Dagboekje augustus 2021 ☾ meh week, zomervakantie & ham is vega?

Ik miste de old school dagboekjes die ik schreef toen ik ergens tussen 18 en 20 was en daarom is de categorie terug op mijn blog. Vorige maand vertelde ik dat ik hoop dat dit mijn plezier in het bloggen terugbrengt. Als je de afgelopen maand af en toe hier op mijn blog bent geweest, heb je vast gezien dat mijn enthousiasme helemaal terug is en er verschillende stukjes online zijn gekomen. Daarom zet ik door met de dagboekjes – deze keer mijn dagboekje van augustus 2021. In augustus leefde ik toe naar de vakantie, genoot ik vervolgens enorm van mijn vakantie en eindigde ik de maand terug aan het werk. Nog een belangrijke vraag die in augustus opborrelde: sinds wanneer is ham vegetarisch?

Nocilla ijsje proeven

De maand begon goed, namelijk met een lange wandeling langs het strand en een Nocilla ijsje. Dit is de Spaanse versie van Nutella en het ijsje viel in de smaak. Zo goed dat ik later in augustus nog eens ging proeven om écht zeker te weten dat het lekker is 😉

Vanaf een bankje met ons ijs deden mijn vriend en ik onze favoriete bezigheid: honden spotten. We hadden een goede plek uitgekozen, want er kwamen een hoop verschillende harige viervoeters langs.

r/amitheasshole

Ik moest nog één werkweek “overleven” voor mijn vakantie en dat vond ik behoorlijk meh. Niet alleen had ik het grootste gedeelte van de week hoofdpijn, maar mijn concentratie leek ook op te zijn.

Dit uitte zich met name in een obsessie met r/amitheasshole. Ik las veel te veel berichten, waardoor ik niet bepaald sneller klaar was met mijn werk voor de week. Gelukkig kreeg ik na een beetje doorzetten op donderdag en vrijdag toch alle belangrijke taken af en begon mijn vakantie op de grijze namiddag die je hiernaast ziet.

Piscinas naturales

Ik had een aantal dingen die ik graag wilde doen in mijn vakantie en een bezoekje aan de piscinas naturales was daar één van. In totaal zijn er zeven natuurlijke zwembaden, waarvan ik de meesten al had gezien. Deze keer besloot ik om de laatste piscinas te zoeken die ik niet eerder zag. 

Blijkbaar had ik het beste voor het laatst bewaard, dus dat was een onverwacht hoogtepuntje. Het was geen zwemweer, dus het was lekker rustig en ik genoot van de mooie uitzichten.

Vakantiegevoel

De beste manier om een vakantiegevoel te krijgen is buiten zijn. Sinds ik in Galicië woon, breng ik véél meer tijd buiten door dan ik in Nederland deed. Soms krijg ik op een gewone doordeweekse avond opeens een vakantiegevoel wanneer ik langs het strand loop.

Met mijn boek naar de rivier gaan is één van mijn favoriete bezigheden die dit gevoel meestal ook oproept. Deze keer al helemaal, want ik had ook echt vakantie! 

In de vijf vrije dagen die ik had voordat ik op vakantie ging, deed ik lekker rustig aan en bracht ik zoveel mogelijk tijd buiten in de zomerlucht door.

La vacuna

Er stond nog een andere gebeurtenis op de planning in mijn vakantie – eentje waar ik al lang naar uitkeek: mijn vaccinatie. Zoals je ziet, was ik helemaal blij na mijn eerste prik. (En zoals je ook ziet groeien er een hoop gekke babyhaartjes op mijn hoofd: welkom vrienden!)

Mijn tweede prik kreeg ik op de laatste dag van augustus en daar voelde ik meer van. Toen ik de volgende ochtend wakker werd, voelde het alsof mijn gewicht verdubbeld was en alsof een schildpad mijn persoonlijkheid had overgenomen. Ik was zo sloom. Gelukkig duurde dat maar een dag en voelde ik me daarna weer top.

Op vakantie met mijn ouders

Na de vijf vrije dagen die ik “gewoon thuis” doorbracht, ging ik ook nog anderhalve week weg. Mijn ouders kwamen op bezoek in Galicië en we verbleven in Santiago de Compostella. Op vijftig kilometer van huis genoot ik optimaal van mijn vakantie. Ik ga hier verder niet meer veel over zeggen, ik heb namelijk al uitgebreid over mijn vakantie geschreven.

Lees mijn vakantieverslagen hier:

Ik kwam weer thuis op een warme maandagmiddag en genoot ’s avonds nog even van mijn laatste stukje vakantie met onderstaand uitzicht 👇

Terug naar de realiteit

Op dinsdagochtend wat het tijd om terug te keren naar de realiteit: back to work. De eerste week kostte het me best wat moeite om terug in het ritme te komen, maar inmiddels ben ik weer met energie en motivatie aan het werk. 

Het feit dat sommige dagen iets grijzer waren, hielp ook mee. Dan voelde ik in ieder geval niet de drang om naar buiten te gaan om van het zomerse weer te genieten.

Ham is vega?

Het laatste weekend van augustus sloten mijn vriend en ik af met een wandeling langs het strand. Er ontstond het spontane idee om ergens te gaan eten en we bemachtigden het laatste tafeltje buiten. Er bleken niet zoveel vegetarische opties te zijn, maar één van de bocadillos had de naam super vegetal, wat “super groente” betekent. We vroegen de vriendelijke ober voor de zekerheid of er echt geen vlees op zat en hij zei nee. Hij vroeg of ik twee of drie plakken brood wilde en ik zei twee. 

Het was druk en we moesten even wachten, terwijl we alvast iets te drinken met chips hadden. Toen kwam mijn broodje. Wat denk je? Naast groente, had het broodje drie plakken brood én een plak ham. Top.

Einde van de zomer

Het einde van augustus voelt echt alsof de zomer alweer voorbij is. Ik weet dat er officieel nog een hoop zomerdagen in september zijn én dat het weer in de herfst hier ook nog lekker warm kan zijn. Maar toch, hoe is de zomer zo snel voorbij gevlogen? 

Hieronder nog één van mijn meest geluisterde liedjes van de maand:

Net als vorige maand laat ik je achter met twee zomerse clips van mijn maand. Eén vanuit een heerlijke schommel in Santiago tijdens mij vakantie en één vanaf een rots met uitzicht over de zee.

Vond je het leuk om dit dagboekje te lezen? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

17 reacties

 1. Wat ziet dit er heerlijk uit! De natuurlijke zwembaden doen me een beetje denken aan een paar watervallen met meertjes waar ik in heb gezwommen in Australië. En dat clipje links, vanuit de schommel, representeert voor mij toch wel het ultieme vakantiegevoel <3

 2. Wat fijn dat je eindelijk je vaccinaties hebt gehad! Veel vrienden van mijn vriend wisten in juni nog niet wanneer ze geprikt zouden worden. Leek eindeloos ver weg. Ik ben een keertje in zo’n natuurlijk zwembad geweest en vond het zo mooi!

 3. Oh wat klinkt dat heerlijk in het natuurwater zwemmen!
  En haha, ik heb sinds kort ook allemaal baby haartjes op mijn hoofd die altijd zo mooi sprieterig uitsteken en heel goed zichtbaar zijn. Waar komen ze toch vandaan?
  Heel leuk om weer eens een dagboekje van je te lezen. Hoop dat er nog meer komen 🙂

 4. Ik kan niet zo goed tegen schommelen en word helemaal duizelig van je schommel filmpje, haha!!
  Dat ijsje ziet er wel echt heerlijk uit. Heel begrijpelijk dat je die een aantal keer echt even goed moet proeven.

 5. Ah cool hoor die zwembaden! Jammer dat je er niet in kon, maar het uitzicht ziet er ook al de moeite uit idd 🙂

  En jaaa, reddit.. Da’s hier soms ook wel eens een verslaving! r/amitheasshole heb ik nog niet bezocht. Weet niet of ik dat moet doen, nu ik hoor dat het zo verslavend is haha 😀

 6. Wat een leuk artikel vol met heerlijke momenten! En wat een mooi plekje bij de rivier. Ik snap dat je daar graag komt.

 7. Oh amai ik heb ook veel babyhaartjes maar dan aan mijn nek. Ze passen nooit mee in mijn dot en ik krijg ze zelfs met speldjes niet omhoog :p

  Die natuurlijke zwembaden lijken me echt geweldig. Ik word ook helemaal blij van je filmpjes ^^

 8. Wat een leuke blog heb jij zeg en mooi foto’s. Dit is de eerste keer dat ik je blog bezoek en ik heb je tussen mijn favorieten gezet.
  Gelukkig zijn er nog genoeg posts die ik nog niet gelezen heb.

  • Hoi Eline, dankjewel voor je lieve reactie 🙂 Ik heb zelfs nog een aantal berichten in mijn concepten die ik wil vertalen (ik schreef eerder in het Engels en heb toen alles op concept gezet om te vertalen), dus er komen zelfs nog een aantal berichten bij in het archief de komende tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *