Appartement tour 🏠 de zoektocht + een virtueel rondje door mijn thuis in Spanje

Als trouwe lezer herinner je je misschien nog wel mijn stukje over mijn negen verhuizingen, wat begin oktober online kwam. Daarin kondigde ik aan dat er nog wel eens foto’s van ons nieuwe appartement zouden volgen, maar die kwamen vervolgens maar niet. Ik wilde wachten tot het écht af was, maar eerlijk is eerlijk – het is nog steeds niet écht af. Zo blijkt dan bijvoorbeeld dat plantenwinkels hier eind oktober geen planten meer verkopen, maar alleen bloemen vanwege de feestdag op 1 november. Of blijkt dat mijn vriend en ik geen staande kapstok kunnen vinden die we allebei mooi vinden. (Of blijkt dat we te lui zijn om hier actief naar op zoek te gaan.) Goed, je begrijpt mijn punt. Toch wil ik je vandaag een virtuele tour door ons appartement geven en meenemen in onze zoektocht.

De zoektocht

Laten we bij het begin beginnen: eind augustus begonnen mijn vriend en ik al een beetje online te kijken naar appartementen en zeker begin september namen we het erg serieus (lees: ieder half uur de pagina’s opnieuw laden om te kijken of er iets nieuws was). In oktober moesten we namelijk een appartementje in Pontevedra gevonden hebben. Er kwamen alleen oude appartementen online die eruit zagen alsof er een bejaard stel woonde die de meubels vijftig jaar geleden hadden uitgekozen (maar niet op de coole vintage manier) of appartementen ver boven ons budget. Halverwege de maand hadden we eindelijk iets leuks gevonden, bezichtigden we het appartement en hoorden we meteen dat we erin konden.

Super, zou je denken. Maar nee, het was niet super. We kregen een contract toegestuurd met allemaal rare voorwaarden en besloten om het niet te ondertekenen. De zoektocht begon opnieuw en het was al halverwege september – over iets meer dan twee weken moesten we verhuizen. Gelukkig kwamen er rond dezelfde tijd twee leuke appartementen online, die we allebei bezichtigden en waarvan we uiteindelijk in onze favoriet konden wonen. 

Ook op zoek naar een appartement in Spanje? Mijn favoriete sites (en volgens mij ook de meest gebruikte) om een appartement te vinden, zijn Idealista en Fotocasa.

Het appartement

In mijn oktober dagboekje kon je al al iets lezen over de minder aangename kant van de verhuizing, dus daar zal ik je niet opnieuw mee vermoeien. Laten we meteen overgaan tot het leukere gedeelte: welkom bij deze (virtuele) tour door het appartementje! Je zag hierboven al een plattegrond, maar natuurlijk ga ik je nog wat meer over het appartement vertellen:

  • 🏠 Het appartement is 92 m² en op de derde verdieping
  • 💰 We huren het voor €500 / maand (excl. gas, water, licht en internet)
  • 🌮 Nadat je door de voordeur de hal in stapt, heb je aan je linkerhand de keuken. Hier woont onze kaas in de koelkast en maken we onze taco’s.
  • 🛋️ Terug in de hal loop je door en dan heb je aan de rechterhand de woonkamer. Hier staat mijn magische blogstoel (tevens mijn magische werkstoel) en hier vind je de favoriete plek van deze bankaardappel. Juist, op de bank. 
  • 🎨 Je loopt de gang nog verder door en helemaal op het einde rechts is de studio van de artiest. Oftewel de werkplek van mijn vriend.
  • 🚿 Naast de studio vind je een lichte badkamer met een toilet, douche en badkamermeubel met een wasbak. Er staat zelfs een bidet, wat we eigenlijk alleen gebruiken voor sopjes wanneer we de badkamer schoonmaken.
  • 🛏️ Aan de andere kant naast de badkamer is de slaapkamer waar ik over kaas en taco’s droom.
  • 🏨 De laatste ruimte van ons appartement is het hotel, oftewel een bescheiden logeerkamer met plek voor twee gasten. 
  • 🧺 Dan hebben we nog een enge waslijn die tussen de slaapkamer en keuken gespannen is, boven de patio van de onderburen. Er zijn zes verdiepingen in totaal en ik heb al meerdere wasongelukken gezien (lees: sokken die naar meters vliegen op de stenen zijn geknald), maar tot nu toe is onze was schadevrij en maken vooral onze sokken het goed.

Gezellige details

Ik heb niet alle kamers uitgebreid gefotografeerd, maar ik wil wel een aantal leuke details met jullie delen in de foto’s hieronder. Zo zie je bijvoorbeeld mijn favoriete teckelhanddoek voor in de keuken en een koala-potje waar we nog een cactus voor moeten kopen (gerelateerd aan het plantenwinkelprobleem van eerder). Je ziet ook de nieuwste aanwinst voor in onze woonkamer: deze wierookhouder in de vorm van een mier. Ik kreeg twee van deze leuke mieren cadeau van Lucky Incense, een webshop waar je verschillende houders en branders voor wierook kunt bestellen. Ik kocht zelf wierook met kaneelgeur voor mijn mier, om in de herfstsfeer te komen (is gelukt).

Hieronder zie je de wierookhouder en andere details uit ons appartementje 👇

Vond je het leuk om mijn appartement te zien? Klik dan op het hartje hieronder ♥️. Een reactie achterlaten is natuurlijk ook lief.

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Wil je hier meer over weten? Check dan mijn disclaimer.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

9 reacties

 1. Leuk om zo een glimp van je appartementje te zien!

 2. Het ziet er wel een heel leuk appartementje uit om in te wonen! Ik hoop dat jullie daar ook echt een fijne tijd hebben. Want ik denk wel dat het nu een opluchting is dat jullie dit gevonden hebben na die tegenslag met het vorige huurcontract. Maar als er zoveel rare kronkels of dingen in staan dan moet je het ook niet doen inderdaad

 3. Ah klinkt wel super fijn en leuk om dit zo te lezen, geniet extra van deze tijd!

 4. Geweldig, die mier én je koala én je teckelhanddoek én je plattegrond 😀 Altijd leuk om eens te zien hoe mensen wonen 🙂

 5. Wat leuk om zo een kijkje te krijgen in je appartement! Die teckelhanddoek is zo schattig. Gelukkig konden jullie je favoriete appartement huren van de twee, zeker na die tegenslag met het huurcontract van dat eerste appartement!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *