Dagboekje november 2021 ☾ véél herfstfoto’s & véél spontane beslissingen

Ik miste de old school dagboekjes die ik schreef toen ik ergens tussen de 18 en 20 was en daarom is de categorie terug op mijn blog. Inmiddels is dit alweer het vijfde dagboekje en ik denk dat het doel (mijn plezier in bloggen terugvinden) zeker geslaagd is. November was een rustige maand met veel lekker weer. Op de laatste anderhalve week na was het nog bijna twintig graden buiten, scheen het zonnetje en maakte ik veel lange herfstwandelingen. Daar ga je in dit dagboekje veel foto’s van terugzien, net als van een avond in Santiago de Compostella en een churros-date. Ik heb het gevoel dat vrijwel alle beslissingen van de maand spontaan waren, dus houd je vast 😉

Opening tentoonstelling

Op de eerste donderdagavond van de maand besloten mijn vriend en ik spontaan (lees: een uur voor vertrek, ik moest héél snel douchen) om naar Santiago de Compostella te gaan. Een vriend van hem opende een tentoonstelling in een kunstgalerie en we waren eigenlijk niet van plan om te gaan, maar mijn vriend had een meevaller qua werk waardoor hij toch tijd had om te gaan. We snelwandelden naar de trein, waar ik stiekem alle appjes van de man naast me meelas. Onze verwachting van de avond: we bekijken de tentoonstelling, doen een drankje en rijden met de vriend mee terug naar huis.

Onze verwachting bleek niet helemaal (lees: helemaal niet) te kloppen. Althans, het eerste deel kwam wel overeen: we zagen de tentoonstelling en praatten met wat bekenden. Voor we het wisten zaten we in een (duur uitziend) restaurant met de artiest en zijn partner, de eigenaar van de galerij en haar partner, en twee bekenden die net zo verward waren als wij. Uiteindelijk zaten we tot half 1 ’s nachts in het restaurant, liet iedereen foto’s van zijn of haar huisdier zien en werd er (naar mijn mening teveel) geklaagd over de kwaliteit van het eten. De klokte tikte twee uur aan toen we thuiskwamen en dat was niet helemaal mijn bedoeling. 

Herfst & verjaardagsfeest

In het weekend maakte ik een heerlijke wandeling, waarbij ik genoot van de herfstkleuren en het zonnetje op mijn gezicht, terwijl ik een gezellige podcast luisterde.

Op donderdag gingen we “een drankje doen” voor de verjaardag van een collega van mijn vriend. Je raadt het al: het was weer een van die spontane avonden die anders liepen dan gepland. Blijkbaar was mijn vriend niet op de hoogte van het daadwerkelijke plan, want we gingen met z’n allen eten (de jarige had veel gekookt) en er stond zelfs een spacecake op tafel. We dachten om negen uur wel weer thuis te zijn, maar uiteindelijk zaten er nog tot middernacht mensen vol enthousiasme op de ramen te tekenen.

Plantenvriendjes

Heugelijk nieuws: er zijn drie nieuwe bewoners in ons appartement gekomen in november. We heetten twee planten en een cactus welkom. Ze maken het naar omstandigheden goed en voelen zich al redelijk thuis op hun nieuwe woonplek.

Hierbij alvast een van mijn favoriete liedjes:

één jaar in Spanje

Op 13 november vierden mijn vriend en ik dat ik één jaar in Spanje was! We waren al van plan om een lange wandeling langs de rivier te maken, maar besloten spontaan (daar heb je het woord weer) om empanadillas te kopen en er ook een picknick van te maken. Ik ga je niet meer over dit avontuur vertellen, want ik schreef er al een stukje over, wat je hier kunt vinden.

Churros

Op dinsdagavond zei mijn vriend: “ik heb echt zin in churros”. Ik antwoordde: “let’s go”. Zo gezegd, zo gedaan. We maakten nog wat werk af, maar een uurtje later zaten we met churros en chocolade voor onze neus. Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik ervan vind: ergens is het lekker, maar tegelijkertijd vind ik het vies. Misschien waren zes churros ook gewoon teveel en moet je het bij één of twee houden om er echt van te genieten.

Op pad met mijn camera

Op een vrijdagmiddag nam ik spontaan (het woord wordt stommer iedere keer dat ik het typ) een paar uur pauze van mijn werk om met mijn camera op pad te gaan. Het was waarschijnlijk de laatste écht zonnige en warme herfstdag en daar wilde ik nog even van genieten. En ik wilde mooie herfstfoto’s maken. Het enige jammere? Toen ik halverwege was (en dus het verst van huis) begon ik blaren te voelen op mijn voeten. Het was een pijnlijke terugweg en thuis had ik vier grote blaren die nu nog steeds niet helemaal weg zijn. Geen idee hoe dat kan, want ik had dat nog nooit eerder gehad met dit paar schoenen.

Zelfgemaakte adventskalender

Op een maandagavond besloot ik dat het tijd was om een adventskalender te maken. Mijn vriend was aan het werk toen ik alle lekkere dingen inpakte en in deze super schattige zak stopte. Hij was erg verrast toen hij thuis kwam dus de missie was geslaagd! Helaas moesten we nog wel anderhalve week wachten voordat we het eerste pakje open mochten maken. Voor de dagen dat ik nog in Spanje ben, stopte ik er ook lekkers voor mezelf in. Zodat ik niet jaloers ga worden 😉

Air hockey, festival & drankjes

Nog twee spontane beslissingen van november: we boekten een reisje naar Madrid voor begin december én ik kocht tickets voor Imagine Dragons (!!!) in juli. We wilden de treinkaartjes voor Madrid op het station kopen, wat niet lukte omdat de balie al gesloten was, maar we speelden wel een paar potjes air hockey. 

In het weekend gingen we naar een cultureel festival met vrienden (eentje had zijn foto’s daar hangen) en gingen we gezellig samen iets drinken. Het was voor het eerst dat mensen er geen probleem mee hadden om (deels) Engels te praten en wát een verademing. Ik was helemaal blij. Leuke manier om het laatste novemberweekend af te sluiten!

Het is een lang dagboekje geworden, vooral met veel foto’s. Zoals altijd laat ik je achter met nog wat videobeelden van de maand:

💧 Een verrassing tijdens een van de herfstwandelingen: een kleine waterval
🍂 Nog een stukje herfstwandeling

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

17 reacties

 1. Mooie foto’s, echt zo herfst! Ik denk dat 6 churros mét chocola ook wel een beetje veel is en ik ben een groot chocola-liefhebber. Soms is iets gewoon lekkerder als je er niet te veel van eet. … Dat moet ik ook eens met pepernoten proberen.

 2. Heerlijk dagboekje! Ik denk dat ik nog nooit Churros op heb O_O Of misschien 1 ooit? Ik kan het me niet meer herinneren haha, maar de chocoladesaus ziet er wel erg verleidelijk uit 😉

  Mooi die herfstkleuren! En oeh.. hartige taart… dat ga ik snel ook weer eens maken 😀

 3. Ooh, hele leuke foto’s van de herfst! Da’s toch echt het mooiste seizoen he. Leuk om zo’n maandoverzichtje te lezen. Zo’n leuk idee van die adventskalender! Maar heb je dan genoeg inspiratie om voor elke dag iets in te pakken? Lijkt me met mijn vriend echt heel moeilijk haha. Liefs!

 4. Misschien ben ik een klein beetje jaloers op de zon die ik op je foto’s zie schijnen..
  Erg mooie foto’s wel! Geweldig al die leuk en spontane uitjes.

 5. Wat een heerlijke foto’s en vooral fijne filmpjes <3
  Spontane uitjes zijn de beste!

 6. Wat heerlijk al die herfstkiekjes. Wat een mooie omgeving ook!

 7. Wat een avonturen allemaal! Het maken van mooie herstfoto’s is absoluut gelukt. Wel jammer van die blaren.

 8. Wat een fijn dagboekje. Spontane feestjes die vaag eindigen zijn vaak wel de beste feestjes. Al maakt deze moeke ze eigenlijk nooit meer mee, haha.

 9. Ohhh churros, lekker! Weer fijn om mee te kijken met je wandelingen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *