trouwens ook aan Spaanse content creation?

  • De content die ik maak is in het Nederlands, Duits en Engels. Ik heb dit wel voor een Spaans bedrijf gedaan, maar alleen in het Engels, want mijn Spaans is (nog) niet goed genoeg om in die taal te schrijven!

 8. Oh wauw, wat een prachtige omgeving! Lijkt me een hele fijne wandeling. Zo mooi met al die herfstkleuren nu. Gefeliciteerd met je eenjarige jubileum in Spanje! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *