Bullet journal setup + doelen voor december 2021 🖌

Al sinds mijn tienerjaren houd ik creatieve dagboeken bij en ik was meteen verkocht toen ik rond mijn twintigste voor het eerst hoorde van de bullet journal: de gestipte pagina’s zijn perfect voor zowel creatieve invullingen als voor recht geschreven dagboekteksten. December komt eraan (bizar hoe de tijd vliegt) en dus is het tijd om mijn bullet journal setup voor december 2021 met jullie te delen. Je ziet hoe mijn maandelijkse pagina eruitziet en welke doelen ik voor december heb, maar niet voordat ik terugblik op de maand november. Doe vooral mee wanneer je ook van journaling houdt of laat in de reacties een antwoord op één of meerdere van de prompts achter.

Terugblik op november

Voordat ik begin met het plannen voor de nieuwe maand, blik ik graag terug op de (bijna) afgelopen maand. Ik sta stil bij mijn favoriete momenten van de maand, blik terug op mijn gestelde doelen en vat mijn maand als het ware kort samen in hoe ik me voelde.

  • 1️⃣ De maand in één woord
   In mijn bullet journal setup voor november gaf ik aan dat ik me “productief” wilde voelen, maar ik denk dat “motivatie” het beste woord is om november te beschrijven. Ik voelde namelijk zowel voor mijn werk als mijn blog veel motivatie.
  • 💌 Drie dingen waar ik dankbaar voor ben
   1) De hoeveelheid warme en zonnige herfstdagen die we in november hadden
   2) Dat ik midden op de dag van de buitenlucht mag genieten, omdat ik mijn werktijden zelf indeel
   3) De leuke reacties en nieuwe volgers die ik november op mijn blog kreeg (dankjewel!)
  • ⏪ Terugblik op mijn doelen voor november
   1) Iedere dag mijn werk voor 18:00 uur afronden: ik denk dat het me welgeteld vijf keer is gelukt om mijn werk om 18:00 af te ronden, dus dit doel is zeker niet geslaagd. Dat past blijkbaar niet bij me, omdat het creatieve bloguitspattingen en spontane wandelingen op warme middagen in de weg staat.
   2) Af en toe ook op zondag een stukje op mijn blog plaatsen: dit is deels gelukt. Dit stukje verschijnt op een zondag en ook eerder plaatste ik al een stukje op een zondag. Aan ideeën ontbreekt het me zeker niet om op zondagen ook blogs online te zetten, maar het maken ervan kost teveel tijd om iedere week twee stukjes te schrijven. Kwaliteit over kwantiteit, en dus schrijf ik liever één langer en leuk stukje dan twee korte en afgeraffelde stukjes.
   3) Hoofdstukken uit mijn Spaanse lesboek herhalen: dit is helemaal geslaagd. Ik heb allerlei overzichten op papier gemaakt van grammatica en dus is het nu tijd om deze te blijven oefenen en toepassen, want er zijn (te) veel werkwoordstijden in het Spaans.
  • 💫 Waar ik trots op ben
   Er is niet één ding van november waar ik specifiek trots op ben. Ik denk óf minder uitstelgedrag vertonen óf gedisciplineerd iedere zondag met mijn Spaanse lesboek studeren.
  • 🌪 Wat ik lastig vond
   Me in Spaanse gezelschappen bevinden, waar ik niet alle gesprekken goed kan volgen en het onprettig vind om te praten. Zeker wanneer iedereen me aanstaart en ik de simpelste grammatica en mijn gehele vocabulaire opeens vergeten lijk te zijn.
 •  

Bullet journal setup voor december 2021 + doelen voor de maand

Bovenaan dit stukje kon je mijn maandelijkse kalenderpagina voor december al zien. Geheel in winter- en kerstthema, met rendieren, kerstbomen en een winters landschap. Hoe ik mijn maandelijkse kalenderpagina en de trackers op de daaropvolgende pagina gebruik, lees je hier. Dat is namelijk iedere maand hetzelfde. Dan is het nu tijd om vooruit te blikken op december: mijn doelen voor de maand, verbeterpunten ten opzichte van november en waar ik naar uitkijk.

  • 🔥 Top drie doelen
   1) Een cursus storytelling doen (als het door mag gaan…)
   2) Eten bij Mad Mad Vegan in Madrid (en de stad verkennen)
   3) Genieten van al het gezellige dat december te bieden heeft 🎄
  • 🚀 Wat ik anders wil doen
   Ik wil meer tijd sociaal doorbrengen met andere mensen. Ik vind het heerlijk om alleen te zijn en dingen alleen te doen, maar sociaal contact is ook goed soms 😉 Dat gaat helemaal goed komen gezien mijn plannen voor de maand.
  • ✨ Hoe ik me wil voelen
   Ik wil dat de decembermaand me een gezellig gevoel geeft
  • 🎓 Wat ik wil leren
   Dit komt overeen met één van de doelen, namelijk het volgen van een cursus storytelling. Ik hoop daar creatieve en nieuwe dingen te leren over het vertellen van verhalen.
  • ⏩ Waar ik naar uitkijk
   Een reisje naar Madrid met mijn vriend en voor langere tijd weer in Nederland zijn

Vond je het leuk om mijn bullet journal setup voor december 2021 te zien? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Laat vooral ook in een reactie je antwoord op één van de prompts achter – ik vind het leuk om te lezen hoe je terugblikt op november of waar je naar uitkijkt in december!

6
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

8 reacties

 1. Heel leuk dit overzichtje! Ik kijk er in december naar uit om voor het eerst na een lange tijd weer eens in een andere omgeving te zijn, ik heb een aantal tripjes gepland staan waar ik erg naar uit kijk. En wat ik anders wil doen de komende maand is meer routine in mijn leven aanhouden.

 2. Oh ja, ik wil ook dat december vooral erg gezellig is voor mij. Eindelijk weer eens. Ik heb het idee dat ik in november hele grote stappen gemaakt heb en ik voel me voor het eerst sinds lange tijd veel minder onrustig. Alsof ik meer weet welke richting ik op ga. Fijn 🙂

 3. Wat heb je dat mooi gedaan! Echt een winters tafereel. Het doet me een beetje denken aan de schilder Bob Ross!

 4. Leuk overzicht! Ik kan me voorstellen dat de taal leren en durven spreken in een groter gezelschap wel een uitdaging is. Spanjaarden praten ook zo snel he.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.